06.08.2012, Miroslav Fuks

Vysočina se rozloučila s Michalem Veselým

Vysočina se rozloučila s Michalem VeselýmMichal Veselý, rekordman v počtu ligových startů FC Vysočina, si nemohl přát lepší loučení se žlutým jihlavským dresem, než mu připravila kulisa nedělního televizního utkání. Fotbalista, který za "áčko" Jihlavy nastoupil do 295 zápasů a v nich vstřelil 20 branek, měl možnost těsně před utkáním zamávat zcela zaplněným ochozům a společně se synem naslouchat bouřlivému aplausu.

 

Z rukou klubového ředitele Zdeňka Tulise převzal dárkový koš a též památeční dres, které si symbolicky oblékl jeho syn Filip. Možná ještě větší radost mu však udělal velký dres s číslem 18, který v kotli roztáhli fanoušci FC Vysočina: "Za to jim hrozně děkuji, příjemně mne tím překvapili. A vůbec jim děkuji za podporu za 12 fotbalových let, které jsem v FC Vysočina strávil," neskrýval své díky Michal Veselý.

Jaké vlastně zažíval pocity? "Byly smíšené. Klukům jsem záviděl, protože bych s nimi raději byl na hřišti. Když člověk vidí, jak se zaplňují tribuny, jak je stadión vyšperkovaný a jaký dav fotbal sleduje, tak si uvědomí, proč fotbal hraje. Věřím, že toto nadšení fanouškům vydrží a stadión zaplní třeba i proti Příbrami. Právě v takových duelech budou kluci jejich podporu potřebovat nejvíce."

Rekordman Veselý se vyjádřil i k vlastnímu zápasu: "Zápas se mi určitě líbil. Kluci hráli dobře, aktivně. Velká škoda, že nedokázali vstřelit druhý gól, který měl na hlavě třeba Standa Tecl. A byly tam i další náznaky a nadějné brejky. Na konci zápasu jsme měli štěstí při tyčce Ševinského, ovšem to jsme si s ohledem na ofsajdové vyrovnání Plzně zasloužili. Remíza byla asi spravedlivá."

Vysočina má po úvodních dvou kolech dva body, pro mnohé body nečekané. Michal Veselý však varuje před přílišným optimismem: "Všichni musí zůstat nohama na zemi. Před námi jsou velmi těžké zápasy, kdy budeme muset bodovat  a nejlépe zvítězit. Věřím, že to kluci zvládnou."

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu