18.11.2011, Jaroslav Wollmann

Vysočina podzim zakončila výrazným vítězstvím

Vysočina podzim zakončila výrazným vítězstvímV předehrávce jarního kola přivítala Vysočina Sezimovo Ústí. Svěřenci Roman Pivarníka začali naplňovat své ambice již v 11. minutě, kdy se z penalty prosadil Muris Mešanović. O devět minut později přihrával bosenský útočník před prázdnou branku Markovi Jungrovi, pro kterého již nebyl problém zvýšit vedení. Ve druhém poločase v 53. minutě si oba hráči role vyměnili, úspěšným střelcem byl tentokráte Muris Měšanović. Na konečných 4:0 upravil v 77. minutě Tomáš Sedláček. Lepší loučení s podzimem a svými fanoušky si jihlavští fotbalisté nemohli přát.

 
FC VysočinaFC Vysočina
16.kolo, pátek 18.11.2011, 18:00
4:0
(2:0)
TáborskoTáborsko
 
Góly: 11. Mešanović (pen.), 20. Jungr, 53. Mešanović, 77. Sedláček.
ŽK: Halama, Jungr, Sedláček, Karlík - Kotrba, Kočí, Šturma, Ptáček, Rožboud.
Rozhodčí: Jech - Makovička, Tacina.
Diváci: 1240
FC Vysočina: Uvarenko - Karlík, Tlustý, Halama, Šilinger - Gabriel (89. Veselý), Jungr (82. Plumb), Velický, Kučera - Mešanović, Sedláček (78. Kosak)
Táborsko: Fryšťák - Kotrba, Ptáček, Nesvadba, Kočí - Rožboud, Šturma, Dobal - Sklenář (62. Vukadinović), Mach, Jasanský
 

Komentář

Kouč Roman Pivarník neměl před utkáním jednoduchou roli při složení sestavy. Při vynucených absencích Vaculíka, Komárka a Tecla se do sestavy vrátil kapitán Velický, což na pravý kraj obrany vrátilo Karlíka, jenž před sebe do zálohy posunul Gabriela. Uvolněné místo na hrotu dle očekávání obsadil Sedláček.

Vysočina začala hodně zhurta, když si během úvodních pěti minut vytvořila pět rohových kopů. Nakonec se prosadila v minutě 11. a to prostřednictvím té nejvýhodnější standardní situace. Tu sudí nařídil na základě stažení Sedláčka ze strany Kočího. K exekuci se postavil Mešanović a Fryšťákovi nedal šanci. Ten skočil na opačnou stranu než kam zakončoval bosenský útočník. O 5 minut později však mohlo být vyrovnáno. Uvarenko nezachytil centr z rohového kopu a následnou hlavičku z brankové čáry vykopával Šilinger. A tak se brzy nato radovala Jihlava! Aktivní Kučera krásně vystřelil z dvaceti metrů a gólmanem vyražený balón zpracoval Mešanović. Ten zachoval chladnou hlavu a míč předložil před prázdnou bránu Jungrovi, pro kterého již nebyl problém zvýšit vedení na 2:0. Ve 24. minutě zahrával přímý kop z 25 metrů Karlík a jeho vydařený projektil prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Zbytek úvodní části už velké šance nepřinesl.

V první gólovce druhé půle se ve 48. minutě ocitl Sedláček, ovšem jeho pokus brankář vyrazil na roh. Zcela uklidňující gól přišel v 53. minutě. Karlík poslal za hostující obranu přesný křížný balón, na který se perfektně naběhl Jungr. Postupoval s ním osamocen na Fryšťáka a před prázdnou branku přihrál Mešanovićovi k jednoduchému úkolu – 3:0. V 59. minutě do šance uvolnil Sedláček Gabriela, ten však z malého vápna poslal balón vysoko nad. Další krásná branka přišla v 77. minutě. Kučera na levém křídle přešel přes dva hráče, přihrál Sedláčkovi, jenž se na malém vápně obtočil kolem obránce a střelou k levé tyči nedal Fryšťákovi šanci – 4:0. Závěr zápasu přinesl nadějnou hlavičku hostujícího Dobala a především dvě zajímavá střídání Romana Pivarníka. V 82. minutě ve II. lize poprvé nastoupil chorvatský záložník Jusufi Plumb a fanoušky dostala do varu chvíle dvě minuty před koncem zápasu, kdy poprvé od svého těžkého květnového zranění nastoupil Michal Veselý.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | Táborsko - FC Vysočina | 0:1
16.kolo | FC Vysočina - Táborsko | 4:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu