11.01.2013, Miroslav Fuks

Josef Vrzáček: Jedním týdnem dřina nekončí

Josef Vrzáček: Jedním týdnem dřina nekončíNa páteční podvečer 11. ledna se většina fotbalistů FC Vysočina dopředu velice těšila. Jde o moment zakončující možná nejnáročnější část zimní přípravy – kondiční soustředění. Mají jihlavští prvoligoví hráči skutečně to nejtěžší za sebou? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Josefa Vrzáčka.

 

„Týdenní soustředění bylo náročné, co se týče počtu a intenzity tréninků. Zimní příprava však není jen o jednom týdnu. Před hráči jsou další náročné tréninkové jednotky a především se začne kumulovat únava. Každopádně jsme rádi, že soustředění proběhlo bez komplikací, velmi nám přálo počasí a i v domácím prostředí jsme nalezli optimální podmínky. Rozhodně splnilo svůj účel,“ zdůraznil Vrzáček.

Co bylo prioritní náplní soustředění?
Hlavní složku představovala práce na síle a vytrvalosti, kterou jsme doplnili o herní vytrvalost. Tu jsme získávali prostřednictvím různých průpravných cvičení na omezeném prostoru či v atypickém počtu hráčů. V rámci soustředění jsme střídali posilovnu, výběhy v terénu, trénovali jsme v hale nad bazénem i v hale Sokola Bedřichov a jsme rádi, že jsme nalezli kvalitní umělý povrch na hřišti v Lukách nad Jihlavou. Ten je nový, měkký, velmi dobře připravený a klouby na něm mnohem méně trpěly otřesy. Třetí tréninkovou fázi tvořil buď spinning, nebo kompenzační cvičení anebo vytrvalostně – silová složka v posilovně. Samozřejmě jsme nezapomínali ani na nezbytnou regeneraci.

Vyhýbala se hráčům zranění?
Registrovali jsme jen pár drobných šrámů, nic závažného. Do některých tréninků se zapojil i Koloušek, v jiných fázích trénoval individuálně. Volno měl jen Kryštůfek, který po zánětu podkolenní šlachy začne naplno trénovat v pondělí.

Do Tipsport ligy jste vstoupili výraznou výhrou 4:0 nad Brnem. Projevil se tento příznivý výsledek na atmosféře v týmu?
Jde o jeden podařený zápas, který rozhodně nepřeceňujeme. Rozhodně však platí, že každý dobrý výsledek a slušný předvedený výkon hráče vhodně motivují do dalšího tréninku.

V sobotu vás v Brně od 13 hodin čeká Zlín. Zasáhnou do utkání i fotbalisté, kteří měli ve středu volno?
Pokud do našich plánů nějak nezasáhne sobotní dopolední trénink, tak by tomu tak mělo být. V brance dostane šanci mladík Kotnour, do zápasů by měli zasáhnout i Kroupa či Kopic.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu