09.08.2012, Miroslav Fuks

Oulehla: Chceme hrát klidný střed tabulky

Oulehla: Chceme hrát klidný střed tabulkyV sobotu do prvoligových bojů vstoupí v hierarchii třetí tým FC Vysočina – starší dorost U-19. Jihlavští mladíci v areálu Na Stoupách změří síly s Hradcem Králové. Mimochodem, i před rokem se stejné týmy střetly na prahu dorostenecké extraligy a Jihlava vyhrála drtivě 7:2. Jak jsou jihlavští mladíci připraveni na nový ročník? Nejen na to jsme se zeptali trenéra Davida Oulehly.

 

S průběhem letní přípravy jsme naprosto spokojeni. Náplň, kterou jsme si stanovili, jsme splnili. Příprava byla hodně náročná, probíhala z drtivé části na hřišti s míčem a snažili jsme se do ní zařazovat nejnovější moderní trendy. Kluci si sáhli na samé dno svých možností a museli podstoupit opravdu tvrdý dril. Zvládli to však velmi dobře a ukázali, že se chtějí o místo ve velké konkurenci poprat. Odehráli jsme řadu kvalitních utkání se soupeři, kteří nám nastavili zrcadlo naší momentální výkonnosti a ukázali nám naše chyby a nedostatky, které jsme museli odstraňovat. Příprava tedy pro nás byla kvalitní a udělali jsme během ní velký kus poctivé práce. V tomto směru jsme maximálně spokojeni

Které zápasy vás nejlépe prověřily? Jak bys zhodnotil výkony v přípravných duelech?
Sehráli jsme několik utkání, ta opravdu kvalitní byla především v Českých Budějovicích, v Senici a s Pardubicemi. V utkáních se točily vždy dvě jedenáctky a s nimi i různé výkony hráčů. V Budějovicích jsme sehráli vynikající druhý poločas a v Senici též. Naopak utkání s Pardubicemi nám vůbec nevyšlo. Pořád se však jedná o přátelská utkání, do kterých šli kluci z plné zátěže. Potřebovali jsme je totiž vidět pod únavou, tam se lépe ukazovali momentální možnosti jejich výkonnosti. Utkání rozhodně splnila svůj účel

S jakým kádrem jdete do ligy?
Mužstvo je složeno z ročníků 1994 a 1995. Mužstvo se celý minulý ročník tvořilo na papíře. Všechny hráče jsme sledovali a pravidelně o nich diskutovali. Vybírali jsme podle individuálních dovedností, charakteru a psychické odolnosti. Lze říci, že je to momentálně to nejlepší, co máme k dispozici. Do přípravy šlo 21 hráčů a tři brankáři. Dále zde máme ještě hráče, kteří s námi trénují, ale jsou na hostováních. Jedná se o fotbalisty, u kterých si myslíme, že by pro nás do budoucna mohli být ještě zajímaví. Po celou přípravu jsme dělali vše proto, aby se nám zranění vyhnula. Neměli jsme žádná zranění, až na nějaké drobné šrámy z utkání. To je pro nás hodně důležité. Můžeme si říci, že z tohoto pohledu pro nás příprava byla maximálně efektivní.

Kteří hráči by měli patřit k tahounům a oporám?
V kádru figuruje několik hráčů, kteří již mají s dorosteneckou ligou své zkušenosti. Ti budou patřit k ose mužstva a měli by být stěžejním pilířem týmu. Právě oni by měli být v klíčových okamžicích nejvíce vidět. Určitě se chceme prezentovat hlavně týmovým výkonem, který bude rozhodující. Musíme však říci, že hráči jako Rozmahel, Dvořáček, Kelbler, Patrik Demeter, Maruš musí patřit k těm, na které budeme mít ty největší požadavky a budeme po nich chtít opakovaně vysoké výkony. Dále je tady celá řada hráčů ročníku 1995, kteří se jeví velmi dobře, ale budou si muset na svou šanci ještě chviličku počkat. Věříme, že se rychle se oťukají a získají zkušenosti a snad již během podzimu prokáží, že jsou zde právem. V mužstvu je s námi i hráč ročníku 1996 Honza Zábrodský. Ten je určitě velkým talentem a do budoucna může být pro klub velmi zajímavý.

Mohou se fanoušci těšit na nového Masopusta?
Věřím, že jsou zde fotbalisté, kteří by Lukáše mohli za krátkou dobu následovat. Lukáš byl vždy maximální profesionál a pracovat s ním bylo radostí. Pokud i tito kluci půjdou jeho cestou tvrdé práce, mají šanci se prosadit. Kelbler má rozhodně velké předpoklady a může mu to do budoucna vyjít. Rozmahel, Demeter, Maruš a celá řada dalších hráčů můžou být pro náš klub velmi perspektivní. Nyní se blíží přechodu do dospělého fotbalu a ten je hodně náročný a složitý. Musí na sobě tvrdě pracovat a mít i trošku štěstí.

S jakým cílem do nového ročníku vstoupíte?
Musíme si otevřeně říci, že ročník 1994 patří ke slabším ročníkům ve struktuře našich mládežnických týmů. V dorostenecké lize mladšího dorostu, kde lze hledat určité srovnání, se umístil na třetí příčce od konce. Lze tedy předpokládat, že může patřit ke slabším v soutěži. Cílem pro nás všechny je, aby i v příštím roce hrál náš dorost nejvyšší dorosteneckou ligu. Zároveň chceme zajistit posun v jejich výkonnosti tak, aby přechod do dospělé kopané byl co možná nejjednodušší. Aby se v budoucnu prosadili podobně, jako jejich předchůdci z řad odchovanců FC Vysočina.

Na jakou tabulkovou pozici si troufáte?
Ve sportu se výsledky nedají naplánovat a je velmi těžké odhadovat vývoj soutěže, ani já si proto netroufám tipovat naše postavení v soutěži. Kluci pracovali velmi tvrdě a poctivě, chtějí se zlepšovat a vytvořili jsme výbornou partu, kterou prověří až těžké chvíle. Pořád hráčům vštěpujeme, že se těžkých a kritických situací nesmí bát, ale brát je jako výzvu. Jedině těžké situace nás budou posouvat dál a budeme silnějšími a staneme se lepšími. Za celý realizační tým musím říci, že mužstvu hodně věříme a přejeme si, abychom hráli klidný střed tabulky, hráli dobrý fotbal, který nás i diváky bude bavit. Postupně se budeme zlepšovat, půjdeme zápas od zápasu a dosáhneme výsledků, které potřebujeme. Na start ligy už se těšíme.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu