18.01.2012, Miroslav Fuks

Vysočina se s Olomoucí rozešla smírně

Vysočina se s Olomoucí rozešla smírněFotbalisté FC Vysočina utrpěli první bodovou ztrátu v rámci zimní přípravy až ve čtvrtém utkání. V duelu dvou nejlepších celků brněnské skupiny Tipsport ligy remizovali s prvoligovou Sigmou Olomouc 2:2, čímž udrželi tříbodový náskok na čele tabulky. Jihlavští do utkání skvěle vstoupili, když ve 13. minutě vedli po dvou trefách Stanislava Tecla 2:0. Sigma v zápase protočila 2 jedenáctky a nakonec dokázala brankami Klesnila a Varadiho vyrovnat.

 
OlomoucOlomouc
Turnaj, středa 18.1.2012, 11:00
2:2
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 34. Klesnil, 74. Varadi - 3. a 13. Tecl
ŽK: Heinz (OLO)
Diváci: 100
Olomouc: 1. poločas: Zlámal - Koutný, Dreksa, Murin, Vepřek - Navrátil, Bajer, Ordoš, Podaný - Klesnil, Schulmeister. 2. pol.: Zlámal - Hála, Rossi, Škerle, Vavřík - Varadi, Pospíšil, Nepožitek, Heinz, Tomeček - Vašíček
FC Vysočina: Blažek – Gabriel, Tlustý, Halama (46. Komárek), Šilinger – Kotyza, Kučera, Velický (46. Karlík), Matějov (81. Kliment) – Tecl, Sedláček (46. Mešanović).
 

Komentář

V jihlavské sestavě poprvé nastoupili brankář Blažek a krajní halv Kotyza. Naopak absentovali Jungr, Vaculík a Obert. Svěřenci kouče Pivarníka si nemohli přát lepší vstup do zápasu. Ve 3. minutě Kotyza zahrával volný přímý kop z levé strany, který za záda Zlámala šikovně tečoval Tecl – 0:1. Olomoučtí více drželi míč díky aktivnímu Ordošovi, ovšem Jihlava dokázala po zisku míče rychle vyrážet do brejků. Ve 13. minutě posunul Sedláček dlouhý nákop hlavou za obranu na nabíhajícího Tecla, který se sám před gólmanem nemýlil – 0:2. Jihlavská obrana dirigovaná Blažkem soupeři pustila do první šance ve 24. minutě, kdy se před Blažkem zjevil hlavičkující Podaný. Před svým bývalým sparťanským spoluhráčem si však počínal hodně nedůrazně. Na druhé straně mohl vzápětí opět skórovat Sedláček, který si na přední tyč naběhl na Teclovu přihrávku. Z první pálil vedle. Sigma svoji snahu zúročila v 34. minutě, kdy ve vápně propadl míč k urostlému Klesnilovi a ten ho nekompromisně napálil do sítě – 2:1. Ještě do půle mohla Vysočina vést znovu o 2 branky, jenže Tecl svůj další samostatný nájezd neproměnil – Zlámal jeho pokus srazil na roh.

Do druhé půle trenér Uličný zcela změnil sestavu v poli, což však nevedlo ke zvýšení olomouckého úsilí. Hra v poli se zcela vyrovnala a byla to Jihlava, která měla brankové příležitosti. Tu největší si v 54. minutě připsal Matějov, který se po akci Mešanoviće s Teclem ocitl v ideální palebné pozici. Pálil však nad. V 74. minutě se jihlavští ofenzivní hráči drali do nadějného brejku, ovšem jejich nedorozumění vedlo k olomouckému vysunutí Varadiho, jenž propálil Blažka – 2:2. Na druhé straně se neujala Kučerova střela v 75. minutě, která skončila vedle levé tyče Zlámalovy branky. Konečné slovo mohla mít Vysočina. V 82. minutě však po přihrávce Klimenta neuspěl Matějov a těsně nad šel i krásný pokus Klimenta z 84. minuty po předchozí nahrávce od Kučery. Na skóre se tak už nic nezměnilo.

Jak utkání viděl trenér Roman Pivarník? „V úvodu zápasu jsme dokázali hned dvakrát využít chyb obrany Sigmy a šli jsme do dvoubrankového vedení. Nadějně rozehrané utkání jsme měli uhrát do vítězného konce. Měli jsme se vyvarovat dvou chyb, po nichž Sigma vyrovnala na konečných 2:2. Nejprve nastala v první půli pozdní reakce našich stoperů a ve druhé části jsme hodně zbytečně ztratili míč při našem brejku. Stejně tak je škoda, že jsme už nedokázali vstřelit třetí branku, když blízko byl zejména Matějov. Každopádně mohu být s touto prověrkou spokojen. Viděli jsme oboustranně kvalitní, důrazné a běhavé utkání.“

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 1:1
19.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 3:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu