13.05.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Hodně jsme se přiblížili postupu!

Pivarník: Hodně jsme se přiblížili postupu!Vysočina dosáhla dalšího působivého a důležitého vítězství. Z Brna vydolovala tři body, čímž prodloužila svoji sérii bez porážky na 8 zápasů a zároveň potvrdila svoji výbornou bilanci se Zbrojovkou, s níž získala 10 bodů ze čtyř utkání. Kouč Roman Pivarník mohl být po utkání vrchovatě spokojený.

 

Po tomto utkání jsme opravdu nesmírně spokojení. Hodně jsme se přiblížili postupu do Gambrinus ligy, neboť nám nyní zbývá získat pouhý bod ze dvou utkání. Rádi bychom tuto jistotu získali už v sobotu v domácím utkání s Třincem. Dnešní utkání názorně ukázalo to, co už jsem říkal po našem duelu se Sokolovem. Je něco jiné hrát celou sezónu zvyklý na tlak postupu, jako Vysočina, anebo někoho v tabulce nahánět ze zadní pozice, kdy tlak postupu takový není. Když pak dojde na vzájemný duel takových celků, tak je najednou tlak na oba celky stejný. A právě v Brně se ukázalo, že jsme odolní a nesmírně důležitý zápas dokážeme zvládnout.

Jak jste viděl průběh utkání?
Úvod přinesl spíše oťukávání. Obě mužstva si byly vědomé významu zápasu. Přesto už první část přinesla zajímavé příležitosti na obou stranách. Ve druhé části jsme si vybrali hluchou desetiminutovku, kdy nás Brno dokázalo zatlačit. To jsme ustáli a nakonec jsme dvěma brankami dokázali celý duel zlomit v náš prospěch. Zbrojovka hrála silový nátlakový fotbal, při němž lítá hodně míčů do šestnáctky. O něco podobného se snažíme i my, takže vznikalo hodně nebezpečných skrumáží. Pak je to i trochu o štěstí, na kterou stranu to padne

Co říci ke dvěma změnám, které jste učinil v sestavě?
Chtěli jsme být i v Brně aktivní a napadat oba domácí stopery, tudíž jsme zvolili rozestavení se dvěma hroty. Zároveň jsme však chtěli být důraznější a vyšší v hlavičkových soubojích a tak nastoupili Kučera a Karlík. Zároveň Kučera částečně převzal dirigentskou taktovku. Myslím si, že podal dobrý výkon.

K zápasu se samozřejmě vyjádřil i domácí kouč Petr Čuhel: „Zápas jsme zvládli celkem slušně. Nemyslím, že by byl mezi oběma celky nějaký velký rozdíl. Bylo to o tom, kdo dá první gól. Ten opět padl po naší velké chybě. Jihlava má konsolidované mužstvo, v tom byla lepší."

Veselý rok po zranění rozhodl o možná klíčové výhře!

Sport někdy píše úžasné příběhy. Jednoho takového byl v neděli 13. května svědkem stadión v Brně v Srbské ulici. Zápas dvou aspirantů postupu rozhodl trefou ze 75. minuty Michal Veselý, klubová ikona a rekordman v počtu startů za FC Vysočina. Nesmírně důležitou trefu zaznamenal přesně rok poté, co v pátek 13. května při smolném utkání s Třincem utrpěl těžké zranění v podobě zlomeniny holenní a lýtkové kosti. Navíc v Brně skóroval vůbec poprvé po svém zranění!

Michal Veselý po utkání pochopitelně zářil štěstím, vždyť vstřelil možná nejdůležitější gól své kariéry: „Dne ráno jsme si na toto své ne moc příjemné výročí vzpomněl. Když jsem však šel na hřiště, tak to ze mne spadlo. Šel jsem tam za stavu 0:0 spíše s cílem soustředit se na defenzívu a udržet bod. V té době začínalo mít Brno sílící tlak, protože hrálo o všechno, potřebovali nutně zvítězit. A toto jsme chtěli eliminovat. Nakonec však bylo vše jinak, když ke mně propadl míč po prodlouženém autu a na mně jenom bylo, abych na dlouhou nohu nepřekopl branku. Skórovali jsme opravdu v pravou chvíli, zápas se tím zlomil. Za malou chvíli pak bylo po zápase, protože Brno dorazil úspěšný brejk v podání Standy Tecla."

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu