31.07.2012, Miroslav Fuks

Juniorka ve středu odstartuje svoji ligu

Juniorka ve středu odstartuje svoji liguNa prahu ligové premiéry stojí po „áčku“ i juniorka FC Vysočina. I ona míří do Prahy a též ji čeká výzva v podobě Slavie Praha. Ve středu 1. srpna se od 17:00 hodin představí nikoli na stadiónu v Edenu, ale na stadiónku v Horních Počernicích. Jak vlastně probíhala letní tvorba kádru juniorky, na to jsme se zeptali trenéra týmu Romana Kučery. Ten mužstvo připravuje v rovnocenné spolupráci s trenérem Pavlem Procházkou.

 

Léto jsme využili k testování řady hráčů a hledání podoby kádru nově se tvořícího mužstva. Jsme rádi, že mnozí členové loňské juniorky dostali šanci v přípravě „áčka“ a zde zanechali dobrý dojem. I proto jsme v juniorce během léta protočili 26 hráčů. Přes poměrně velký počet hráčů nás trápila absence stoperů, neboť do Svitav přestoupil Ptáček a zranění byli Hráček a Fadrný. A tak jsme na tomto postu často improvizovali. Na Slavii by nám měl pomoci stoper Filip, u něhož je momentálně v jednání hostování.

Kteří hráči zaujali a v kádru si vybojovali místo?
Do mužstva se z dorostu přesunuli Hráček, Šuta a Urbánek a též trojice Císař, Vonásek a Mlčoch, kterou však nyní trápí větší či menší zdravotní problémy. Z hostování se vrátil krajní bek Vokoun a gólman Matiášek. Naopak do Jihlavy na hostování přišel ofenzivní útočník Lišně Koudelka a dále záložník Vrchoviny Sodomka.

A koho naopak budete postrádat?
Soutěž je určená pro hráče ročníku 1992 a mladší, navíc může nastoupit až pět hráčů starších. Tuto roli by v našem týmu měli plnit záložník Vacek a gólman Matiášek (oba roč. 1991) a též kapitán Šandera (roč. 1990). U něj však není vyloučeno, že ještě dres změní. Naopak nám budou chybět starší hráči Ptáček a Dobrovolný.

Kteří hráči vám pomohou na Slavii?
Chytat by měl Hanuš, hrát bude Šilinger a též zmíněný Filip. Nelze vyloučit, že do utkání nastoupí i jeden testovaný ruský fotbalista. Pravidla juniorské ligy to umožňují.

Jaké jsou vaše očekávání od nové soutěže?
Jsme zvědaví, co soutěž po sportovní stránce přinese. Očekáváme, že se v ní utkají kvalitní týmy, v nichž budou nastupovat nejlepší čeští junioři do 21 let a spolu s nimi hráči ze širších kádrů „A“ týmů. Věřím, že za této konstelace tyto zápasy svojí kvalitou plnohodnotně nahradí duely III. ligy. Na start soutěže se velmi těšíme a doufáme, že v ní budeme FC Vysočina dobře reprezentovat. Hodláme se prezentovat atraktivním ofenzivním fotbalem. V kádru máme talentované fotbalisty, kteří by už v zimě mohli klepat na brány našeho „áčka“.

  • soupisku juniorky a ucelený přehled letních změn v jejím kádru naleznete ZDE

Juniorka – bilance letní přípravy:

Odehrané minuty: 450 – Fadrný, 375 – Sodomka, 365 – Cipruš, Matiášek, 330 – Vokoun, 315 – Koudelka, Přibyl, Šuta, Urbánek, 300 – Ptáček, 295 – Zeman, 290 – Šandera, 270 - Kavka, 255 - Vacek, 250 - Jindra, 240 - R.Demeter, 215 - Kliment, 195 - Caha, Vodáček, 180 - Hráček, 150 - Rožník, 90 - Štancl, 55 - Brabec, 45 - Procházka, 40 - Císař, 30 - Doucha.

Střelci: 2 - Jindra, Kavka, Koudelka, Kliment, Vacek, 1 - Císař, Doucha, Fadrný, Šuta, Štancl.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Zbrojovka Brno
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu