23.12.2011, Ježour

Hodnocení podzimu očima Ježoura

Hodnocení podzimu očima JežouraDříve než se odeberu k zimnímu spánku, do komory pod hromadu vyřazených míčů a dresů, bych se rád pozastavil nad některými událostmi skončeného podzimu.

 

Nový kouč Pivarník

S novou sezonou přišel i nový šéf jihlavské lavičky. Koučem FC Vysočina se stal slovák Roman Pivarník, který jihlavský A-tým již jednou trénoval. Vedení i sám trenér tak věděli, do jaké řeky vstupují. I většina fanoušků si vzpomněla na hru, kterou tým pod jeho vedením předváděl. Pro mne byl Pivarník velkou neznámou. Reference o něm však šli dobré, tak jsem neměl důvod pochybovat o rozhodnutí vedení.

Kdysi oslavovaný "Simír" mizí v divizi

Moc zápasů v přípravě jsem ale neviděl. Byl jsem však na pražské Letné, kde jihlavští předvedli solidní výkon a Spartě byli vyrovnaným soupeřem. Byl jsem také na domácí generálce proti Třebíči, kde dostal "Simír" poslední šanci něco ukázat. Ukázal opravdu povedené zahazování šancí, když postupoval několikrát sám na brankáře a pokaždé svou šanci zahodil. Z důvodů přestupových mašinérií kolem Tomáše Sedláčka, nastoupil i do pohárového zápasu v Novém Městě, kde byl stejně marný jako v přípravě. A tak se nedivím tomu, že skončil v divizním Velkém Meziříčí.

Dvě facky na úvod a odchod kapitána

Po pohárovém zápase proti Vrchovině byl na programu start druhé ligy. Lákadlem pro diváky byl atraktivní domácí zápas proti Bohemians Praha. Po zápase se ovšem o lákadle na další domácí zápas mluvit nemohlo. FC Vysočina utrpěl po sezoně a půl první domácí porážku. Trenér Pivarník tak po porážce 3:0 neměl zrovna dobrý vstup. Mě prohra nějak nemrzela. Říkal jsem si, že se nám bude v nové sezoně třeba více dařit venku jak doma. A že doma se kluci vždycky více vyburcují doma než venku. Mé předpoklady, že by se nám mohlo lépe dařit venku potvrdilo hned další kolo, když jsme porazili Sezimovo Ústí. Na domáci porážku se tak možná zapomnělo. Přišlo ovšem další kolo, další domácí zápas, další atraktivní, exligový soupeř ale také další nemilosrdná porážka. 2:5 takový byl výsledek proti Ústí na Labem. Po další prohře jsem už moc optimistický nebyl. Když jsem si však vzpomněl na postupovou sezonu, říkal jsem si, že bylo i hůř.
Další fackou byla situace kolem kapitána Filipa Dorta. O jeho „sebevražedném" extempore, na kterém si zřejmě média i trochu „přihřála polívčičku", toho bylo ale napsáno již mnoho, tak se nemá cenu v tom více hrabat. Jedinou otázkou ale zbývá, co s ním bude dál. Snad se to brzy dozvíme.

Nový vzhled stránek s prostorem pro fanklub

S novou sezonou přišel také nový vzhled stránek, který byl časem rozšířen o příspěvky fanklubu. Nové stránky byli příjemným překvapením, pro někoho se staly stránky přehlednější, jiný měl s prohledáváním stránek určité problémy. Přesto si myslím, že web FC Vysočina udělal krok dopředu. Úvodní stránka byla doplněna videem, které se tak začalo rozvíjet více než předtím. Pravidelné pozápasové reportáže a sestřihy gólů doplnily medailonky hráčů. Jediným negativem vidím hodnocení hráčů po domácím zápase. Pole pro naše hodnocení se skrývá pod polem se zápasy a tak se hodnocení účastní méně fanoušků a návštěvníků stránek než dříve.
V průběhu podzimu se pod záložkou fanoušci neobjevilo jako výchozí diskuzní fórum, ale naprosto totožná stránka se stránkou úvodní. Jedinou změnou bylo to, že se zde začali objevovat články fanklubu, informace o výjezdech a samozřejmě velmi povedená Ježourova glosa. :o) Jako člen fanklubu musím ale říct, že jsem čekal od zavedení fanklubáckých stránek na oficiální web FCV více. Chybí mi zde například informace o tom, jak si vede tým Fanklub FCV v malé kopané, reportáže z výjezdu nebo informace o činnosti fanklubu. Věřím, že tento první půlrok byl takovým zkušebním a že se se startem jarní části druhé ligy rozběhne i lepší informační servis. Je nás ve fanklubu mnoho, ne každý má literární střevo, ale čtenářum by to snad nevadilo. Stačí to jen zkusit.

Vlašim, Sparta, Opava a Zlín - jsme na špici

V polovině podzimní části přišli čtyři důležité výhry a rychlý vzestup tabulkou. Domácí výhry nad Vlašimí a Opavou byli takřka povinností, pokud jsme chtěli reálně pomýšlet na příčky nejvyšší. S výhrou ze Sparty také mnohý počítal, ale vzpomeňme si na minulý ročník. Výhra ve Zlíně byla ale příjemným překvapením. Stejně jako v loňském ročníku tak i v tom letošním přivodil FC Vysočina Zlínu první domácí porážku sezony. Díky dvanácti získaným bodům v řadě a zaváhání ostatních týmů z čela tabulky se tak jihlavský tým vyšplhal na druhou příčku druholigové tabulky. Práce Romana Pivarníka tak začínala mít svou cenu. Jedinou vráskou na čele tak byl negativní rozdíl ve skóre.

Třetí místo a kladný rozdíl skóre

Předehrávka jarního kola se Sezimovým Ústím ale i tento fakt změnila. Čtyřgólová nadílka proti týmu z táborska znamenala tři body, jistou třetí příčku a hlavně kladný rozdíl ve skóre. Vedení, trenér, fanoušci i sami hráči tak za svůj výkon v podzimní části mohou být právem hrdi. Přes mnoho nástrah, které je hlavně v úvodu sezony zastihlo, vybojovali příjemných 30 bodů, které dávají slibnou výchozí pozici pro jarní postupové boje. Před jihlavským týmem tak je pouze Ústí nad Labem, které nemá vyhovující stadion a je rádo že může hrát druhou ligu. A střížkovská Bohemka, která tvrdí, že do ligy nechce. Ale ježek míní a život mění, tak uvidíme, jak to všechno v červnu bude.

Krásné Vánoce a úspěšný rok 2012 Vám přeje maskot Ježour!

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu