20.12.2012, Karel Líbal

Ženský tým chce na podzim rychle zapomenout

Ženský tým chce na podzim rychle zapomenoutRychle zapomenout! Nepovedený podzim mají za sebou jihlavské fotbalistky. Po polovině MŽFL jsou na poslední příčce se ziskem pouhého jednoho bodu.

 

V létě proběhl kabinou ženského týmu FC Vysočina velký průvan. Kádr výrazně omladil, odešlo několik zkušených hráček, což se projevilo na jeho výkonnosti. „V přípravném letním období jsme navíc nebyli v plném počtu, sestavu jsem dávali dohromady doslova za pochodu,“ ohlíží se trenér Miloš Císař.

Po porážkách v přátelských utkáních s Rakovníkem, Duklou Praha a Brnem a v poháru v Holešově přišla v prvním kole povzbuzující remíza se silnou Olomoucí. Od té doby ale celek sbíral samé porážky. „Mladé hráčky si musely zvykat na úroveň soutěže, některé z nich na tak vysokou soutěž neměly dosud výkonnost,“ uznává Císař.

V polovině podzimní části, po první čtvrtině soutěže, navíc rezignoval na svoji funkci strůjce posledních úspěchů, trenér Josef Žampa. Tým převzala trenérská dvojice Miloš Císař, Karel Líbal. „V situaci, ve které jsme se nacházeli, jsme museli vsadit především na bojovnost,“ nastínil začátek své práce s týmem Císař.

Hned v prvním utkání pod vedením nové dvojice hráčky Vysočiny sehrály vyrovnané utkání na půdě vedoucí Olomouce. „Toto utkání jsme odehrály bez brankářky, přesto jsme sahaly po bodu. Tým ale naznačil své možnosti do budoucna,“ těšil bojovný výkon týmu Císaře.

Tým se semkl, podařilo se přivést další hráčky. „Většinou se však jedná znovu o mladé fotbalistky, které mají kariéru stále ještě před sebou,“ uvědomuje si Císař.

Přesto bojovnice v dresu Vysočiny odehrály další povedená utkání. S výjimkou domácího duelu s Holešovem vyloženě nepropadly v žádném z druhých pěti duelů podzimu. „Byli jsme pochopitelně limitováni nezkušeností hráček, nižší fyzickou kondicí i teprve se rodícím herním projevem. V tom byly naše soupeřky zdatnější. Vzhledem k lepším fyzickým parametrům protivníků jsme ztratili tři zápasy až v poslední fázi duelů,“ připomíná Císař.

Celek navíc v průběhu podzimu trápily zdravotní problémy. „Ani v jednom utkání jsme nemohli nastoupit v ideálním složení, těch zranění bylo moc,“ podotkl trenér.

Na jaře tak čeká na ženský tým jediný úkol. Pokusit se dohnat osmibodovou ztrátu na předposlední celek soutěže a opustit nelichotivý post v tabulce. „V zimní přestávce budeme klást důraz na poctivou fyzickou přípravu a zapracujeme na vylepšení herního projevu,“ plánuje Císař. „Na jaře nelze od nově se tvořícího kádru zázraky, ale můžeme slíbit, že pro vylepšení dojmu z našich výkonů uděláme maximum.“

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu