29.06.2012, Miroslav Fuks

Vysočina na soustředění i s Ondřejem Šourkem

Vysočina na soustředění i s Ondřejem ŠourkemFotbalisté FC Vysočina dnes po odpolední tréninkové fázi opustí areál novoměstského Hotelu SKI a vrátí se do Jihlavy. Náročné kondiční soustředění tím však nekončí. Další trénink je čeká v sobotu dopoledne v Jihlavě a poté zamíří do Rakvic nedaleko Břeclavi, kde od 17:00 sehrají duel proti účastníkovi slovenské Corgoň ligy – AS Trenčín.

 

Trenér František Komňacký si novoměstské soustředění nemůže vynachválit: „Mám jen pozitivní dojmy, vše fungovalo tak, jak jsme si představovali. Kondiční blok završíme sobotním zápasem v Trenčíně, který bude opět užitečnou prověrkou pro širší kádr hráčů, který se s námi nyní připravuje. Určitě protočíme 22 fotbalistů. Scházet bude Stanislav Tecl, kterého trápí nakopnutý nárt a do plného tréninku se zapojí až v pondělí. Předpokládám, že právě v pondělí přistoupíme k prvnímu zúžení týmu. Aktuální počet 32 hráčů je samozřejmě neúnosný.“

Jihlavského lodivoda jistě těší, že se k týmu v pátek připojil další zkušený fotbalista – stoper a odchovanec FC Vysočina Ondřej Šourek. „Ondra nyní ukončuje své angažmá v Polsku a my jsme velmi rádi, že se rozhodl spojit svoji další fotbalovou budoucnost s Jihlavou. Věřím, že se stane důležitým hráčem pro střed naší defenzívy. Má velké zkušenosti, navíc jde o velkou osobnost nejen na hřiště, ale i do kabiny,“ zdůraznil Komňacký. Ten zatím Šourkovi naordinoval individuální trénink, aby mohl dohnat menší tréninkové manko oproti spoluhráčům. K utkání do Trenčína proto nezamíří. Připraven by však měl být na turnajové klání ve čtvrtek 5. července v Berouně.

Šourek: Rád bych naplnil očekávání

Stoper Ondřej Šourek (nar. 26.4.1983) s fotbalem začínal v Ledči nad Sázavou, ale už v jedenácti zamířil do Havlíčkova Brodu a poté ve čtrnácti letech zakotvil v FC Vysočina. První starty za druholigové „áčko“ si připsal ještě v dorosteneckém věku v ročníku 2000/01, který byl zároveň premiérovou sezónou Jihlavy ve II. lize. V dalších sedmi sezónách nastoupil v jihlavském dresu do 105 zápasů ve II. lize, do 24 duelů v I. lize a celkem zaznamenal 4 branky. Přispěl postupu do Gambrinus ligy i do semifinále Poháru ČMFS v ročníku 2003/04. Poté, co v ročníku 2006/07 nevyšla snaha FC Vysočina o návrat do nejvyšší soutěže, přijal nabídku Slavie Praha. Zde okusil Ligu mistrů a získal mistrovský titul v ročníku 2007/08, ovšem v Gambrinus lize se prosadil minimálně. Přijal proto v létě 2008 nabídku ambiciózní Žiliny, kde nakonec strávil tři úspěšné sezóny. V ročníku 2009/10 se radoval z prvenství v Corgoň lize a zahrál si Ligu mistrů i Evropskou ligu. Jeho současné bilance v evropských pohárech představuje 24 startů, z toho 5 v prestižní Lize mistrů.

V létě 2011 se Šourek s Žilinou nedomluvil na prodloužení smlouvy a přijal nabídku od nováčka nejvyšší polské soutěže – týmu Podbeskidzie Bielsko-Biala. V uplynulém ročníku polské Ekstraklasy nastoupil ve 12 duelech a vstřelil jednu branku, ovšem na toto angažmá moc dobře nevzpomíná: „Nebylo to optimální. Rodina byla s životem v Polsku spokojená, ale mé fotbalové představy nebyly naplněny. S odstupem času možná budu toto angažmá hodnotit jinak, ovšem nyní jsem rád za nabídku FC Vysočina. Aktuálně jsem domluven s jihlavským klubem a stejně tak i s Bielsko-Bialou. Dokud však neobdržím veškeré oficiální dokumenty, tak budu raději ve svých soudech opatrný,“ uvedl po dnešním odpoledním tréninku v novoměstském areálu devětadvacetiletý stoper.

Ten se na Vysočinu vrací po pěti letech: „Svůj návrat jsem nijak přesně neplánoval. Jsem určitě rád, že se situace vyvinula tak, že mohu být u návratu Jihlavy mezi elitu. Přicházím do týmu, který se naprosto změnil. V Jihlavě jsem společně působil jen s Lukášem Vaculíkem a aktuálním asistentem Markem Zúbkem. Ze Slavie ještě znám gólmana Jana Hanuše,“ rozhlédl se po stávajícím kádru FC Vysočina Ondřej Šourek.

A jak vidí svoji roli v týmu? „Rád bych naplnil očekávání a stál se oporou defenzívy. To mohu dokázat jedině svými výkony na hřišti. Nejdříve však musím administrativně dořešit svůj příchod do Jihlavy a dohnat menší kondiční manko.“

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu