23.09.2012, Miroslav Fuks

František Komňacký: Věřím, že facka přišla v pravou chvíli

František Komňacký: Věřím, že facka přišla v pravou chvíliTak i fotbalisté FC Vysočina museli v Gambrinus lize skousnout první porážku. Poté, co v předchozích duelech z Brna dvakrát po sobě odvezli plný bodový zisk a vydařil se jim vstup do soutěže, tak na půdě Zbrojovky věřili, že nejsou bez šance na výhru. Realita však byla jiná a přinesla nepříjemnou prohru 5:1. Jak duel vnímal trenér František Komňacký?

 

Samozřejmě jsme věděli, že naše série výsledků bez prohry jednou musí skončit, nicméně nás mrzí, že jsme prohráli zrovna v Brně. Musím se přiznat, že jsem před utkáním věřil v náš úspěch. Cítili jsme, že máme mužstvo v takovém stavu, že se na Zbrojovce musíme pokusit o plný bodový zisk. Nepodařilo se nám to, protože jsme byli jednoduše horším mužstvem. Hráči mne neuspokojili zejména ve svém přístupu k utkání. Začali jsme velmi laxně a brzy jsme prohrávali 2:0. Poté už je těžké i pro lepší mužstva, než je Jihlava, hrát venku do plných, do dobře zorganizované a zformované obrany. A když už se nám to podařilo, my na počátku druhé půle snížili a začali jsme se k čemusi nadechovat, tak jsme dostali dva rychlé góly. Ty zápas definitivně rozhodly. Nutno dodat, že vítězství domácích bylo zasloužené.

V čem vás hráči Brna předčili?
Hráli s větším nasazením a chtěním. Na naší straně se projevily určité nedostatky ve hře. Zvlášť máme problémy s dlouhými míči za obranu a centrovanými balóny ze stran. Dostali jsme tři branky hlavou, byť máme hráče na to, aby takové souboje zvládali lépe – Šourka, Tlustého, Karlíka či Radu. Tým dnes působil nekonsolidovaně, po snížení jsme záhy dostali hloupý gól. To jsou věci, na kterých musíme zapracovat. Tak, abychom se už v pátek z porážky oklepali a poučili. Před námi je důležitý duel s Příbrami. Věřím, že jsme v Brně inkasovali facku, která přišla ve správnou chvíli.

Je horší zápas ztratit takto jasně, nebo přijít o vedení 3:0, jak se to stalo na Slavii?
Obě situace zanechají na srdečním svalu šrám, na Slavii to ovšem bylo lepší v tom, že jsme 70 minut hráli dobře a nervoval jsem se jen v těch zbylých. Dnes to bylo špatné celý zápas.

Naopak domácí trenér Petr Čuhel mohl být po utkání spokojený: „Do utkání jsme šli s pokorou, věděli jsme o síle Jihlavy i o tom, že neprohrála. Dva úvodní góly nám pomohly. Sice jsme si situaci trochu zkomplikovali v úvodu druhé půle, ale poté bylo důležité, že jsme dokázali rychle zareagovat na snížení. Na hřišti jsme si více věřili, dokázali jsme vstřelit branky a nechybělo nám ani nasazení a důraz. Nyní je na nás, abychom tyto aspekty udrželi i do dalších zápasů.“

  • na Youtube kanálu Ježour TV naleznete nejen hodnocení trenérů, ale též ohlasy Ondřeje Šourka a Lukáše Vaculíka

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu