29.12.2012, iDNES.cz - Miloslav Novák

Musím se hlídat, po čtyřicítce chlapi blbnou, říká nejstarší muž ligy

Musím se hlídat, po čtyřicítce chlapi blbnou, říká nejstarší muž ligyJako každý rok dva dny před Silvestrem svolal příbuzné a nejbližší známé, aby s nimi oslavil narozeniny. "Ale letos bych je nejradši vůbec neslavil," říká fotbalový gólman Jaromír Blažek. Nejstaršímu hráči ligy je právě čtyřicet.

 

Pamatuje všech dvacet ročníků samostatné české nejvyšší soutěže, dokonce i federální ligu. "Ani bych nepomyslel na to, že budu v lize ještě ve čtyřiceti. O tom nejde ani přemýšlet," říká dlouholetá opora Sparty, který už rok působí v Jihlavě.

Přijde vám zvláštní, že chytáte ligu ještě ve čtyřiceti?
Ani ne, je to prostě fakt. Musím si zvyknout na to, že už tam mám čtyřku. A taky si dělám legraci, že už se možná blíží konec, už jsem za polovinou, protože průměrný věk u nás je míň než osmdesát.

Na vás není vidět, že byste stárnul.
Ale je, začínám víc šedivět.

Jinak si na čtyřicet nepřipadáte?
Musím se hlídat, abych neměl roupy. Kolem čtyřicítky chlapi blbnou. Je to divnej věk.

Roupy na co? Jako že byste si pořídil mladou partnerku?
Já doufám, že ne. Ale s manželkou jsme to probírali, samozřejmě jsme se tomu zasmáli. Ale člověk nikdy neví.

A víte, jak dlouho v první lize ještě zůstanete?
U mě nejde myslet moc dopředu, možná rok, spíš však půl roku. V Jihlavě to mám do léta a pak doufám, že to bude ještě pokračovat. Je to takové moje přání, můžu se o tom bavit, ale pak může být všechno jinak.

Martin Vaniak loni za Slavii odchytal ligový zápas ve čtyřiceti letech a téměř sedmi měsících. Abyste ho překonal, musel byste v létě začít další ročník. Láká vás to?
Jo, to je zajímavý. Ne že bych se k tomu nějak upnul, ale zkusím ho překonat. Když se to povede, tak dobrý.

Zkazit vám to může asi jen zranění. Jak vaše tělo zvládá ligovou zátěž?
Bolí mě skoro všechno, ale zase si říkám, že to není tak hrozné. Pořád to jde. Horší je to během přípravy, kdy se trénuje víc. Ale během sezony jsem i po zápasech schopný v pohodě odejít po svých a druhý den se se jít vyklusat.

Za necelý týden nastoupíte do zimní přípravy, což je v Česku pro fotbalisty krajně neoblíbená část sezony. Vy z toho hrůzu nemáte?
Když jsem před rokem přestoupil do Jihlavy, měl jsem strach z dojíždění. Bál jsem se, jak si tam zvyknu. Navíc se hrála druhá liga, horší stadiony, málo lidí... Navíc ve mně bylo zklamání z toho, jak jsem skončil ve Spartě...

  • kompletní rozhovor naleznete ZDE

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu