25.09.2012, Miroslav Fuks

Juniorka i v oslabení zdolala Spartu!

Juniorka i v oslabení zdolala Spartu!Juniorka Vysočiny chtěla po třech porážkách v řadě konečně vyhrát, ovšem stál proti ní velice silný soupeř v podobě pražské Sparty. Ten měla v utkání převahu a v 37. minutě dokonce získala velkou výhodu při vyloučení Kryštůfka. Jak už to však ve fotbale bývá, tak Vysočina se poté vzepjala ke skvělému bojovnému výkonu a nejenže Spartu prakticky nepustila do velkých šancí, tak dokázala i gólově udeřit! O cenné výhře 1:0 rozhodl v 82. minutě Jan Kliment.

 
FC VysočinaFC Vysočina
9.kolo, úterý 25.9.2012, 16:00
1:0
(0:0)
SpartaSparta
 

Góly: 82. Kliment
ČK: 37. Kryštůfek
Rozhodčí: Mikel – Vysloužil, Beneš
Diváci: 100
FC Vysočina: Rožník – Sodomka (62. Cipruš), Kryštůfek (40. Vonásek), Fadrný, Urbánek – Kazić, Šuta – Kliment (90. Vokoun), Zeman, Kosak (86. Přibyl) – Kavka (72. Sodomka).
Sparta: Kotěra – Holas, Breda, Hronek, Nový – Uljaky (65. Kalaš), Folprecht, Macháč (86. Miskovič), Pouček - Konate, Griffiths (75. Dobiaš).
 

Komentář

Zápas začal před zraky jihlavského ředitele Tulise a sparťanského sportovního manažera Hřebíka bez velké opatrnosti a ofenzivně. Postupem času získávali herní převahu hosté, ovšem domácí hráči nevynechali jedinou příležitost k brejku. Už ve 3. minutě z přímého kopu nebezpečně střílel Kavka a gólman Kotěra měl hodně práce, aby balón vyrazil. Sparťané měli zmíněnou převahu, ale hrozili zejména ze standardních situací, které získali. Největší šanci jim tak připravil svojí chybou ve 32. minutě Fadrný, jehož obral o míč Konate a z úhlu postupoval na Rožníka. Nezakončil však přesně. O 2 minuty později vyslal Kryštůfek dlouhým pasem do úniku Klimenta, jenž na hranici pokutového území našel Kavku a ten pohotově vypálil. Jeho krásnou ránu však Kotěra dokázal vytěsnit. Situaci domácích mladíků hodně zkomplikovala 34: minuta, kdy se Kryštůfkovi nepovedla zasekávačka před Griffithsem. Ten jeho úmysl vypíchl a tak jihlavskému stoperovi nezbylo nic jiného, než ho faulovat. Sudí Mikel ho vzápětí vyloučil. Jihlava se poté ještě více zatáhla a čelila tlaku Sparty. Z něj vyplavala akce Kosaka, po které dostal na vápno ideální přihrávku Zeman. Jeho krásnou střelu však gólman vytěsnil na roh.

Druhá půle přinesla dle očekávání snahu rudých o vedení v zápase. Úvodní šanci měl v 51. minutě Pouček, který se prosadil na levém křídle, jenže střílel vedle. V 61. minutě neuspěl ani hlavičkující Folprecht, když jeho pokus v ideální pozici letěl vedle tyče. Stejně dopadl i hlavičkující kapitán Sparty Hronek po rohovém kopu v 68. minutě. Vysočina odpověděla o 2 minuty perfektně kopnutou standardkou Urbánka, které před brankou scházela jen teč jihlavského hráče. Vysočina i o deseti skvěle bojovala a dokázala být i nebezpečná. Gól měl na noze v 75. minutě po rohovém kopu Šuta, jenž jeho rána letěla nad břevno. A Vysočina se skutečně branky dočkala! V 82. minutě balón potáhl Kosak a na vápně vysunul nabíhajícího Kliment, jenž gólmana z úhlu překvapil přesnou přízemní střelou na první tyč – 1:0! A do konce zápasu už tento stav zůstal, neboť Sparta si nedokázala vypracovat žádnou vážnější příležitost.

„Dnes nám paradoxně pomohlo vyloučení. Po něm jsme se semknuli a vzepjali jsme se k velmi dobrému, odpovědnému a bojovnému výkonu. Navíc se nám začalo dařit i herně. V poločase jsme si řekli, že v deseti chceme alespoň bod, protože Sparta hrála v úvodní půlhodině velmi dobře a měli jsme z ní obavy. Druhá půle nám však vyšla, zafungovala defenzíva a šli jsme odvážně za rozhodující brankou. Kluci za výkon zaslouží pochvalu,“ řekl po utkání trenér Pavel Procházka.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Sparta | 1:1
25.kolo | Sparta - FC Vysočina | 2:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu