18.10.2012, Miroslav Fuks

Jaromír Blažek: Zápas proti Spartě si chci užít

Jaromír Blažek: Zápas proti Spartě si chci užítBrankář Jaromír Blažek se dočkal. Když v lednu letošního roku zamířil do druholigové Jihlavy, tak bylo jeho velkou motivací vrátit se za pár měsíců do Gambrinus ligy a v devětatřiceti letech ještě změřit síly s klubem, s nímž je spojená nejúspěšnější část jeho kariéry – pražskou Spartou. Jak se na tento výjimečný zápas těší?

 

Lhal bych, kdybych řekl, že se na tento zápas netěším. Na druhou stranu ho nijak zvlášť neprožívám. V neděli si ho chci naplno užít a poté zase podzimní sezóna pojede dál.

Jsi s některým z bývalých sparťanských spoluhráčů v kontaktu? Už proběhlo nějaké hecování?
Nejvíce komunikuji asi s Márou Matějovským, ovšem ani s ním jsme se nijak nehecovali. Zatím tedy v tomto směru nic neproběhlo

Jak vidíš šanci Vysočiny na úspěch v nedělním utkání?
Abychom uspěli, tak musíme podat maximální výkon podpořený velkým nasazením a bojovností. Navíc by nám určitě pomohlo, kdyby na naší straně bylo i štěstí a Sparťané se na zápas špatně vyspali.

Na koho by si jihlavští hráči měli dát proti Spartě pozor?
Ve Spartě by měli být ti nejlepší fotbalisté v zemi. Je tedy jasné, že kvalitativní rozdíl mezi kádrem Jihlavy a Spartu tady je. Z naší strany to rozhodně nebude jen o ubránění Kweukeho nebo Matějovského. Naše situace bude o to složitější, že nám ze sestavy vypadl Venca Koloušek. Proto každý bod, který z nedělního zápasu vydolujeme, pro nás bude velkým úspěchem.

Jak si ti vlastně dařilo proti Spartě v dresu Slavie, Bohemians či Příbrami?
Vzpomínám si, že s Příbramí jsme se Spartou doma remizovali 0:0. Ještě v dresu Bohemians jsme, myslím, uhráli též remízu. A zapomenout nemohu ani na moje první derby – v březnu 1992 jsem chytal v brance Slavie a zápas skončil zaslouženou dělbou bodů 1:1. Takže bilanci proti Spartě nemám špatnou.

Nakousli jsme tvoji bohatou a úspěšnou kariéru, kterou velmi čtivým způsobem mapuje kniha „Bláža, moje pravda“. Kdo přišel s nápadem na realizaci knihy? Souhlasil jsi hned?
S nápadem přišel šéf Nakladatelství XYZ, který požádal sportovního publicistu Milana Macha, aby mne s touto myšlenkou oslovil. Přesvědčoval mne asi dva měsíce, než jsem k realizaci této knihy svolil.

Jaký máš z tvé velmi otevřené životopisné zpovědi pocit?
Odezvy mám od lidí, kteří mne znají a jsou se mnou v kontaktu. Ti se vyjadřují kladně a pochvalují, jak je kniha Milanem Machem napsaná. Většinou ji přelouskli strašně rychle. Je tedy pravdou, že jsem zatím neměl možnost hovořit s osobami, o nichž jsem se v knize nevyjádřil zcela pozitivně.

Při této příležitosti si dovoluji všechny zájemce a fanoušky pozvat k autogramiádě mé knihy, která proběhne v pátek 19. října od 15 hodin v Knihkupectví O.P. na Masarykově náměstí.

V dubnu 2006 v dresu Sparty nastupuje Jaromír Blažek proti Jihlavě

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu