28.01.2012, Miroslav Fuks

Vysočina postoupila do finále Tipsport ligy

Vysočina postoupila do finále Tipsport ligyTažení FC Vysočina Tipsport ligou nekončí. Jihlavští fotbalisté dnes v Berouně nastoupili do semifinálového duelu proti Hradci Králové a po kvalitním výkonu vybojovali na základě úspěšného penaltového rozstřelu postup do finále prestižního zimního klání! Do utkání vstoupil lépe Hradec, ovšem Vysočina zápas ve druhé části otočila díky trefám Igora Oberta a Stanislava Tecla. Prvoligový soupeř dokázal v závěru vyrovnat, jenže v penaltovém rozstřelu narazil na Jaromíra Blažka.

 
Hradec KrálovéHradec Králové
Turnaj, sobota 28.1.2012, 13:30
2:3pen
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 4. Poděbradský, 87. Pávek – 65. Obert, 68. Tecl
Diváci: 150
Hradec Králové: Lindr - Hochmeister, Fukal, Pávek - Fischer, Šisler, Janoušek, Poděbradský - Černý (70. Schwarz), Mrázek, Štěpán (74. Zelený).
FC Vysočina: Blažek – Obert, Tlustý, Halama, Šilinger – Helísek, Velický, Kučera, Matějov – Mešanović, Tecl.
 

Komentář

Hradec si lepší vstup do semifinále nemohl přát. Ve 4. minutě zůstal v pokutovém území nekrytý Poděbradský a pohotovou ránou k tyči propálil Blažka. Prvoligista byl v první dvacetiminutovce lepším celkem a v 17. minutě mohl zvýšit na 2:0. Fukal však po rohovém kopu hlavičkoval vedle. Další minuty přinesly vyrovnanou, běhavý fotbal a prakticky žádné šance. Jihlavští mohli vyrovnat v závěru první půle po sérii rohových kopů, jenže žádný pokus se neujal.

Úvod druhé části patřil Hradci. Jihlavský celek však územní převaze soupeře odolal a trpělivě začal usilovat o vyrovnání. Vysočina se dočkala v 65. minutě, kdy Šilinger rozehrál rohový kop s Kučerou. Centr hradecký obrana odvrátila za pokutové území k volnému Obertovi. Ten míč zhruba z 25 metrů krásně napálil a zastavila ho až síť v Lindrově brance – 1:1! Za 3 minuty bylo z jihlavského pohledu ještě veseleji. Matějov potáhl míč, na křídlo uvolnil nabíhajícího Šilingera a ten před branku poslal perfektní míč na hlavu Tecla – 1:2! Hradec si v průběhu druhé půle nebyl schopen vytvořit významnější gólovou šanci. Snažil se o tlak, jenže se musel mít stále na pozoru před jihlavskými brejky. Přesto se dočkal vyrovnání ze standardní situace. Na roh si v 87. minutě naběhl hradecký hlavičkář a míč posunul na zadní tyč k Pávkovi. Ten v dobré pozici dokázal vyrovnat – 2:2. Zatímco v základní skupině Tipsport ligy dokázala Vysočina v závěru zápasů gólově udeřit, nyní sama inkasovala. Duel tak dospěl k penaltovému rozstřelu.

Jako první se své role ujal Mešanović a otevřel účet penaltového rozstřelu. Vzápětí se míče chopil Fischer a Blažek jeho pokus vyrazil! Vzápětí zvýšil na 0:2 Tecl. Hradečtí mohli snížit stav díky Fischerovi, ale ani ten nevyzrál na zkušeného jihlavského brankáře. Když poté Kučera zvýšil na 0:3, tak naděje „votroků“ na finále výrazně poklesly. Pávek sice uspěl, jenže to byl poslední hradecký penaltový pokus v utkání. Jan Halama si vzal míč a z penalty nedal Lindrovi šanci. Vysočina tak pronikla do finále, v němž na ni v neděli od 13:00 hodin čeká druhý celek Gambrinus ligy – Slovan Liberec. Ten v prvním semifinálovém duelu přehrál mistrovskou Viktorii Plzeň 3:2.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

Na pozápasové tiskové konferenci dostal první slovo hostující, tedy jihlavský kouč Roman Pivarník: „Úvod zápasu nám nevyšel. Hradec nás po chybě stoperů zaskočil úvodní brankou. Zhruba prvních dvacet minut soupeř dominoval a chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do tempa. Problémy nám činilo hradecké herní schéma 3 – 4 – 3. Postupem času jsme se začali zvedat a zlepšený výkon jsme přetavili v zápasový obrat. Škoda, že jsme vedení nedokázali udržet, protože jsme soupeře do šancí nepouštěli. Jsem rád, že jsme se nakonec radovali z vítězství po penaltovém rozstřelu a že se v utkání nikdo nezranil.“
Hradecký kouč Václav Kotal byl na tiskovce stručnější a nespokojený: „Hráči si bohužel mysleli, že když se ujali ve 4. minutě vedení, tak duel skončí jejich výhrou 1:0. Přestali jsme být aktivní a postup jsme si nezasloužili.“
 
Zápasy
3.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 1:1
17.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu