12.01.2013, Miroslav Fuks

Duel Vysočiny se Zlínem skončil remízou 1:1

Duel Vysočiny se Zlínem skončil remízou 1:1Druhé představení FC Vysočina v lednové Tipsport lize skončil remízou 1:1. Jihlavský tým vyhrál první půli, v níž se střelecky prosadil Marin Glasnovič. Zcela pozměněná sestava Vysočiny ve druhém dějství branku nepřidala a naopak dovolila zlínskému remízu vstřelit z pokutového kopu vyrovnávací branku. Duel tak skončil zaslouženou remízou 1:1.

 
ZlínZlín
Turnaj, sobota 12.1.2013, 13:00
1:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 35. Glasnovič - 74. Malcharek (pen.)
ŽK: Železník (ZLN)
Rozhodčí: Gallo - Trávníček, Vysloužil
Diváci: 100
Zlín: Kořínek - Pazdera, Kroča, Kubica (46. Kubica), Hruška – Holík (46. Červenka B.), Dobeš (46. Salachna), Bublák (30. Bublák), Matějov (46. Polách), Železník (60. Bartolomeu) – Poznar (46. Bača, 66. Šumbera).
FC Vysočina: VYS: I. půle: Hanuš - Obert, Tlustý, Gavrić, Josl – Kliment, Karlík, Jungr, Kosak - Glasnovič, Bjedov. II. půle – Hanuš – Gabriel, Šourek, Kopic, Leibl – Masopust, Rada, Kučera, Tomeček – Vašíček, Kroupa.
 

Komentář

Do zápasu vstoupili aktivněji zlínští hráči, kteří si už v 1. minutě vypracovali solidní příležitost. Holík unikl po pravé straně a našel ve středu hřiště před pokutovým územím Železníka, jehož střela nesměřovala mezi tři tyče branky Jihlavy. Utkání se hrálo ve svižném tempu a taktovku v něm postupně začali přebírat fotbalisté Vysočiny. V 18. minutě dostal Glasnovič dobrou přihrávku a akci zakončil přízemní střelou, kterou brankář Kořínek chytil. O dvě minuty později si Matějov potáhl míč z pravé strany do středu hřiště a levou nohou vystřelil. Brankář Hanuš však s jeho pokusem neměl žádný problém a míč chytil. Brzy nato na druhé straně Jungr zahrával rohový kop a míč přesně adresoval na hlavu Oberta, který ale branku Zlína z dobré pozice netrefil. Ve 29. minutě se o střely se pokusili Tlustý s Kosakem, ale ani jeden neuspěl. Prvoligový favorit zápasu se branky dočkal v 35. minutě, kdy vyšachovali celou obranu Zlína i s brankářem Kořínkem a Glasnovič měl při zakončení do prázdné branky jednoduchou úlohu – 0:1. Zlínský tým trenéra Kalivody po obdržené brance logicky zvýšili svoji aktivitu a snažil se vyrovnávací branku. Ideální šanci měl v 39. minutě, kdy hráči ve žlutém zahrávali volný přímý kop z hranice velkého vápna. Poznar však branku Jihlavy přestřelil.

Ve druhé půli Vysočina zcela proměnila sestavu a v jihlavském dresu se poprvé představili i zkoušení hráči Kopic a Kroupa. Mladý gólman Kotnour zůstal jen na lavičce. Zlín pokračoval v aktivitě a byl lepším celkem. Po deseti minutách druhé půle se k dalšímu nadějnému přímáku postavil zkušený Polách – a trefil tyč! Další zajímavou šanci nabídla 69. minuta, kdy Vašíček hlavičkoval v dobré pozici po centru Masopusta vedle zlínské branky. O dvě minuty později Kučera fauloval Malchárka na polovině Jihlavy. Centr do pokutového území poslal Polách na hlavu Kroči, jehož hlavičku chytil brankář Kotnour. Zlín se za svoji aktivitu dočkal zaslouženého vyrovnání v 73. minutě, kdy po faulu Gabriela na Polácha zahrával pokutový kop. Míč si postavil Malcharek a skóre s přehledem vyrovnal – 1:1. Závěr patřil snažení obou celků o vstřelení vítězné branky. V 76. minutě Kučera poslal centr z levé strany do pokutového území, kde se ve skrumáži nejlépe orientoval Šourek, jeho střela však postrádala však razanci. Na druhé straně v 85. minutě dobrou příležitost prováhal Šumbera. Když zlínská obrana v závěru ubránila nebezpečnou standardku Vysočiny, tak přípravný zápas skončil zaslouženou remízou 1:1.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu