25.02.2012, Miroslav Fuks

Vysočina soustředění zakončila nejlepším možným způsobem

Fotbalisté FC Vysočina se dnes rozloučili s hotelem u Brescie, kde trávili týdenní herní soustředění, a zamířili do Česka. Na zpáteční cestě sehráli přípravný duel proti třetímu celku italské Serie B – Hellasu Verona. Slavný klub, který se stal v ročníku 1984/85 italským mistrem a v ročníku 1987/88 postoupil do semifinále Poháru UEFA, měl o tomto víkendu volno a využil ho k přípravě s jihlavským klubem. Hostům se generálka na II. ligu velmi vydařila, když díky brankám Sedláčka, Mešanoviće, Vaculíka a Komárka zvítězili výrazně 2:4 (0:2).

 
Hellas VeronaHellas Verona
přát., sobota 25.2.2012, 11:00
2:4
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 80. Gomez Taleb, 85. Ferrari - 3. Sedláček, 20. Mešanović, 55. Vaculík, 60. Komárek.
Diváci: 0
Hellas Verona: Frattali - Abbate, Ceccarelli, Scaglia, Pugliese - Doninelli (63. Gomez Taleb), Esposito (63. Tachtsidis), Mancini (63. Jorginho) - Lepiller (46. Berrettoni) - Bjelanovic (46. Ferrari), Pichlmann (46. DAlessandro).
FC Vysočina: Blažek - Obert, Tlustý, Komárek, Gavrić – Helísek (65. Gabriel, 80. Kryštůfek), Velický (65. Karlík), Jungr, Kučera (46. Vaculík) - Sedláček, Mešanović (70. Tecl).
 

Komentář

Hrálo se na vynikajícím trávníku za jasného počasí, bezvětří a teploty kolem 15 ºC. Domácí nasadili silnou sestavu, která se příliš nelišila od duelů Serie B. Hosté však do utkání vstoupili výborně. Už ve 3. minutě po pěkné akci z levé strany zakončoval do břevna Mešanović a následně odražený míč pohotově dorazil do sítě jeho parťák z útoku Sedláček – 0:1. Druhý brankový úspěch Jihlavy se zrodil na pravé straně ve 20. minutě a na konci vydařené kombinace byla přesná dorážka Mešanoviće – 0:2.

Do druhé půle nastoupil na levý okraj zálohy Vaculík a o 10 minut později po pěkné individuální akci zvýšil již na 0:3! Ještě hůře bylo z pohledu Hellasu o pět minut později, kdy chyby gólmana využil ke skórování stoper Komárek. Stejně jako pro Vaculíka, tak i pro něj šlo o první zásah v rámci zimní přípravy. Verona se první branky v Blažkově síti dočkala v 80. minutě, když se prosadil argentinský útočník Gomez Taleb. O pět minut později domácí skórovali podruhé díky dalšímu hrotovému hráči Ferrarimu – 2:4. Na skóre se už do konce zápasu nic nezměnilo a Vysočina se týden před startem jarních druholigových bojů dočkala hodně povzbudivé výhry.

„Verona se představila v silné sestavě a prokázala velkou fotbalovost. My jsme se prezentovali kvalitním a kompaktním výkonem a především výborným přechodem do útoku. Po dvouzápasovém gólovém výpadku jsme se dočkali hned čtyř přesných zásahů a navíc jsme spoustu dalších brankových šancí neproměnili. Zhruba od 70. minuty šel náš výkon trochu dolů s ohledem na četná střídání," řekl po utkání spokojený kouč Roman Pivarník, který neskrýval nadšení ani z průběhu italského soustředění: „Mohu být opravdu velmi spokojen. Našli jsme zde vynikající hotel, výbornou stravu a optimální tréninkové podmínky. Jsem rád, že se vracíme v dobrém zdravotním stavu, fit jsou i Tlustý a Šilinger, kteří dnes trénovali individuálně. Teď je před námi náročná cesta zpět do Česka."

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu