25.08.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: Hráčům musím za jejich nasazení poděkovat

Komňacký: Hráčům musím za jejich nasazení poděkovatFotbalová Vysočina pokračuje v remízové sérii, ovšem při jejích zápasech se fanoušci rozhodně nenudí. Páteční večer v Jihlavě přinesl velmi zajímavou a dramatickou podívanou, kterou ocenilo nejen 3.650 příchozích v ochozech, ale i televizní diváci. Jak však duel viděl trenér Roman Pivarník, který se do Jihlavy vrátil tři měsíce poté, co Vysočinu dovedl mezi elitu?

 

„Do Jihlavy jsme přijeli s respektem k síle domácímu celku a body, které Jihlava dosud s těžkými soupeři uhrála, ale zároveň s jasným cílem zvítězit. Chtěli jsme diktovat tempo hry a zároveň eliminovat domácí přednosti v podobě rychlých brejků a přechodu do útoku. V první půli se nám to velmi dobře dařilo, měli jsme převahu a vytvořili jsme si i šance. Velká škoda, že jsme si v koncovce nevedli lépe, zejména Hubníkova příležitost za stavu 0:0 volala po gólu. V poločasové přestávce jsem hráče upozorňoval, že Vysočina zvýší svoji aktivitu. To se stalo a naše ofenzivně postavené mužstvo v prvních dvaceti minutách druhého dějství neudrželo míč, měli jsme problémy při bránění a dostali jsme se pod tlak Jihlavy. Nějaké šance jsme přežili, a když už jsme se zase začali dostávat do hry, tak domácí vyrovnali. V závěru zápasu je velká škoda, že jak Hubník, tak hlavně Ordoš své příležitosti nezúročili. Určitě nemohu být spokojený, protože jsme přijeli vyhrát, ovšem tento bod musíme brát,“ uzavřel svůj hodnotící monolog trenér Roman Pivarník.

Kouč František Komňacký popáté v řadě hodnotil výkon svého týmu po zisku jednoho bodu. Každý zápas je však jiný, tudíž i trenérovou pozápasové pocity se různí: „Bod je samozřejmě málo, ale musím říci, že dne za něj musíme být rádi. Vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme zvlášť v první půli nevypadli dobře a nechali jsme Sigmě příliš mnoho prostoru na kombinaci. Přehrávala nás, dostávala se do šancí a bylo štěstí, že jsme prohrávali 0:1. V poločase jsme si řekli, že musíme hrát jiným způsobem a změnili jsme i rozestavení hráčů. Došlo i ke změně na postu pravého beka, kde jsme měli v prvním dějství problémy. Těmito kroky se nám hru povedlo nejen vyrovnat, ale měli jsme i více ze hry. Z toho vzešly některé naše šance i pološance, které jsme optimálně nevyřešili. Nakonec jsme se vyrovnání dočkali, protože máme Vaška Kolouška, který standardky umí zahrávat. Tentokráte jsme jich měli docela hodně a jedna z nich nám pomohla k vyrovnání. Mohli jsme samozřejmě zápas i ztratit, ovšem k našemu štěstí hráči Olomouce své příležitosti neproměnili. V závěru už jsem viděl, že mužstvo nemá dost síly, aby výsledek otočilo. Proti silné Sigmě, která má kvalitní mužstvo a ty nejvyšší ambice, nepovažuji konečnou remízu za ztrátu. Bod je pro nás za daného stavu a vývoje utkání úspěchem. Po bodících to jde pomalu, ale na druhou stranu musím říci, že se potkáváme mužstvy, která jsou svými kádry a podmínkami trošku jinde, než je zatím Jihlava. My chceme pracovat, i proti takovým týmům uspět a já chlapcům za jejich přístup, zvláště ve druhé půli, musím poděkovat,“ uvedl po zápase jihlavský lodivod.

  • na Youtube kanálu Ježour TV naleznete nejen názory trenérů, ale i pozápasová slova záložníků Tomáše Rady a Marka Jungra.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu