12.01.2012, Miroslav Fuks

Jaromír Blažek podepsal smlouvu a absolvoval první trénink

Jaromír Blažek podepsal smlouvu a absolvoval první tréninkPro brankáře Jaromíra Blažka byl čtvrtek 12. ledna velmi perným dnem. Poprvé dorazil do Jihlavy jako hráč FC Vysočina, seznámil se s novými spoluhráči, ředitel klubu Zdeněk Tulis mu letmo ukázal město a provedl ho areálem v Jiráskově ulici, absolvoval pohovor s trenérem Romanem Pivarníkem, zvládl tiskovou konferenci spojenou s oficiálním podpisem smlouvy, nafasoval tréninkové oblečení a na travnatém hřišti ve Stříteži si s týmem užil první tréninkovou jednotku.

 

Zaplněné presscentrum FC Vysočina bylo svědky množství dotazů mířících nejen na novou posilu FC Vysočina, ale též na ředitele klubu Zdeňka Tulise a trenéra Romana Pivarníka. Dobře naladěný exsparťanský brankář jasně deklaroval cíl, s nímž přijal nabídku FC Vysočina: „Věřím v náš postup. Jsem přesvědčen, že klub je pro tento úkol správně nastartovaný. Rád bych řekl, že v mém rozhodování sehrály důležitou roli informace, které mi o Jihlavě řekli mí známí působící ve fotbale a nejen v něm. Dozvěděl jsem se od nich samá pozitiva a mé dosavadní dojmy je zatím potvrzují.“

Kompletní záznam tiskové konference naleznete ZDE.

Po záplavě dotazů došlo na podpis hráčské smlouvy mezi FC Vysočina a Jaromírem Blažkem. Ta je oficiálně roční, ovšem obě strany se dohodly, že po skončení jara sezónu vyhodnotí a zváží další pokračování spolupráce.

Poté bývalý český reprezentant společně s ředitelem klubu Tulisem zapózoval s brankářským dresem FC Vysočina s jeho oblíbeným číslem 29 s krátkými rukávy. Po rozhovoru pro kameru České televize mohla sparťanská brankářská legenda nafasovat oblečení značky Hummel, připravit se a vyrazit na první trénink v jihlavském klubu.

Ten byl výjimečný nejen přítomností Jaromíra Blažka a celé řady novinářů. Uskutečnil se totiž za takřka jarního počasí na přírodní trávě, což je při pohledu na datum v kalendáři úkaz zcela neznámý. Tréninková jednotka ve Stříteži byla zaměřená na kondici, ovšem celá se odehrávala s míčem. Zatímco hráči prováděli herní cvičení, tak se brankářská trojice Jaromír Blažek, Maksims Uvarenko a Martin Matiášek (ten nahradil lehce zraněné Dalibora Rožníka a Jana Procházku) odpracovala náročný brankářský trénink pod vedením kouče Tomáše Jansy. Hodinový trénink završil fotbalový zápas na celé hřiště, ve kterém se Jaromír Blažek poprvé postavil do branky za jihlavskou obranu ve složení Obert – Tlustý – Halama - Šilinger.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu