11.08.2005, Redakce

Vrzáček: „Prioritou je výkonnostní růst“

Jihlavská juniorka v uplynulé sezóně připomínala těžko zastavitelný válec, který smete vše, co mu stojí v cestě. S desetibodovým náskokem vyhrála divizi a už dlouho před koncem mohla slavit postup. Nyní ji však čeká podstatně těžší úkol. Trenér Josef Vrzáček (41) to dobře ví.

 
Jaký je podle vás rozdíl v úrovni obou soutěži?

Oproti divizi je to určitě velký skok. V moravskoslezské lize působí řada hráčů se zkušenostmi z první nebo druhé ligy. Třeba do Jakubčovic teď přešlo pět hráčů z Opavy, silný bude Dolní Benešov, Uničov, juniorky Baníku nebo Zlína. Je to hlavně o těch zkušenostech. Ale troufám si tvrdit, že to je to jediné, co nám bude chybět.

V přípravě jste příliš dobré výsledky nezaznamenali. Ale ty nejsou v této fázi až tak důležité...

Přesně tak. Tohle období není o výsledcích, není tak důležité dát někomu sedm osm gólů. Proti Velkému Meziříčí, Čáslavi nebo Kolínu podali kluci velice kvalitní výkon, přestože nevyhráli. V Kolíně jsme dokonce prohráli 0:3, ale ve druhém poločase jsme domácí nepustili za půlku. Neproměnili jsme šance, ale pro mě bylo mnohem důležitější, že jsme si je vytvořili. Pokud vychází herní část, ta koncovka časem přijde. Tomu věřím.

Spolu s Jindřichem Březinou vedete hodně mladé mužstvo. Nebojíte se, že soutěž nezvládne psychicky?

Důležitý bude pochopitelně vstup do soutěže. Potřebujeme udělat nějaké body, aby se kluci uklidnili a nedostali se pod nějaký tlak.

Klasická otázka. Jaké jsou cíle týmu?

Prioritou pro mě je, aby se co nejvíce kluků postupně dostalo do áčka a výkonnostně rostli. A umístění? Není to o klidném středu tabulky, to je ošidné. Co to vlastně je, klidný střed? Když budeme hrát kvalitní fotbal, samozřejmě potvrzený výsledky, tak mi bude úplně jedno, jestli jsme osmí nebo třeba dvanáctí. Ale je jasné, že honit záchranu na poslední chvíli určitě nechceme.

Během přípravy prošlo vašim kádrem 27 hráčů. Jaká je momentální situace?

Teď už je podstatně zeštíhlený. Je nás patnáct plus dva brankáři, navíc můžeme počítat s dvěma až třemi hráči z áčka. Ale ani tahle verze není konečná. Budeme zvažovat hostování některých kluků v divizních týmech. Konečný termín je 6. října, takže tady máme dost času. Nejhorší je, když je fotbalista nevytížený, když nehraje.

Je tým zdravotně v pořádku?

Po nemoci se do něj vrací Komínek, po zranění Čermák. Naopak zdravotní problémy mají Flekal, Brabec a Maňhal. Vůbec nevím, jestli se dají do zápasu ve Znojmě do pořádku.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu