16.05.2012, Miroslav Fuks

Potvrdí sobota, že poslední krok je nejtěžší?

Potvrdí sobota, že poslední krok je nejtěžší?Co je to jedna třiapadesátina? Jindy zcela nevýznamné a podružné množství je nyní pro hráče a fanoušky FC Vysočina zcela zásadní veličinou. Zisk třiapadesátého bodu v aktuálním ročníku II. ligy FAČR pro ně totiž znamená vytoužený postup do Gambrinus ligy! Vybojují si jistotu návratu mezi českou fotbalovou elitu už tuto sobotu, kdy v rámci 29. kola hostí Fotbal Třinec?

 

„Nehodláme se soustředit na zisk dostačujícího jednoho bodu a už vůbec se nemůžeme spoléhat na případnou ztrátu Sokolova. V sobotu chceme navázat na velmi dobrý výkon a cennou výhru z Brna. Zároveň se toužíme před rekordní návštěvou rozloučit s touto sezónou a našimi fanoušky. A lepší způsob, než vítězství korunované postupem do I. ligy, si ani neumíme představit. Půjdeme za třemi body a tomu bude odpovídat i naše taktika a složení sestavy. Ta se může oproti duely na Zbrojovce změnit," zdůraznil trenér Roman Pivarník, který však jedním dechem dodal: „Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. I my proto musíme být v nadcházejícím utkání velmi obezřetní. Třinec neprožívá ideální období, ale má své silné stránky. Navíc v Jihlavě bude chtít využít poslední šance k záchraně II. ligy. Asi nemusím dodávat, že možným klíčem k zápasu bude vstřelení první branky na jedné či druhé straně."

Třinec prožívá nevydařenou sezónu a především nesmírně bídné jaro. Tým, který v loňském ročníku bojoval o postup do I. ligy a nakonec vybojoval velmi slušnou 5. příčku, se nyní krčí se ziskem 27 bodů na 15. sestupové příčce tabulky. Dvě kola před koncem mají svěřenci trenéra Miroslava Kouřila hodně složitou cestu k záchraně. Musí plně bodovat v zápasech v Jihlavě a doma se Zlínem a zároveň doufat, že Znojmo, Čáslav nebo Vlašim všechny duely prohrají. Šance Třince na udržení povážlivě klesají, ovšem právě proto lze čekat, že třinečtí fotbalisté budou hrát v Jihlavě uvolněně a velmi odhodlaně.

Třinecké trable by po podzimu a následném startu do jara, kdy Třinec v derby porazil Karvinou 2:0, nikdo nečekal. Jenže právě tato výhra z 3. března je dosud jedinou, kterou „oceláři" na jaře vybojovali. Od té doby si připsali pouhé 4 body za čtyři shodně bezbrankové remízy - s Mostem, v Čáslavi, ve Znojmě a v Opavě. Právě v Opavě třinečtí představili už třetího kouče v tomto ročníku. Do 21. kola tým vedl současný sportovní ředitel Ľubomír Luhový, kterého po domácí prohře s Brnem nahradil Alois Grussmann. Ten dostal šanci jen v pěti zápasech a jeho angažmá předčasně ukončila domácí prohra v důležitém utkání s Vlašimí. Jeho nástupcem se před čtrnácti dny stal staronový třinecký kouč Miroslav Kouřil. Ten vykřesal naději remízou v derby utkání na půdě Opavy, jenže šance Třince výrazně utlumila poslední domácí ztráta proti rozjeté juniorce Sparty - 0:2.

A co nabízí pohled na třinecký fotbalový kádr? Nejzkušenějšího hráče najdeme v brance, kde spolehlivě chytá Slovák Martin Lipčák. V obraně nejčastěji nastupují hráči střední generace Lisický, Kuděla, Hupka a Rehák. Dostatek druholigových zkušeností mají i středopolaři Malíř, Ceplák, Hanus, Maroši či Joukl, který je však pro zápas v Jihlavě vykartovaný. Přesto se zdá, týmu v záloze schází osobnost, kterou ještě na podzim byl ostřílený Patrik Siegl. Ten však v zimě odešel na hostování do Českého Těšína. Největší třinecký problém asi bude v útoku a střeleckého produktivitě. Tým v dosavadních dvanácti jarních zápasech zaznamenal jen sedm branek, z toho dvě hned v úvodním úspěšném duelu proti Karviné. Trojice útočníků Nekuda, Surynek a Gavlák si za celý ročník celkem připsala jen osm zásahů. Nejlepším střelcem týmu je tak defenzivněji laděný záložník Pavel Malíř.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

vedení klubu: prezident a předseda dozorčí rady: Ing. Ivo Špaček, předseda představenstva a generální ředitel: Ing. Edvard Huczala, sportovní ředitel: Ľubomír Luhový, technický ředitel: Stanislav Kluz
adresa: Tyršova 214, 739 61 Třinec
tel.: 558 987 900
e-mail: fotbal.trinec@seznam.cz
internet: www.fotbaltrinec.cz
klubové barvy: bílá a červená
kapacita stadiónu: 2.200
B-tým: -
mládežnické celky: 13

POHLED DO HISTORIE

zal. 1921 jako SK Sila Třinec
1923 - SK Třinec
1937 - SK TŽ Třinec
1950 - Sokol Železárny Třinec
1952 - sloučen s SK Sila Třinec do TŽ Třinec
1953 - DSO Baník Třinec
1958 - TJ TŽ Třinec
1993 - SK Železárny Třinec
2000 - Fotbal Třinec
2007 - FK Fotbal Třinec

Účast v soutěžích:

I. liga: 1963/64, 1970 - 1973, 1974 - 1976
II. liga: 1961 - 1963, 1964 - 1970, 1973/74, 1976 - 1987, 1991 - 2001, 2006 - 12
MSFL: 1987 - 1991, 2001 - 2006

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance (II. liga): 13 utkání  9 - 2 - 2  23 : 4

Ze vzájemných zápasů:

pod. 11: Fotbal Třinec - FC Vysočina Jihlava  1:3 (0:2)
Góly: 54. Surynek - 28. a 58. Tecl, 45+3. Karlík
TRI: Lipčák - Matoušek, Hupka, Kuděla, Siegl - Maroši (70. Nekuda), Rehák (46. Pospíšil), Hanus (79. Szmek), Joukl - Surynek, Gavlák. VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Halama, Šilinger (90. Sedláček) - Vaculík (62. Gavrić), Karlík, Jungr, T.Kučera - Mešanović (84. Kosak), Tecl.

jaro 11: FC Vysočina Jihlava - Fotbal Třinec  0:0
VYS: Uvarenko - Veselý (75. Bača), Šimáček, Halama, Cihlář - Vaculík (59. Dolejš), Karlík, Dort, Kopic - Tecl, Mešanović (66. Šimonek). TRI: Lipčák - Lisický, Rehák, Hupka, Minarčík (90. Byrtus) - Malíř, Hanus, Siegl, Ceplák (90. Chlebek), Joukl - Surynek (80. Mrázek).

pod. 10: Fotbal Třinec - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 17. Maroši
TRI: Lipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Joukl - Malíř, Rehák, Maroši, Byrtus - Štyvar (77. Doležal), Radzinevičius (90. Onuchukwu). VYS: Rožník - Tlustý, Halama, Šimáček, Gavrić (84. Zelinka) - Görner, Karlík (56. Bača), Dort - Dolejš, Šimonek, Tecl (46. Krutý).

Pravděpodobná sestava: Lipčák - Lisický  Kuděla  Hupka  Rehák - Malíř  Ceplák  Hanus  Matoušek - Nekuda  Surynek

Trenér: Miroslav Kouřil

Střelci: 5 - Malíř, 3 - Joukl, Nekuda, Surynek, Matoušek, 2 - Hupka, Gavlák, 1 - Siegl, Súkenník, Pešek, Maroši, Hanus.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Eismann (přestup Sandecja Nowy Sacz/POL), Byrtus (konec hostování MFK Frýdek-Místek), Mrázek (konec hostování SFC Opava), Súkenník (hostování Horní Měcholupy).

Odchody: Szmek (konec hostování 1. FC Slovácko), Mrázek (přestup FC Hradec Králové), Pospíšil (konec hostování SK Sigma Olomouc), Pešek (konec hostování 1.SK Prostějov), Klepek a P.Siegl  (hostování FC IRP Český Těšín).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu