13.01.2012, Miroslav Fuks

Veselý: Jsem zdráv a mohu trénovat bez úlev

Veselý: Jsem zdráv a mohu trénovat bez úlevAsi žádný z jihlavských hráčů se na zimní přípravu netěšil tolik, jako rekordman v počtu startů za FC Vysočina Michal Veselý. Ten se po zlomenině holení a lýtkové kosti, kterou utrpěl přesně před osmi měsíci – v pátek 13. května v ligovém utkání proti Třinci, s velkou vervou naplno zapojil do náročného přípravného bloku.

 

Je to tak. Už jsem se moc těšil, až se s klukama naplno zapojím do běžného tréninkového procesu. Že už nebudu sám běhat po oválu anebo makat v posilovně. Jsem moc rád, že noha drží, necítím žádný problém, jsem zcela zdráv a mohu trénovat bez úlev.

Ta současná příprava však zatím má do tradičních galejí docela daleko, ne?
Doba se mění a s ní i formy kondiční přípravy. Před deseti lety jsme měsíc běhali po lesích, nyní se velká část přípravy odehrává na hřišti s míčem. Bylo tomu tak i před rokem za trenéra Vrzáčka. Kondici nabíráme herní formou, k čemuž přispívá i rychlý sled zápasů Tipsport ligy.

Odehrál jsi poločas obou vítězných zápasů v Tipsport lize. Jaký jsi měl pocit ze svého výkonu?
Zlepšení vnímám každý den a podobné to bylo i v těchto přípravných utkáních. Zatímco proti Zlatým Moravcím mi po osmiměsíční pauze scházela určitá orientace na hřišti, tak ze zápasu proti Slovácku jsem už měl mnohem lepší pocit. Moje herní kondice samozřejmě ještě není ideální, ale ta se jistě brzy zlepší. Důležité je, že mne nyní po zdravotní stránce nic neomezuje.

Spolu s Tomášem Sedláčkem jsi byl nejstarším hráčem kádru. S příchodem Jaromíra Blažka jsi o tento „titul“ přišel. Jak vlastně kabina na příchod takové osobnosti zareagovala?
Příchod Jardy Blažka, kterému letos bude čtyřicet let, dal nám třicátníkům jasný signál, že nám zbývá ještě nějakých osm let kariéry (úsměv). Jarda je s námi teprve dva dny, tudíž je ještě trochu předčasné dělat nějaké závěry. Každopádně jsme rádi, že nás posílil a že se součástí týmu stala tak výrazná osobnost. Působí velmi pohodově a Jihlavu vůbec nebere jako nějakou degradaci. Před námi je ještě dlouhá příprava včetně soustředění v Itálii, takže ještě bude dost času na jeho větší sžití s celým týmem.

Je i taková legenda, která je krátce v novém klubu, terčem vtípků?
Ve velkém sportovním kolektivu se tomu ubránit nedá. I Jarda Blažek si od nás občas nějaké popíchnutí vyslechne, s tím určitě počítal. Očividně mu to ale nevadí, navíc můžeme čekat, že nám to při nejbližší příležitosti vrátí.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu