15.06.2012, Miroslav Fuks

Trenérský tým doplní Marek Zúbek!

Trenérský tým doplní Marek Zúbek!Novou posilou FC Vysočina se stává šestatřicetiletý Marek Zúbek. Na Vysočinu se už nevrací jako výborný defenzivní záložník, ale jako posila trenérského týmu kouče Františka Komňackého. Právě on je tím vyvoleným mužem, který doplní jihlavský realizační tým, bude hráčům předávat své bohaté prvoligové zkušenosti a zároveň se stane pojítkem mezi hráči a trenéry.

 

Marku, co říkáš na svůj návrat do Jihlavy?
K prvnímu kontaktu došlo před několika týdny, kdy mne oslovil ředitel Tulis. Bylo to těsně poté, co byl ve své funkci potvrzen trenér Komňacký a mně byla nabídnuta pozice jeho asistenta. O několik dní později mi volal sám pan Komňacký a zjišťoval můj zájem o tento post. Mně se tato myšlenka samozřejmě velmi líbila a s potěšením jsem ji přijal. Jsem strašně rád, že mohu být i u druhého postupu Vysočiny do Gambrinus ligy. Těším se na zopakování nováčkovské euforie fanoušků, hráčů i celého klubu, která v Jihlavě nastala před sedmi lety. Navíc jsem přesvědčen, že nyní bude Vysočina na působení mezi českou elitou mnohem lépe připravena.

S jakým cílem na Vysočinu přicházíš?
Tato nabídka je pro mne výzvou a stejně tak i obohacením mého trenérského růstu. U mě však převládá jiná motivace. V koutku duše mi stále velmi vadí, že jsem byl před šesti lety u sestupu Jihlavy z I. ligy. Cítím k ní určitý dluh, který bych strašně chtěl napravit a klubu pomoci. Přestože už nejsem v roli hráče, tak vnímám, že v Jihlavě stále mám nedokončenou práci. Věřím, že v týmu budu pozitivně působit a budu mu schopen ve své roli pomoci.

Lavička ligového týmu pro tebe nebude novinkou, neboť jsi byl na podzim 2011 asistentem kouče Wágnera ve Zbrojovce. Budeš z této zkušenosti nějak těžit?
Tyto zkušenosti se určitě budou hodit. Troufám si říci, že před rokem byla naše situace těžší, než nyní v Jihlavě.

Už jsi s trenérem Komňackým hovořil o své roli u týmu?
Jen velmi stručně, protože pan Komňacký se nyní soustředí na reprezentační úkoly. Moji roli mi každopádně naznačil ředitel Tulis a já jsem přesvědčen, že mi bude sedět. Dostanu prostor něčemu se přiučit u zkušených trenérů Komňackého, Vrzáčka a Jansy, a zároveň budu tvořit určitý komunikační most mezi realizačním týmem a mančaftem. Je jasné, že je před námi v letní přípravě dostatek času k tomu, abychom si jasně stanovili jednotlivé kompetence a úkoly v rámci trenérského týmu. Velmi se na tuto spolupráci těším!

Jak vzpomínáš na vaši poměrně krátkou spolupráci v Baníku Ostrava?
Vlastně se nyní po letech trochu opakuje situace. V létě 2004 mne oslovil a přivedl do Baníku. Věřím, že teď je před námi delší spolupráce.

Mimochodem, jak jsi na tom z pohledu trenérského vzdělání?
Na podzim se přihlásím ke studiu nejvyšší Profi licence.

Na jaře jsi nastupoval za divizní Bohunice. Budeš v tom pokračovat anebo už definitivní pověsíš kopačky na hřebík?
Opravdu nevím, zda budu schopen pokračovat, neboť práce u prvoligového týmu je časově velmi náročná. Určitě bych si však ještě rád někde kopl do míče. Nyní se ale soustředím na sobotu, kdy nás s Bohunicemi čeká poslední zápas sezóny. Věřím, že po něm oslavíme záchranu v divizi!

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu