26.10.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: „Se ziskem bodu z Dukly můžeme být spokojení“

Komňacký: „Se ziskem bodu z Dukly můžeme být spokojení“Utkání dvou remízových králů Gambrinus ligy přineslo další nerozhodný výsledek do jejich bilance. Dukla se s Vysočinou rozešla v poměru 2:2, přičemž o něco spokojenější mohli po zápase být reprezentanti Jihlavy. Zvlášť, když získali cenný plusový bod do tabulky pravdy. Pozápasová slova trenéra Františka Komňackého to potvrzovala.

 

„Dnes jsem samozřejmě zase zestárl o pár let, protože naše hra nabízí 2 - 3 dobré pasáže a poté 5 až 7 těch špatných. Zvláště v první půli jsme nestíhali s kombinačně lepší Duklou. Ikdyž jsme měli celou řadu získaných míčů a mohli jsme jít do rychlých protiútoků, na které jsme se připravovali, tak jsme je nedotáhli vinou zbrklosti a nepřesností. Proto jsem byl v poločase s hrou mužstva velmi nespokojený a hodně důrazně jsem to hráčům v kabině řekl. Pokud bychom s takovou hrou pokračovali dál, tak by to bylo jen o tom, kolik si z Julisky odvezeme gólů,“ řekl k prvnímu dějství František Komňacký a navázal s hodnocením druhé půle: „První dvacetiminutovka druhé části byla v pořádku. Dokázali jsme hrát fotbal, kombinovat, dali jsme gól a Duklu jsme k ničemu podstatnému nepustili. To však platilo jen k nařízené penaltě, která představovala zlomový moment zápasu. Domácí se poté až do konce zápasu tlačili více za vítězstvím. Měli více nebezpečných možností, závarů před naší brankou a slušných střeleckých pozic. My jsme se drželi silou vůle a enormní bojovností a remízu jsme nakonec vydřeli. S výkonem svého mužstva nemohu zdaleka být spokojen, ale na druhou stranu si na zisk bodu z Dukly nemůžeme stěžovat. Spokojeni prostě být musíme, na více než bod tady nebylo. My víme, že naše hra je hodně kostrbatá a hodně chybujeme. Na druhou stranu chceme hrát, hodně bojujeme, jezdíme po hřišti, dáme gól, dostaneme gól, máme šanci, soupeř čtyři... Mám pocit, že naše mužstvo hraje stylem „Ať jsem bit, jen když se peru!“,“ uzavřel vtipným bonmotem své pozápasové hodnocení Komňacký.

To hostující kouč Luboš Kozel byl se sedmou podzimní remízou mnohem méně spokojen: „Nejsem úplně nespokojený s výkonem, protože musím říct, že až na dvě pasáže, které byly vesměs po obdržených brankách, kdy nám vždy určitou dobu trvalo, než jsme se s tím trošku vyrovnali. V první půli jsme byli 30 - 35 minut lepším mužstvem. De facto jsme měli, kromě vstřelené branky, další čtyři situace, ze kterých jsme mohli vstřelit druhou branku. Bohužel, dnes jsme byli biti za nedůslednost při bránění standardních situací. Za těch 11 kol, co je odehráno, jsme dostali snad jeden gól ze standardní situace, tak dnes jsme dostali v jednom zápase dva. Ten druhý gól na začátku druhé půle s námi zatřásl o něco víc. To se změnilo až s vystřídáním, kdy tam přišel Pázler a od té chvíle to bylo jen o tom, zda ten gól dáme nebo ne. Myslím si, že se nám to i podařilo, ale bohužel nebyl uznán. Jsem samozřejmě zklamaný, protože jsme chtěli využít toho, že Jihlava neměla k dispozici Tecla a Kolouška, což jsou góloví hráči. Chtěli jsme to utkání zvládnout za tři body, což v našich silách určitě bylo. S výkonem to tak na 70 - 80 % nebylo špatné, ale nedůslednost při standardních situacích nás stála ty dva body.“

  • na Youtube kanálu Ježour TV naleznete nejen slova trenérů z tiskové konference, ale i názory Igora Oberta a Jaromíra Blažka.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu