28.05.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: Přesvědčila mne serióznost klubového vedení

Komňacký: Přesvědčila mne serióznost klubového vedeníFrantišek Komňacký. Média i fanoušci si o tomto jménu na uvolněnou trenérskou lavičku nováčka Gambrinus ligy asi čtrnáct dní šuškali. Jen málokdo ale skutečně věřil tomu, že by takto renomovaný kouč Jihlavu skutečně v nelehkých prvoligových bojích vedl. Optimisté tentokrát měli pravdu – reprezentační asistent a ligový mistr s Ostravou a Ružomberokem v FC Vysočina podepsal dvouletou smlouvu! Jak dlouho o jihlavské nabídce věděl? Měl k úvaze více nabídek?

 

V Jablonci jsem skončil po zralé úvaze a oboustranné domluvě s vedením klubu. Chtěl jsem Baumitu pomoci tím, že uvolním místo novému kouči a tím dám stagnujícímu týmu nový impuls. Jihlavská nabídka nepřišla okamžitě. Když jsem však zhruba před čtrnácti dny viděl FC Vysočina poprvé na vlastní oči v Brně, tak už jsem byl s jihlavským vedením v kontaktu. Nabídek k trénování jsem měl více, ovšem rád jsem se rozhodl pro tu jihlavskou.

Co vás přesvědčilo?
FC Vysočina představuje velice seriózně vedený klub, který je fotbalovou veřejností velmi respektovaný pro svoji systematickou práci, perspektivu a kvalitní vedení na čele s pány Vaculíkem a Tulisem. V neposlední řadě jsem se chtěl po dlouhé severočeské misi vrátit blíže k domovu na Moravě.

Znal jste osoby řídící jihlavský klub?
Velmi dobře se znám s ředitelem Zdeňkem Tulisem, stejně tak i se sportovním manažerem Josefem Jinochem. Pan Vaculík je v Česku už delší dobu velmi respektovanou osobností a já jsem rád, že i jeho jsem nyní mohl blíže poznat.

Sledoval jste jarní výkony FC Vysočina? Máte přehled o jihlavském kádru?
Musím říci, že jsem II. ligu příliš nesledoval. Jihlavu jsem dlouhodobě vnímal jako ambiciózní klubu, který se netají svými ambicemi zakotvit v nejvyšší soutěži. Jak už jsem uvedl, tak jsem FC Vysočina poprvé osobně viděl po skončení Gambrinus ligy v důležitém utkání na půdě Brna. Potěšil mne kolektivním výkonem a v dobrém světle se předvedli i fotbalisté, které jsem příliš neznal. Jinak je samozřejmě v Jihlavě celá řada hráčů, o jejichž výkonnosti přehled mám. Na mysli mám nejen Blažka, Tecla, Halamu, Vaculíka, Sedláčka či Mešanoviće, kterého jsem vedl v Jablonci.

Před sebou máte odjezd na EURO. Berete si sebou i nějaký jihlavský studijní materiál?
Během šampionátu budu mít v hlavě především reprezentaci. Dění v Jihlavě budu na dálku pozorně sledovat a budu v každodenním kontaktu se sportovním manažerem Jinochem. Máme vytipováno řadu hráčů, kteří by jihlavský kádr mohli posílit. Doplnění mužstva zejména o zkušené hráče je nezbytné, aby tým mezi elitou sehrál důstojnou roli.

Nakolik hodláte proměnit svůj realizační tým?
Ke změnám prakticky nedojde. Pánové Vrzáček a Jansa u týmu dobře pracovali a na jejich pozicích se nic nezmění. Stejně tak zůstanou na svých místech i další členové realizačního týmu. Ten navíc doplní ještě jeden asistent, jehož jméno by mohlo být známo už v tomto týdnu. Mělo by jít o mladšího trenéra, který jako hráč dlouhodobě působil v nejvyšší soutěži. Své bohaté hráčské zkušenosti by měl přenášet do tréninku a zároveň by měl být určitým pojítkem mezi kabinou a trenéry. Podobnou roli v Jablonci plnil asistent Weber.

Všichni české reprezentaci přejeme hodně úspěchů na nadcházejícím EURU. Kdo v případě vaší absence povede tréninkový proces?
Letní přípravu startujeme v pondělí 18. června. Pokud bychom na turnaji pokračovali ve vyřazovacích bojích, tak by tréninky vedl Josef Vrzáček a s ním nový asistent. S trenéry bych byl v úzkém telefonickém kontaktu. Práci pana Vrzáčka znám, jde o velmi kvalitního a pracovitého trenéra. V minulosti už dokázal, že tým může samostatně vést.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu