18.07.2012, Miroslav Fuks

Složení trenérů mládeže pro ročník 2012/13

Složení trenérů mládeže pro ročník 2012/13Do letní přípravy před fotbalovým ročníkem 2012/13 se postupně zapojují jednotlivé mládežnické celky FC Vysočina. Na klubovém webu najdete aktuální přehled trenérů a asistentů těchto týmů. O komentář k tomuto tématu jsme požádali sportovního manažera mládeže FC Vysočina Josefa Morkuse.

 

Jednotlivé realizační týmy doznaly jen malých změn. Vlastně došlo jen k posunům trenérů do vyšší kategorie...

Při složení trenérských dvojic jsme se snažili a zároveň jsme sledovali optimální fotbalový růst našich mládežníků. ten podporujeme neustálým tlakem na zvyšování kvalifikace našich trenérů. K největší změně došlo v dorostenecké kategorii, kde s ohledem na reorganizaci soutěží skončil činnost tým U-18, tedy dříve starší dorost B. Pro starší dorostence to znamená zvýšení konkurence a důraz na kvalitu. Ti, kteří se neprosadí do kádru extraligového dorostu, se vrátí do svých mateřských klubů anebo zamíří na hostování do nižších soutěží.

V tréninkovém procesu jste pro nový ročník připravili některé novinky...

Nejvýraznější novinka se týká žákovských kategorií, kde jste ustanovili metodického trenéra. Tím se stal Marcel Och, jenž bude zabezpečovat metodické postupy napříč všemi žákovskými mužstvy. Během července a srpna společně vytvoříme baterii cvičení a ty budeme postupně aplikovat do tréninkového procesu. Ta samozřejmě bude pro každou věkovou kategorii jinak náročná. Dále do života připravujeme nový model tréninkových jednotek u mladší přípravky a předpřípravky, která bude klást důraz na pohybovou aktivitu nejmenších svěřenců. Tu budeme rozvíjet ve skupinových trénincích a zaměříme se především na pohybové hry a cvičení. V neposlední řadě jsme angažovali skauta, kterým se stal Pavel Franěk.

Jihlavský fotbalový fanoušek v přehledu mládežnických trenérů nemůže nepostřehnout řadu jmen bývalých hráčů...

Jsme velmi rádi, že se nám do výchovy talentů stále více daří zapojovat odchovance a bývalého hráče našeho klubu. Pánové Bronislav Bruzl, Petr Kuchta, Pavel Kračmar, Gustav Cabúk, Michal Lovětínský, Lukáš Staněk, Michal Kadlec, Michal Veselý, Jiří Novický, Leopold Habermann či Libor Vítů mají ke klubu silný vztah a mají zájem na svém dalším trenérském vzdělávání. Věřím, že v trendu zapojení bývalých hráčů FC Vysočina budeme pokračovat.

Mění se nějak spolupráce se základní školou Evžena Rošického a Střední školou obchodu a služeb v Jihlavě?

Nadále platí, že na ZŠ Evžena Rošického fungují ve čtyřech ročnících sportovní třídy FC Vysočina. Ve školním ročníku 2012/13 půjde o více než 50 žáků. Na jihlavské SŠOS vstoupíme do třetího roku fungování naší fotbalové akademie. Zde je zapojeno kolem 35 hráčů FC Vysočina. Na obou školách budou dopolední tréninkové jednotky zajišťovat naši trenéři s odpovídající kvalifikací.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu