21.03.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Věřím, že se proti Boleslavi střelecky prosadíme

Komňacký: Věřím, že se proti Boleslavi střelecky prosadímeV pondělí pani Zima sehrání posledního utkání 20. kola Gambrinus ligy odmítla, tudíž je před námi druhý pokus. Dohrávka duelu FC Vysočina vs. Mladá Boleslav byla stanovena na sobotu 23. března od 16:00 hodin a předpověď počasí dává tušit, že by jeho konání nemělo nic bránit. Dočká se Vysočiny tolik potřebné první jarní výhry v Gambrinus lize? Snaze jihlavského týmu můžete pomoci i vy – přijďte hráče podpořit na stadión!

 

FK Mladá Boleslav náleží mezi nejlépe zabezpečené kluby v Česku a právem prakticky každoročně usiluje o pohárové příčky tabulky. V památných ročnících 2005/06 a 2006/07 dokázala bojovat o titul a nakonec získala druhé, potažmo třetí místo. Jedinou velkou trofej získali mladoboleslavští v Jihlavě, kde v v květnu 2011 triumfovali ve finále Ondrášovka Cupu proti Olomouci. S oprávněnými ambicemi vstupovala Mladá Boleslav i do aktuálního fotbalového ročníku, jenže start do podzimu výrazně zabrzdila rozsáhlá marodka důležitých hráčů. Součástí této mizérie byla i domácí porážka 1:3 proti Vysočině. Výsledkový obrat přineslo až odvolání kouč Koubka, kterého nahradil dosavadní sportovní manažer Minář. Pod jeho vedením se tým vyšvihl až na současnou 5. pozici se ziskem 28 bodů.

V jarní části Mladá Boleslav nejprve porazila Příbram, poté vydolovala cenný bod na Slavii a v posledním kole doma nestačila na Plzeň. Navíc ještě nedávno držela sérii sedmi zápasů v řadě bez prohry. Co říká na jarní formu nadcházejícího soupeře kouč František Komňacký? „Boleslav oprávněně dlouhodobě náleží mezi 5 až 6 českých špičkových týmů, které mají ambice, kvalitu a sílu, aby usilovali o účast v evropských pohárech. Tomu odpovídá i kvalita a šíře mladoboleslavského kádru s řadou nadstandardních fotbalistů. Z tohoto pohledu nebudeme favoritem zápasu. Tím spíše, že se našemu nadcházejícímu soupeři v poslední době daří. Snad jen poslední duel s Plzní Boleslavi nevyšel zcela optimálně. V sobotu nás tedy velice kvalitní celek s výbornou ofenzívou, který navíc hraje kolektivně a s patřičným důrazem a agresivitou.“

Váš tým trápí proměňování gólových příležitostí. Může zlepšení v tomto směru přinést trénink? V přípravě jste zaznamenali množství branek, tudíž je to spíše o psychice? „Na koncovce intenzivně pracujeme v tréninku. Hráče přesvědčujeme, že jsou schopní branky dát a že se všichni musí tlačit do ofenzívy a do zakončení. V každém týmu najdete fotbalisty, kteří jsou schopní skórovat ze hry nebo standardních situací. My v tomto směru nejsme výjimkou. Věřím, že proti Mladé Boleslavi se střelecky dokážeme prosadit,“ vyjádřil své přesvědčení Komňacký.

Má duel zvýšenou důležitost? Vnímáte tlak spodních příček tabulky? „V Gambrinus lize nenajdete zápas, který by neměl punc velkého významu a v němž by nebyl na hráče a trenéry enormní tlak. Všichni v soutěži mají o co hrát. My se cítíme sestupem ohrožení, tudíž je pro nás každý duel ohromně důležitý. Nechceme se soustředit jen na utkání proti obdobně ohroženým celkům, to by se nám mohlo vymstít. Body chceme získávat i proti favoritům, což už se nám v tomto ligovém ročníku několikrát podařilo,“ uvedl jihlavský trenér.

Způsobilo vám odložení duelu nějaké komplikace? Musel jste měnit tréninkový plán? „Tréninkový plán jsme měli naplánován trochu jinak. Chtěli intenzivně potrénovat a poté dát hráčům o něco delší kumulativní volno. S ohledem na přeložení zápasu jsme tento plán museli předělat. S tím však není žádný problém, stejně na tom je i náš sobotní soupeř.“

Nasadíte v sobotu stejnou sestavu, jaké jste dal důvěru v pondělí? Bude k dispozici Masopust nominovaný do reprezentace U-21? „Pokud nenastanou nějaké zdravotní komplikace, tak nevidím důvod, proč bych měl do prezentované sestavy zasahovat. Změny nepředpokládám ani v jedenáctce Mladé Boleslavi. S vedením reprezentačního týmu U-21 jsme domluveni na uvolnění Lukáše Masopusta pro potřeby našeho nadcházejícího zápasu v Gambrinus lize.“

Střelci FC Vysočina: 10 – Tecl, 3 – Koloušek, 2 - Karlík, 1 - Vaculík, Jungr, Šourek, Obert, Kučera, vlastní.

Inkasované karty: 7 – Josl, 6 - Rada, Karlík, 4 - Jungr, Šourek, 3 - Kučera, Vaculík, 2 - Koloušek, Tlustý, Masopust, Obert, 1 – Tecl, Sedláček, Kryštůfek, Blažek, Hanuš, Marek, Šimonek, Čvirik.

Absence: Mešanović, Sedláček a Kopic (zranění), Marek a Karlík (trest za ČK)

Základní informace o soupeři

vedení klubu: prezident klubu: Josef Dufek, ředitel klubu: Michael Doležal, technický ředitel: Bc. Pavel Janák, generální ředitel: Jaromír Šeterle, sportovní ředitel: Ladislav Minář, ředitel pro marketing a komunikaci: Bc. Jan Holický
adresa: U Stadionu 1118/II, 293 01 Ml. Boleslav
telefon: 326 211 441
internet: www.fkmb.cz
e-mail: fkmb@fkmb.cz
klubové barvy: bílá - modrá - bílá
kapacita stadionu: 5.000 míst k sezení
Juniorka: Juniorská liga
Pohled do historie:
Rok založení: 1902

Názvy klubu: Studentská XI. (1902), Boleslavská XI. (1907), Mladoboleslavský SK (1910), Aston Villa Mladá Boleslav (1919), Sokol AZNP Mladá Boleslav (1948), TJ Spartak Mladá Boleslav (1950), TJ Auto Škoda Mladá Boleslav (1966), FK Mladá Boleslav (1994),

Úspěchy: postup do II. ligy (1997/98), postup do Gambrinus ligy (2003/04), 2. místo v Gambrinus lize (2005/06), 3. místo v Gambrinus lize (2006/07), vítězství v Ondrášovka Cupu (2010/11), účast v předkole Ligy mistrů (2006/07), vyřazení Olympique Marseille v poháru UEFA (2006/07).

Vzájemná bilance v lize: 3 utkání  1 – 1 – 1   3 : 5

Ze vzájemných zápasů:

I. liga - pod. 12: FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava  1:3 (1:2)
Góly: 31.(pen.) Magera - 7. a 23.(pen.) Tecl, 86. Koloušek
M.B Šeda – Kysela, Johana (32. Janíček), Zbrožek - Opiela, Kúdela – Bořil (46. Mareš), Magera, Šírl – Kulič (58. Štohanzl), Sivrič. VYS: Blažek – Karlík, Tlustý, Šourek (46. Kučera), Josl – Koloušek, Rada – Masopust (77. Mešanović), Jungr (64. Sedláček), Vaculík – Tecl.

I. liga - jaro 06: FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava  4:0 (1:0)
Góly: 42. a 76. z pen. Kulič, 84. a 87. Pecka
M.B.: Kučera - Ševinský, Brezinský, Vít, Palát - Vaculík, Matějovský, Šmerda, Rychlík (70. Kysela) - Pecka (89. Pecka), Kulič (88. Sedláček). VYS: Rzeszoto - Veselý, Šourek, Kadlec, Liška (70. Vácha) - Malínek (46. Peška), Vladyka, Zúbek, Lovětínský, Svoboda - Kaplan (74. Macháček).

I. liga - pod. 05: FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav  0:0
VYS: Rzeszoto - Šourek, Vojtíšek, Kadlec, Kopic - Veselý, Zúbek (75. Vladyka), Lovětínský (84. Vácha), Malínek (54. Svoboda) - Perniš, Kaplan. M.B.: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela, Šmerda, Vít (64. Ordoš), Vaculík (87. Rychlík) - Kulič (76. Sviták), Pecka.

Pravděpodobná sestava: Miller - Kysela  Dosoudil  Ševinský  Bořil  - Štohanzl  Ščuk  Jarolím  Mareš - Nešpor  Sivrič.

Trenér: Ladislav Minář

Střelci: 4 – Nešpor, 3 – Johana, Sivrič, Magera, Štohanzl, 2 –Mareš, 1 – Brunclík, Kúdela.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Jarolím (bez angažmá), Ševinský (přestup FC Viktoria Plzeň), Schubert (konec hostování FK Varnsdorf), Synek (konec hostování FK Čáslav), Sloboda (přestup Zaglebie Lubin/POL).

Odchody: Fillo (konec hostování FC Viktoria Plzeň), Kulič (přestup FC Hradec Králové), Bulut (přestup Akhisar Belediyespor/TUR), Fabián (hostování FK Varnsdorf)

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu