19.03.2013, David Zeman & Miroslav Fuks

Dohrávaný duel s Mladou Boleslaví bude sehrán v sobotu

Dohrávaný duel s Mladou Boleslaví bude sehrán v sobotuČekání na termín dohrávky 20. kola Gambrinus ligy netrvalo ani 24 hodin. Kluby se poměrně rychle domluvili na využití víkendové reprezentační pauzy a fotbalový svaz poté stanovil čas výkopu na sobotu 23. března od 16:00 hodin. Zápas nebude přenášen žádnou z televizí a snad nabídne lepší klimatické podmínky s mnohem početnější diváckou kulisou. Fotbalisté FC Vysočina budou podporu fanoušků velice potřebovat!

 

„Vstupenky, které jsme prodali před pondělním zápasem, zůstávají nadále v platnosti. Pokud by měl některý z diváků zájem o vrácení vstupného, tak tuto možnost bude mít tento čtvrtek 21. března během standardní prodejní doby klubového Fanshopu. Ten se nachází pod novou tribunou stadiónu a jeho tradiční čtvrteční otevírací doba je stanovena od 13:00 do 17:00 hodin. Tamtéž bude probíhat i předprodej vstupenek na dohrávaný sobotní duel. Předpokládáme, že dostatek vstupenek bude k dispozici i v den utkání, kdy se brány stadiónu otevřou ve 14:30 hodin," uvedl Miroslav Fuks, tiskový mluvčí FC Vysočina.

Ten se na základě četných dotazů fanoušků vrátil k důvodům odložení pondělního zápasu mezi Jihlavou a Mladou Boleslaví: „V některých médiích bylo velmi nepřesně prezentováno, že hrací plocha našeho stadiónu nebyla regulérní, tudíž zápas musel být odložen. Rád bych zdůraznil, že trávník od 4. února vyhříváme a v pondělí byl ve výborném stavu. Ostatně, už předchozí dva jarní domácí duely Gambrinus ligy na něm byly bez problémů sehrány. Bohužel, do Česka dorazila sněhová kalamita, která spolu s intenzivním větrem sehrání zápasu znemožnila. Vytrvalé sněžení by výrazně ztěžovalo viditelnost pro hráče, rozhodčí i diváky. Navíc by trávník v průběhu první půle pokryl sníh, který by tak skryl čáry hřiště a zasněžený povrch trávníku by byl kluzký, což by přineslo riziko zranění pro hráče. Je to jednoduché – proti těmto nepříznivým povětrnostním okolnostem nic nezmůže ani ten nejlepší vyhřívaný trávník. A tím přitom v Jihlavě disponujeme,“ zdůraznil Miroslav Fuks.

Klubový mluvčí přidal i další aspekty: „Odložení zápasu bylo nepříjemné nejen pro fanoušky na stadiónu či televizní diváky, ale i pro hráče, trenéry, štáb České televize a početný organizační a technický personál zápasu. Pro FC Vysočina znamenalo nesehrání duelu z pohledu jeho organizace a zabezpečení nemalé finanční ztráty. Přesto jsme rádi, že utkání bylo odloženo a uskuteční se v náhradním termínu a za příznivějších podmínek. Stačí si uvědomit, že sněhový příval od návštěvy zápasu odradil množství fanoušků a na stadiónu se sešla nedůstojná kulisa. V sobotu můžeme očekávat mnohem početnější přítomnost fanoušků a hlasitější podporu našeho mužstva.“

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu