24.01.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Šanci na finále hodláme využít

Pivarník: Šanci na finále hodláme využítTým FC Vysočina čeká poslední utkání základní skupiny Tipsport ligy. Ve středu se od 11:00 hodin postaví domácí Zbrojovce Brno a ve hře bude postup do finálových bojů celého turnaje, které hostí 28. a 29. ledna Beroun. Nikoli prvoligové celky Olomouce či Slovácka, ale druholigisté nakonec svedou přímý boj o postup. Brno musí zvítězit, Jihlavě stačí neprohrát. Je pro jihlavský celek finálové klání velkou motivací? Na to jsme se zeptali trenéra Romana Pivarníka.

 

Máme možnost naši brněnskou skupinu vyhrát a tím dosáhnout cenného postupu do vyvrcholení celého turnaje. Určitě se této možnosti nevzdáme a budeme o něj usilovat. Pro hráče by to jistě představovalo cenné povzbuzení do další fáze přípravy a vůbec do jarních ligových zápasů. Středečnímu zápasu však nehodláme nějak přizpůsobovat náš tréninkový program a stejně tak nepředpokládám, že bychom pro zápas redukovali sestavu.

Případný nepostup by pro vás znamenal problém při hledání víkendového soupeře, neboť plánovaný Hradec Králové je ve finále…
Nadcházejícím víkendem pro nás končí první část zimní přípravy, která byla zaměřena na sílu a kondici. Proto pro případ, že do finále v Berouně nepostoupíme, hráči dostanou volno. Od pondělí nabíháme do 2. fáze přípravy, která vyvrcholí soustředěním v Itálii. Sledovat budeme zejména rychlostní vytrvalost. Skončí práce na silových objemech a více se ke slovu dostane herní nácvik.

Jaký je aktuální zdravotní stav týmu?
Pro utkání s Brnem nemůžeme počítat s indisponovanými Jungrem, Gabrielem, Tlustým a Vaculíkem. Využijeme proto všech dostupných hráčů, moc široký kádr nyní nemáme. Nevylučuji, že ještě nějaký záložník přijde.

Navíc kádr už opustil záložník Kotyza…
Bohužel, Kotyza vyměnil připravenou smlouvu na dva a půl roku v Jihlavě za angažmá ve Viktorii Žižkov. Nikoho neinformoval, sbalil se a odešel. Nestalo se mi to v kariéře poprvé. Doufal jsem, že bude v Jihlavě působit, ale nyní rozhodně nejsem zklamaný, že to nedopadlo. Hráči v našem mužstvu by měli mít nejen fotbalové kvality, ale i správný charakter.

Kotyza už jihlavský dres neoblékne.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu