05.12.2011, Miroslav Fuks

Kuchta: Dařilo se nám proti ligovým U18

Kuchta: Dařilo se nám proti ligovým U18Loučení s podzimem platí pro starší dorost B (U18) hned dvojnásobně. Jde totiž o poslední podzim, který tento tým pod hlavičkou FC Vysočina odehrál. Reorganizace soutěží, mimo jiné, znamená, že veškeré ligové týmy ve své struktuře od týmu U18 upustí a vrcholem mládeže se tak stane jediný celek staršího dorostu a poté juniorka. Trenéra Petra Kuchty jsme se na úvod podzimního hodnocení zeptali, zda se výše uvedený fakt na průběhu sezóny nějak projevil?

 

Tým ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži vedu už ve třetí sezóně a mohu říci, že si tato soutěž svoji kvalitu zachovala. Nic na tom nezměnila ani připravovaná reorganizace. Zda je nastávající změna krokem vpřed, ukáže až budoucnost. Z mého pohledu však MSDL představuje kvalitní soutěž, která je ideálním přechodem hráčů mezi mladším dorostem a extraligou staršího dorostu. Mladíci tak do elitní soutěže vstupují slušně připravení.

Jak jste vlastně s podzimem z pohledu vašeho týmu spokojen?
Z 16 duelů jsme získali 22 bodů, což nás vyneslo na 8. příčku tabulky. Z tohoto pohledu mohu být spokojen, mohlo to být i horší. Nevyšel nám úvod, poté nastalo období se střídavými úspěchy a série výher jsme se dočkali až v posledních třech kolech.

Jak si vás tým vedl v porovnání s dalšími ligovými celky U18?
Proti těmto celkům se nám dařilo. Výhry nad Zlínem, Baníkem Ostrava a na půdě Brna dokazují, že nám vyhovují fotbalové celky, které nás nepřevyšují fyzicky. Nevyvedl se nám jen domácí zápas s Olomoucí B, která nás vyučila 0:7. Ta je momentálně někde jinde.

Který podzimní duel se vám nejvíce vydařil a naopak?
Spokojen mohu být právě s uvedenými duely proti celkům U18 z dalších ligových klubů. Na druhou stranu mne mrzí hodně zbytečné remízy doma s Třebíčí (2:2) a ve Znojmě (3:3), kde jsme již vedli 1:3. Zklamala mne i domácí porážka s Třincem. Jakmile proti nám nastoupil fyzicky silný celek s nátlakovým fotbalem, tak jsme měli problém. Věkový rozdíl se projevuje i v kondici.

Co říci k vaší spolupráci s dalšími dorosty – ve vašem případě s celky U19 a U17?
Určitě ji lze hodnotit jako vstřícnou a komunikativní. Naše zápasy se nekryly s duely extraligového prvního týmu trenéra Procházky, což umožňovalo častější nasazování mladších hráčů ročníku 1994. Když nás poskytla marodka, tak nám vyšel vstříc kouč Oulehla z celku U17. Takové posuny mladších hráčů výše pro ně určitě znamenají velmi cennou zkušenost.

Zastavme se u jednotlivých hráčů. Kteří si za své výkony zaslouží pochvalu?
Předně bych rád pochválil celý mančaft, jednotlivce nerad vyzdvihuji. Pokud bych měl udělat výjimku, tak musím ocenit výkony a střeleckou produktivitu útočníka Davida Moravy a záložníka Patrika Demetera. V defenzívě sehrál významnou úlohu Leoš Hanousek.

Dojde v zimní pauze k nějakému pohybu ve vašem kádru?
Jednání na toto téma už proběhla. Lze očekávat, že se nahoru posunou 3 – 4 hráči. Stejný počet jich pravděpodobně přijde z celku U-17. Vše se samozřejmě bude odvíjet od pohybu v kádru juniorky.

Hráčské statistiky:

Odehrané zápasy: 1440 - P.Demeter, 1275 - Ločarek, 1170 - Pokorný, 1159 - Morava, 1020 - Sychra, 995 - Hanousek, 962 - Hověz, 945 - Kubát, 924 - Melecha, 753 - Hošek, 677 - Jícha, 600 - Doucha, 540 - Kubát, 510 - Kelbler, 495 - Klusák, 420 - Růžička, 240 - Vopršal, 135 - Votava, 113 - Zavadil, 90 - Maruš, 22 - Kriegsmann.

Vstřelené branky: 9 - Morava, 8 - P.Demeter, 3 - Hošek, 2 - Ločarek, Kubát, 1 - Hověz, Hanousek, Růžička, Zavadil.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu