05.06.2006, Redakce

Trenérskou smlouvu s FC Vysočina podepsal Milan Bokša!

J I H L A V A - Konečně byly ukončeny veškeré spekulace a na post kouče FC Vysočina uprázdněný po odchodu Karla Večeři usedl nový trenér! V pondělí 5. června dopoledne s klubem podepsal dvouletou smlouvu zkušený Milan Bokša (nar. 3. května 1951 v Aši). Jednání o jménech asistentů ještě nejsou uzavřena. S hráči se Bokša poprvé sejde v úterý 20. června, kdy jednomu z favoritů nadcházejícího ročníku II. ligy začne letní příprava.

 
"Pro pana Bokšu jsme se rozhodli ve snaze zachovat vysokou laťku a kontinuitu nastavenou panem Večeřou. Výhodou trenéra Bokši jsou jeho zkušenosti s týmy, které se musely vyrovnávat s naší aktuální posestupovou situací, kdy na hráčích leží určitá psychická deka. V neposlední řadě splňuje naše požadavky na vysokou odbornost a schopnost pracovat s mladými talentovanými hráči. Pana Bokšu jsme vybírali z pěti kandidátů a volba na něj po celé řadě jednání padla v závěru minulého týdne. Definitivu však dal až dnešní podpis smlouvy," řekl nám k tomuto důležitému kroku ředitel klubu Ing. Zdeněk Tulis.

Trenér Bokša přijímá postupové ambice klubu: "Myslím si, že cíle FC Vysočina musí odpovídat dosavadnímu snažení a systematické práci klubu. Logicky tedy musíme usilovat o okamžitý návrat do nejvyšší soutěže. Je mi též velmi sympatický důraz vedení klubu na tréninkový proces a výchovu talentovaných hráčů. Velmi rád k tomu přispěji," sdělil nám své první pocity po podpisu smlouvy nový trenér FC Vysočina.

Milan Bokša po vystudování FTVS s trénováním začínal v Dukle Tábor. Postupně se přes různá mládežnická mužstva dostal na metodický úsek na svazu, kde byl členem realizačních týmů u mládežnických reprezentací. Od roku 1988 působil s Josefem Masopustem 3 roky v Indonésii, kde vedli olympijské mužstvo. Po návratu do Česka začal samostatně pracovat v Teplicích, tenkrát ještě v třetí lize. Postoupil s nimi do II. ligy a v roce 1993 následně zamířil na první prvoligové angažmá v Chebu. Poté postupně prošel týmy LeRK Brno, Drnovice, Olomouc a rok si vyzkoušel trénování v Kuvajtu. Po dalším návratu domů trénoval v Ostravě, Českých Budějovicích, Synotu a naposledy v Mladé Boleslavi, kde byl odvolán v říjnu 2004. Následně zůstal bez trenérského angažmá a učil ve fotbalové škole v Roudnici.

Mezi jeho největší úspěchy náleží postup s Mladou Boleslaví do Gambrinus ligy v sezóně 2003/04, postup s Teplicemi do II. ligy a 3. místo v Gambrinus lize s Olomoucí a následná účast v Poháru UEFA v sezóně 1998/99.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu