18.04.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: V pátek musíme podat stoprocentní výkon!

Pivarník: V pátek musíme podat stoprocentní výkon!Vítězná série FC Vysočina se protáhla už na tři zápasy v řadě a jihlavští fotbalisté a jejich fanoušci věří, že ještě zdaleka neskončila. Dočkají se svěřenci kouče Romana Pivarníka cenného tříbodového zisku i v pátečním domácím duelu proti Tescomě Zlín a potvrdí tak důležitý import z Opavy? Navážou za podzimní výhru ze zlínské Letné?

 

Exligový Zlín měl před startem jara pouze tříbodovou ztrátu na druhou postupovou příčku a netajil se postupovými ambicemi: „O postup se chceme poprat. S mužstvem jsem pobýval na tréninkových jednotkách i během soustředění a cítím, že je zdravé, soutěživé a věřím, že je v jeho silách do nejvyšší soutěže postoupit. S tím souvisela i zimní stabilizace kádru a jeho doplnění. Přál bych si, abychom si postup zajistili sportovní cestou a nemuseli jsme se ohlížet na to, zda některý tým umístěný před námi splňuje všechny náležitosti k udělení prvoligové licence," uvedl výkonný ředitel zlínského klubu Leoš Gojš.

Jenže realita v nesmírně vyrovnané soutěži byla zcela jiná. Hned na úvod přišla studená sprcha ve Znojmě (4:1), kterou částečně vykompenzovala domácí výhra v dalším kole nad Spartou. Jenže v dalších pěti duelech dokázali svěřenci trenéra Aloise Skácela získat pouhý bod a vstřelit jedinou branku!  „Ševci“ prohráli ve Varnsdorfu, remizovali v Opavě a poté přišli nejtěsnější porážky doma od Karviné, v Mostě a naposledy na svém stadiónu proti Táborsku. Jeden z aspirantů postupu se tak po 23 kolech ocitl s 31 body až na 9. příčce a spíše než o postupu mezi elitu se na zlínské Letné hovoří o zachování druholigové příslušnosti.

Přitom se zlínský kádr chlubí hned několika známými jmény. V létě ostříleného ofenzivního záložníka Romana Dobeše doplnil ještě zkušenější špílmachr Tomáš Polách. Zkušenost v kádru reprezentují i stoper Lubomír Kubica (ten má proti Jihlavě stopku za 4 ŽK), záložník Petr Švach, krajní bek Jan Jelínek, gólman Aleš Kořínek a jediná zimní posila – útočný bijec Aleš Besta. Pohled na soupisku prozrazuje i další zajímavá jména – exjihlavského útočníka Martina Baču, který se domů do Zlína vrátil v průběhu podzimu 2011, stopera Michala Malého, ofenzivního hráče Tomáše Poznara či talentovaného mládežnického reprezentanta Jakuba Jugase, který nastupuje v obraně.

Jihlavský trenér Roman Pivarník si je kvalit nadcházejícího soupeře dobře vědom: „Zlín se prezentuje kombinačním fotbalem a snaží se o zapojení většího počtu hráčů do ofenzívy. V zimě se Tescoma netajila oprávněnými postupovými ambicemi, které v zápasech potvrzovala hrou, nikoli však bodovými zisky. Pokud budeme chtít v pátek uspět, budeme muset podat stoprocentní výkon,“ zdůraznil a poté doplnil k atmosféře v jihlavské kabině: „Po posledních úspěšných výsledcích v týmu panuje dobrá nálada, zároveň však cítíme určité napětí. Sezóna se chýlí ke konci a jsou před námi těžké zápasy, které potřebujeme zvládnout. Tomu odpovídá koncentrace hráčů a vědomí důležitosti situace,“ zdůraznil Pivarník.

V pátek nemůže počítat s  kapitánem Stanislavem Velickým, kterému osmá žlutá karta z Opavy vystavila stopku na 2 nadcházející duely. Ze zdravotních důvodů se pak vznáší otazník nad startem Gabriela a Igora Oberta. „A nejsou to jenom oni. S ohledem na chladné období posledních dnů a týdnů nyní několik hráčů trápí nachlazením a dýchacími problémy. Trochu se s tím nyní potýkáme. Ohledně Velického už máme jasno, kdo ho v sestavě nahradí. Z pochopitelných důvodů si to zatím necháme pro sebe. Snad soupeře překvapíme,“ dodal Pivarník.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

vedení klubu - prezident a předseda představenstva: Ing. Zdeněk Červenka, místopředseda představenstva: Dalibor Kučera, výkonný ředitel: Leoš Gojš.
adresa: Tyršovo nábřeží 4381, 760 01 Zlín
tel.: 577 210 506
internet: www.fctescomazlin.cz
klubové barvy: žlutá a modrá
kapacita stadiónu: Letná - 5.633 k sezení
B-tým: MSFL
mládežnické celky: 12

POHLED DO HISTORIE

Rok založení: 1919
Názvy klubu: SK Zlín (1919), SK Baťa Zlín (1924), ZK Botostroj Zlín (1948), ZSJ Svit I Gottwaldov (1949), TJ Jiskra Gottwaldov (1953), TJ Gottwaldov (1958), SK Zlín (1989), FC Svit Zlín (1990), FK Zlín (2001), FC Tescoma (2002)

Úspěchy: Za federálních časů má Zlín v nejvyšší soutěži odehráno 7 sezón. Největším úspěchem je druhé místo v ročníku 1945/46. Zlín se zúčastnil 1. ročníku Gambrinus ligy v ročníku 1993/94. Sestoupil v ročníku 1995/96. Po šesti sezónách ve II. lize se do nejvyšší soutěže vrátil v ročníku 2002/03. V létě 2009 přišel další sestup. Nejlepším umístěním v Gambrinus lize bylo 7. místo v ročnících 2002/03 a 2003/04.
- účast v Intertoto Cupu – léto 2003 a 2004
- Pohár ČMFS: semifinále (2002/03, 2006/07)

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance (I. + II. liga): 11 utkání  2 – 4 – 5  14 : 19

Ze vzájemných zápasů:

pod. 11: FC Tescoma Zlín - FC Vysočina Jihlava  0:1 (0:0)
Gól: 50. Vaculík (pen.)
ZLI: Kořínek - Jugas, Malý, Kubica (69. Hájek), Jelínek - R. Dobeš, Elšík, Švach (73. Polách) - Železník, Bača, Poznar (64. Šrom). VYS: Uvarenko - Karlík, Tlustý, Komárek, Šilinger - Gabriel (81. Krutý), Jungr, Velický, Vaculík - Mešanović (73. Kučera), Tecl (90. Sedláček).

jaro 11: FC Vysočina Jihlava - FC Tescoma Zlín  1:1 (1:1)
Góly: 22. Dort (pen.) - 34. Kroupa
VYS: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Šimáček, Šilinger - Karlík - Dolejš (57. Mešanović), Dort, Kopic (74. Šimonek), Krutý (46. Görner)- Tecl. ZLI: Kořínek - Jugas, Malchárek, Zbožínek, Jelínek - Konečník (79. J. Dobeš), R. Dobeš (90. Poznar), Bačík (85. Elšík), Novák - Kroupa, Bublák.

pod 10: FC Tescoma Zlín - FC Vysočina Jihlava  1:4 (0:2)
Góly: 56. Poznar - 7. Görner, 11. Dolejš, 62. a 87. Tecl
ZLI: Skácel – Pazdera, Malý, Čelůstka (71. Šrom), Jelínek - Švach (71. J. Dobeš), Elšík, Šmahaj, Novák (83. Železník) - Poznar, Borák. VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Veselý – Dort (79. Šimonek), Karlík (90. Halama), Görner - Dolejš, Bača, Tecl (90. Zelinka).

Pravděpodobná sestava: Kořínek - Jugas  Malý  Hájek  Pazdera - R.Dobeš  Salachna  Polách - Poznar  Bača  Švach

Trenér: Alois Skácel

Střelci: 3 – R.Dobeš, Poznar, Železník 2 - Šrom, Motal, Kubica, 1 – Šumbera, Polách, Holík, J.Dobeš, Malý, Bača.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: A.Besta (přestup SK Slavia Praha)

Odchody: J.Dobeš (konec hostování SK HS Kroměříž), Šrom a Konečník (hostování SK HS Kroměříž), Bačík (hostování Zábřeh), Paciorek (konec smlouvy).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu