22.09.2005, Redakce

Karel Večeřa: Konkurence je nezbytná!

Karel Večeřa změnil před utkáním s Mostem sestavu na třech místech. Poprvé postavil dva hroty, Perniše s Kaplanem a vyhrál. Sklidil potlesk, který by jeho mužstvo mělo promítnout do dalšího domácího utkání. Do Jihlavy přijede Slovácko se skalpem sice nevýrazné, ale stále ještě Sparty. Trenér Vysočiny, podle svého naturelu, s ničím nekalkuluje. Ochozy však ano. Tři body s Mostem, jeden se Slováckem znělo na tribunách.

 
Večeřa se usmívá. „Kdyby to tak bylo, možná, že by nás pak mrzelo, že je bodů málo. Nebo bychom za pár hodin říkali, zaplať pán Bůh za ně. Tyhle předčasné počty si musíme nechat pro sebe. Je tu ještě soupeř, který nám do nich bude určitě mluvit."

K rošádám v sestavě říká: "Jestliže máte osmnáct vyrovnaných fotbalistů, nemusíte se bát je použít. S Mostem dostali příležitost ti, co na ní čekali. Ukázalo se, že čekali oprávněně. Rozhoduji se podle momentální formy, podle posledního tréninku. Ti co nebudou v základu od první minuty musí situaci překousnout. Vědí to," deklamuje kouč. Jenže třeba takový Vorel pouštěl Rzeszota mezi tyče hodně nerad. „Pochopitelně. Chce chytat a nelíbilo se mu to. Mluvil jsem s ním, nakonec celou věc vzal,“ vysvětluje kouč. Stejně tak od první minuty seděli Malínek a Lovětínský. Kouč přemítá: "To je právě ono. Netvrdím, že jsou horší než třeba Štohanzl. Bylo třeba jít trochu do rizika a za dané situace to byli oni, kdo nehrál. Jde o projev konkurence v mužstvu. Je dobře, že ji máme. Když fotbalista naskočí po pauze, měla by být znát chuť dokázat, že tam patří."

Takže znovu doma a opět se dvěma tykadly? "Víte, občas se něco musí změnit, aby vás soupeř nepřečetl. Příště zase můžeme postavit pět záložníků nebo tři útočníky. Molnárův asistent Luboš Zajíc tady byl, já jsem Slovácko také viděl. Vůbec nehodnotím jejich vítězství nad Spartou. Až přijedou sem, budou mít zase jinou náladu a motivaci. Liga je o tom, jak vám momentálně zápas vyjde, takže ani soupeř si nemůže dopředu myslet, že u nás něco uhraje," uvažuje kormidelník.V kabině mu řádí virus. Zkosil Demetera, pokouší se o další. Karel Večeřa věří: „Snad to do neděle přežijeme.“

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu