14.11.2011, Miroslav Fuks

Jak vidí Gavrić, Mešanović a Gabriel baráž o EURO?

Jak vidí Gavrić, Mešanović a Gabriel baráž o EURO?Před fotbalisty FC Vysočina je důležitý páteční závěr II. ligy, v němž touží na domácí půdě zdolat nevyzpytatelné Sezimovo Ústí. Přinejmenším do úterý však bude pro celou kabinu významným tématem a předmětem hecování také baráž o EURO. Český názor na vrchol evropské kvalifikace zaznívá ze stránek všech novin a webů, ovšem jak tyto zápasy vidí Bosňan Muris Mešanović, Chorvat Petar Gavrić a portugalsky hovořící Brazilec Gabriel?

 

Dívali se na páteční úvodní zápasy svých týmů? Jak je hodnotili?
Mešanović: Zápas jsem sledoval díky internetu. Portugalsko bylo lepší v první půli, nám patřila spíše druhá část. Bohužel, dvě závěrečné velké šance Ibiševiče zůstaly neproměněny. Velkou roli v tom sehrál i velice špatný stav terénu. Ten byl před zápasem nakonec uznán jako hratelný, ale do ideálu měl hodně daleko. Tento trávník nemá vyhřívání, navíc na něm hraje své zápasy klub i mládežnické reprezentace. Každopádně vadil oběma týmům. V prvním poločase dvakrát v šanci zradil i Ronalda.
Gavrić: Díval jsem se na pokoji s dalšími spoluhráči a trochu jsme se hecovali. Oni sledovali v televizi utkání českého týmu a já na internetu fandil Chorvatsku. Strašně nám pomohl rychlý gól Oliče. Poté jsme odolali turecké převaze a z brejků jsme vstřelili ještě dvě branky. Mohli jsme být maximálně spokojeni.
Gabriel: Sledoval jsem zápas českého týmu proti Černé Hoře a viděl jsem i sestřihy dalších zápasů. Podle mne český tým podal nejlepší výkon za poslední roky. Hodně se mi líbil výkon Jiráčka, který mi pohybem a hrou připomínal Nedvěda.

Jak dopadnou úterní odvety? V Irsku je už asi hotovo, ale co další zápasy?
Mešanović: Portugalsko je strašně silný soupeř, ale já naší reprezentaci věřím. Výsledek 0:0 je docela nadějný. Máme dobrou ofenzívu a určitě jsme schopní skórovat. V takovou chvíli by domácí tým musel vstřelit minimálně dvě branky. Odveta určitě ještě bude zajímavá. Bosna není bez šance! Případný postup by byl pro nás fotbal a vůbec pro celou zemi velmi významný. V dalším odvetách je jasno i v Chorvatsku a též Češi mají dobře našlápnuto a zápas zvládnou.
Gavrić: Chorvatsko si už postup určitě nenechá vzít. Stejně tak nevěřím, že Černá Hora vstřelí 3 branky Česku. Zápas Portugalska s Bosnou bude hodně vyrovnaný. Bosně určitě fandím, ale musím se přiznat, že více věřím v postup domácích Portugalců.
Gabriel: Chorvatsko už má postup skoro jistý. Češi mají dobrou obranu, tudíž si myslím, že už jim EURO neunikne. Mne samozřejmě hodně zajímá zápas Portugalska s Bosnou. Mrzí mne to vůči Mešimu, ale fandit budu Portugalsku. Myslím si, že potvrdí roli favorita a tento zápas zvládne. Portugalci mají hodně dobrý mančaft. Výborný je naturalizovaný Brazilec Pepe hrající stopera, dále útočník Ricardo Quaresma a samozřejmě Ronaldo. Věřím jim natolik, že jsem se sportovním manažerem Jinochem uzavřel malou sázku. Snad mi tedy Portugalci v úterý udělají dvojnásobnou radost.

Jste s některým z  hráčů nominovaných na baráž v kontaktu?
Mešanović: Ještě z jeho působení v Teplicích se znám s kapitánem Edinem Džekem. A v mládežnické reprezentaci jsem nastupoval s ofenzivním záložníkem Adnanem Zahirovićem, který hraje ve Spartaku Nalčik.
Gavrić: Mým velkým kamarádem je záložník Mato Jajalo. Ten je v současné době hráčem bundesligového 1. FC Kolín nad Rýnem. V prvním zápase nenastoupil, ale v odvetě by mohl dostat šanci.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu