29.04.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Zcela po zásluze jsme se dočkali vyrovnání

Pivarník: Zcela po zásluze jsme se dočkali vyrovnáníFotbalisté FC Vysočina využili zaváhání Bohemians a v Karviné splnili svůj cíl – bodovat a posunout se na druhou příčku tabulky. Pět kol před koncem soutěže se tak nacházející na pozici zaručující postup do Gambrinus ligy. Možná však věřili, že si přivezou plný bodový zisk? Jaký měl po utkání názor jihlavský trenér Roman Pivarník?

 

Určitě jsme sem přijeli s cílem zvítězit. Zároveň jsme si však byli vědomi, že i bod za remízu nás posune na druhé místo. Velká škoda, že domácí skórovali po naší nevynucené chybě, když Komárek nešťastně hlavičkoval za sebe a vysunul tak v ofsajdu postaveného Vladaviće. Přitom si po celé utkání nevypracovali vyloženou šanci. Gól padl paradoxně chvíli, kdy byla iniciativa na naší straně. Byli jsme aktivnější, hráli jsme po zemi a myslím si, že jsme na tom byli kondičně lépe, než soupeř.

Inkasovaná branka nás samozřejmě vyhecovala. Dokázali jsme hrát trpělivě, dostupovali jsme soupeře a po zásluze jsme se dočkali vyrovnání. Jsem rád, že jsme po několika předchozích nezdarech, kdy jsme nedokázali zvrátit nepříznivě se vyvíjející utkání, vydřeli alespoň bod. Škoda, že jsme nedotáhli do gólového konce více příležitostí, než jen jedinou v podání tečované střely Oberta. Platí i pro závěr utkání, kdy jsme mohli z některých brejků strhnout cenné tři body na naši stranu.

O gól si říkal zejména nájezd Tecla v 18. minutě, který výrazně zaváněl penaltou.
Předcházela mu výborná kolmice Karlíka na Tecla. Ten se dostal před Bolfa a poté byla velká škoda, že nedokázal vzápětí zakončit podél brankáře Palečka. Podobně jako Vladavić. Místo toho šel do kličky, která dopadla, jak dopadla. Sudí penaltu neviděl.

Kopali jste řadu rohů, ale většina se řadila spíše k těm méně vydařeným. Nakonec však jeden z nich přinesl vydřené vyrovnání...
Musím říci, že jsme už v první půli špatně kopali standardní situace, když jsme povětšinou trefovali hned prvního bránícího hráče. V tomto směru máme na čem pracovat.

Slovenský pravý obránce Igor Obert se v Karviné po zranění vrátil do základní sestavy FC Vysočina a zároveň si připsal premiérový gól v jihlavském dresu. Po utkání neskrýval spokojenost, ovšem zároveň si uvědomoval, že se na půdě MFK OKD dalo i zvítězit: „Před zápasem bychom možná remízu brali, ovšem průběh utkání nám ukázal, že jsme v Karviné mohli pomýšlet i na tři body. I proto jsme bezprostředně po zápase trochu zklamaní. Na druhou stranu si musíme uvědomit, že soupeř vstřelil první branku a my poté museli bojovat alespoň o remízu. A je to plusový bod z venku, který nás zároveň posunul na vytouženou druhou pozici."

A co řekl ke své trochu šťastné brance? "U nás na Slovensku se říká „když nevystřelíš, tak gól nedáš!" Naštěstí jsem byl ve správnou chvíli na správném místě, zachoval jsem se podle tohoto pravidla a jsem strašně rád, že to spadlo do branky."

S Vladavićem jsi absolvoval řadu soubojů a do oka jste si příliš nepadli. Nakonec sis v závěru vykoledoval i žlutou kartu: „S Vladavićem se známe ještě ze slovenské ligy a znám jeho styl hry. Furt pláče a simuluje, což moc nemusím. V závěru jsem byl trochu v transu a tak přišla žlutá karta."

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu