22.02.2013, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina se s Hradcem rozešla smírně

Vysočina se s Hradcem rozešla smírněV rámci 17. kola přivítala Vysočina v důležitém zápase Hradec Králové. Oba celky od sebe v tabulce dělili tři body. Diváci, kterých si v zimním období našlo na stadión cestu 2290, viděli spíše bojovné utkání s velkým nasazením. Ale v mrazivém počasí uprostřed sněžení se ani nebylo čemu divit. V druhém poločase měli dvě příležitosti hosté, ale jednou pomohla Blažkovy tyč a podruhé skvěle vychytal Harbu. Jihlava se tak s Hradcem rozešla smírně 0:0 a oba celky si do tabulky připsaly po bodu.

 
FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, pátek 22.2.2013, 18:00
0:0
(0:0)
Hradec KrálovéHradec Králové
 
ŽK: Šourek, Marek.
Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Hájek.
Diváci: 2290
FC Vysočina: Blažek - Vaculík, Tlustý, Šourek, Marek - Kliment (61. Koloušek), Karlík, Jungr, Rada, Kosak (70. Tomeček) - Vaněček (87. Vašíček). Náhradníci: Hanuš - Čvirik, Šimonek, Josl.
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Fukal, Hochmeister (17. Schwarz), Plašil - Harba, Strnad, Šisler, Halilovič (88. Klapka) - Kulič (77. Hadaščok), Štěpán
 

Komentář

Kouč František Komňacký některé fanoušky překvapil sestavou. Při zranění Masopusta dostal na pravé záloze šanci k debutu talentovaný odchovanec Kliment a též na levém „křídle“ nastoupil produkt mládežnické líhně FC Vysočina – Kosak. I proto, že Vaculík se stáhl na post pravého záložníka a vlevo dostal před Joslem přednost Marek. Tento zkušený univerzál si, stejně jako Vaněček a v průběhu utkání Vašíček a Tomeček, zapsal ligovou premiéru v dresu FC Vysočina.

Na hřišti se odehrával bojovný duel s řadou důrazných soubojů. Kvalitě a přesnosti hry nepřispíval poměrně kluzký terén s popraškem sněhu, po kterém míč rychleji odskakoval, a nebylo jednoduché ho zkrotit. Není divu, že první půle nabídla jen minimum nadějných možností. Vysočina hrozila standardními situacemi a mohla v 30. minutě zúžitkovat chybný odkop gólmana Koubka, na který však Vaněček nestihl adekvátně zareagovat a nevyšla mu ani přihrávka. To hradečtí
byli více nebezpeční, když v 17. minutě protáhl Blažka Halilovič, jehož křížnou střelu vytáhl jihlavský gólman na roh, a ve 42. minutě se ve vápně nebezpečně otočil Harba, ale vystřelil mimo tři tyče.

Druhá půle nabídla zajímavější fotbal, v němž se střídali pasáže s optickou převahou jednoho či druhého celku. Ve 48. minutě zprava dobře odcentroval Kliment, do míče naskočil Kosak a Vaněček už se k odraženému míči dostat nedokázal. Východočeši vážněji zahrozili v 51. minutě, kdy se střídající Schwarz dostal ke šťastně odraženému míči, levačkou vypálil zhruba z 25 metrů a jeho střela skončila na pravé tyči Blažkovy branky. V 67. minutě zatrnulo jihlavským fanouškům podruhé, neboť Holeš se z pravého křídla dostal k centru a k nebezpečné hlavičce se dostal Harba, ale ani on nedokázal vsítit úvodní gól utkání. Domácí příznivci ožili v 72. minutě, kdy si Koloušek postavil v nadějné pozici míč k přímému kopu. Bohužel, jeho pokus se neujal. Závěrečná snaha obou celků o zisk tří bodů žádnou výraznější šanci nepřinesla a tak se týmy podruhé v ročníku rozešli s remízou.

  • sestřih utkání na serveru iDNES najdete ZDE

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 1:1
17.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 0:0
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu