13.03.2013, Miroslav Fuks

Štohanzl: Na stadiónu Vysočiny jsem jako soupeř nikdy nehrál

Štohanzl: Na stadiónu Vysočiny jsem jako soupeř nikdy nehrálPo Michaelu Rabušicovi se na jihlavský trávník vrátí v dresu soupeře další úspěšný odchovanec. Osmadvacetiletý krajní záložník Jan Štohanzl s největší pravděpodobností nebude chybět v základní sestavě Mladé Boleslavi v pondělním duelu Gambrinus ligy. Jak se na utkání proti mateřskému klubu těší?

 

Na zápas se velice těším, protože jsem v dresu soupeře k mistrovskému zápasu na stadiónu FC Vysočina ještě nikdy nenastoupil. Přípravný zápas, který jsme v Jihlavě sehráli v říjnu, samozřejmě nepočítám.

Jak hodnotíš dosavadní výsledky Vysočiny v Gambrinus lize?
Podzim byl pro Vysočinu výborný. Sbírala body a předváděla hezký fotbal. Jaro už je z tohoho pohledu horší, navíc zatím čeká na první vstřelenou branku. Celkově však lze říci, že Jihlava svým účinkováním v lize překvapuje.

Jsi ze současného kádru Jihlavy s někým v kontaktu?
Pravidelně komunikuji s trenérem Josefem Vrzáčkem, který mne vedl už v dorostu. Do Jihlavy se dostávám jen minimálně, tudíž s hráči, se kterými jsem v minulosti za vysočinu nastupoval, prakticky nejsem v kontaktu.

Otázka, která jistě bude zajímat všechny fanoušky – umíš si v dohledné době představit svůj návrat do FC Vysočina?
Představit si to dokážu, ale uvidíme, co mi budoucnost přinese. Ve fotbale lze jen těžko něco dopředu plánovat.

Na podzimní duel, v němž jsi nastoupil až na závěrečných 32 minut, asi moc rád nevzpomínáš...
V té době jsem byl po zranění, tudíž jsem byl za odehranou půlhodinku rád. Do zápasu jsem šel za nepříznivého stavu, v poli jsme měli o jednoho hráče méně a bohužel to moc nevypadalo, že bychom byli schopní dění výsledek změnit. Nakonec jsme 1:3 prohráli. Tehdy se nám nedařilo a v týmu byly problémy. Jsme rádi, že už jsou za námi.

Právě po tomto zápase však v Boleslavi došlo k hernímu a výsledkovému obratu. Navíc se změnil i trenér. Čím si toto zlepšení vysvětluješ?
Velkou roli v tom sehrála právě výměna trenéra, kdy Koubka nahradil dosavadní sportovní manažer Minář. Nový trenér do kabiny přinesl změnu a nový náboj. Tým si začal více věřit.

Boleslav se prezentuje agresivním a bojovným stylem hry. Jste nejtrestanějším celkem soutěže. Jde o shodu okolností, anebo změnu herního stylu?
Pasování Boleslavi do škatulky agresivně hrajícího celku se musím smát. Když jsem působil v Bohemians, tak jsme hráli možná dvakrát důrazněji. Karty, které dostáváme, jsou velmi často za zbytečné řečnění, ruce, nesportovní chování apod. Karet za hrubé fauly máme jen minimum. Bohužel, média nám neprávem dala tuto nálepku, kterou nyní přejímají rozhodčí a další lidé, kteří se kolem fotbalu pohybují. My se určitě musíme vyvarovat zbytečných karet, ovšem u agresivní hry zůstaneme. Hraje tak každý mančaft v lize, bez patřičného nasazení to prostě nejde.

Co od pondělního zápasu očekáváš?
Chceme se prezentovat odvážnou ofenzivní hrou a být aktivní. Věřím, že konečně budeme střelecky efektivní a dovezeme si z Jihlavy velmi cennou výhru.

Mimochodem, co mladoboleslavská marodka?
Rozsáhlá marodka nás pronásleduje celou sezónu. V kompletním stavu bychom dali dohromady dvě kvalitní prvoligové jedenáctky, každopádně bychom měli více bodů a věřím, že bychom bojovali o pohárové příčky. S absencemi si ale musíme poradit, což platí i pro zápas v Jihlavě.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu