29.03.2013, Miroslav Fuks

Marek: Zápasová pauza byla strašně dlouhá

Marek: Zápasová pauza byla strašně dlouháTomáš Marek byl v duelu Poháru České pošty na Spartě vyloučen 5. března, což mu vyneslo stopku na dvě utkání. Vynucená pauza však i s ohledem na reprezentační přestávku byla pořádně dlouhá – trvala přesně 27 dnů. Jihlavský univerzální defenzivní hráč se tedy na návrat do zápasového rytmu pořádně těší.

 

„Trénování bez zápasů bylo strašně dlouhé a nepříjemné. Sice nevím, zda mi dá trenér Komňacký v pondělí důvěru, ale jsem rád, že budu se spoluhráči znovu vtažen do zápasu. Na utkání se samozřejmě těším obzvlášť, neboť vychází zrovna na Baník Ostrava. Zde jsem strávil šest prvoligových sezón a mám zde řadu přátel a známých. Od svého letního přestupu do Jihlavy to bude poprvé, co proti Baníku budu moci nastoupit. Předtím jsem proti Ostravě hrál ještě v dresu Plzně, ale to je už nějakých 11 let.

Dojde na předzápasové hecování s bývalými spoluhráči?
Moc to nepředpokládám. V této fázi sezóny jde každému týmu o dost a těžko se někdo bude rozptylovat žertíky.

Šest let je skutečně dlouhá doba. Čekáš nějaké uvítání ze strany fanoušků Baníku?
Nevím, co v tomto směru mohu očekávat. Baníku jsem odvedl poctivé služby, přičemž jsem tu zažil horší i lepší roky. Jeden čas jsem byl i kapitánem mužstva a jako takový jsem občas komunikoval s fanoušky Baníku, i přímo s kotlem.

Moc dobře víš, jakou atmosféru jsou fanoušci Baníku schopní svému týmu připravit. Těšíte se spoluhráči na zaplněné Bazaly?
Pravděpodobně nás čeká velmi bouřlivá atmosféra, kterou v celém ostravském regionu umocnil návrat Milana Baroše. Předpokládám, že by na stadión mohlo přijít zhruba deset tisíc diváků. Bude to nádhera a já se na tuto atmosféru velmi těším. Každého hráče vtáhne do hry a nabudí ho k maximálnímu výkonu.

Bude Baroš představovat velké nebezpečí pro defenzívu Vysočiny?
Milan Baroš hře Baníku bezesporu hodně prospěl, což už dokázal v dosavadních jarních zápasech. My si ale musíme dát velký pozor i na další ostravské fotbalisty.

Mimochodem, co jsi říkal na dva odehrané zápasy FC Vysočina v Gambrinus lize, ve kterých jsi absentoval?
Utkání v Olomouci se nám nepovedlo, ovšem velkou roli v tom sehrálo vyloučení. Naopak domácí duel s Mladou Boleslaví kluci zvládli a vybojovali strašně cenné tři body. Pokud by se jim to nepodařilo, tak by naše situace v tabulce začala být nepříjemná. Teď můžeme být trošičku klidnější. Pořád platí, že cesta k záchraně ještě bude velice těžká. Musíme bojovat o každý bod!

Tomáš Marek ještě v dresu Baníku Ostrava

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu