13.04.2013, Miroslav Fuks

Vysočina veze další cenný záchranářský bod z Příbrami

Vysočina veze další cenný záchranářský bod z PříbramiFotbalisté FC Vysočina pokračují v trpělivém sběru jarních záchranářských bodů. Po domácí výhře nad zachraňující se Zbrojovkou dokázali svěřenci trenéra Komňáckého vydolovat velmi cenný bod z půdy ohrožené Příbrami. Jihlavští hráči v bojovném duelu dvakrát vedli díky trefám Karola Karlíka a Lukáše Masopusta, ovšem nakonec se museli spokojit se zaslouženou remízou 2:2 (1:2).

 
PříbramPříbram
23.kolo, sobota 13.4.2013, 16:00
2:2
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 19. Trapp, 55. Tarczal - 16. Karlík, 44. Masopust
ŽK: Tarczal, Mišůn - Obert, Rada
Rozhodčí: Hrubeš – Kordula, Zeman
Diváci: 3150
Příbram: ruška – Jugas, Hájovský, Mišun, Koukal (68. Valenta) - Pilík, Tarczal, Trapp (79. Abraham), Aziz – Krbeček, Střihavka (75. Řezáč). Náhradníci: Rondzik – Dejmek, Macháček.
FC Vysočina: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Čvirik (63. Josl) – Rada, Karlík – Masopust, Kučera (85. Jungr), Kosak (61. Tomeček) - Šimonek. Náhradníci: Hanuš – Kliment.
 

Komentář

Kádr FC Vysočina je po heroické bitvě s Brnem decimován karetními tresty a zraněními. V Příbrami základní sestava Jihlavy přišla o zhruba 400 zkušeností ze startů v zápasech Gambrinus ligy. Místo vykartovaných Marka a Vaculíka, zraněného Kolouška a Jungra, který utkání začal na střídačce, totiž dostali důvěru trenéra Františka Komňackého pravý obránce Obert, defenzívní záložník Karlík, podhrotový hráč Kučera a levý halv Kosak. Navíc kvůli menším zraněním ani na lavičce náhradníků nebyla trojice útočníků Vašíček, Vaněček a Mešanović.

V první šanci zápasu se po přihrávce Koukala octil v 6. minutě Střihavka, ale proti byl praporek asistenta - ofside. Vysočina se soustředila na pozornou defenzívu a využívala každé příležitosti k rychlému brejku. A 16. minutě se dočkala důležitého vedení. Obert vybojoval míč, nahrál Karlíkovi a ten balón potáhl zhruba třicet metrů a z dvaceti metrů vystřelil. Jeho pokus nebyl příliš prudký, zato měl dráhu letu, která gólmana Hrušku hodně překvapila – 0:1! O minutu později se hezky uvolnil a vystřelil Masopust, střílel však mimo branku. Domácí chvíli působili otřeseně, ovšem brzy se dočkali rychlého vyrovnání, které bylo úvodní jihlavské brance hodně podobné. Trapp se v 19. minutě opřel z dvaceti metrů do odraženého míče a technicky se trefil na zadní tyč pod břevno – 1:1. Ve 24. minutě domácí ochozy pobavil průnikem přes Radu a Karlíka Aziz, ovšem přihrávka se mu už tolik nevyvedla. Dlouho se poté nic zajímavého nedělo, až v 30. minutě se ke střele dostal Pilík. Letěla však hodně mimo Blažkovu branku. Ve 41. minutě dostal míč za obranu Masopust a centrem na malém vápně hledal Kučeru. Ten se sice k míči rybičkou přes obránce prodral, ale jeho pokus neměl šanci na úspěch a Hruška ho lehce sebral. Vysočině herně vyšel závěr prvního dějství. Po sérii nebezpečných akcí kopal Kučera roh, odražený míč se dostal za vápno k Azizovi, jenž ho ale ztratil. Karlík balón pohotově poslal obloučkem za obranu, kde si na něj naběhl všudybyl Masopust a přesnou hlavičkou zaznamenal svoji premiérovou branku v Gambrinus lize – 1:2! Za tohoto stavu se oba celky v poločase odebraly do kabin.

Příbram druhou půli začala tlakem a snahou, ovšem o to více se otevíraly okénka v její defenzívě pro rychlé kontry žlutých. V 52. minutě kopali domácí volný přímý kop, po kterém se k nebezpečné hlavičce dostal urostlý Střihavka. Díky teči obránce Jihlavy získal jen roh. V 55. minutě Příbram vyrovnala. Aziz tvrdě vypálil, Blažek jeho ránu jen vyrazil před sebe a z malého vápna míč dotlačil podél bezmocného Blažka Tarczal - 2:2. Otázkou je, zda při svém vyrovnání nestál v ofsidovém postavení. V 61. minutě se na ofsidové hraně pohyboval Koukal, dostal míč za obranu a z levé strany postupoval na Blažka. Vypálil, ale jihlavský gólman jeho ránu dokázal vytěsnit na roh. Tentýž hráč neuspěl v 64. minutě po zpětné přihrávce Azize – nepříliš prudkou střelu z první poslal Blažkovi do náruče. Jihlavská sestava po hodině hry zcela obměnila levou stranu a dokázala se do několika zajímavých brejků či centrů ze strany. V 75. minutě kopal roh Aziz, na který si naskočil Hájovský a hlavičkoval zhruba metr nad branku. Podobně se na druhé straně o minutu později vedlo po centru Josla i Masopustovi. V 77. minutě Vysočině vyšel kontr, Šimonek se prosadil přes stopera do vápna, vtipně patou uvolnil Masopust, ovšem ten Hrušku ve vyložené šanci nepropálil. V 80. minutě se Příbrami povedl roh, po kterém odražený míč v šanci překvapil stopera Hájovského. V 83. minutě hlavičkoval po centru z pravé strany nad branku Valenta. Pozici mu hodně ztížil blokující Obert. Závěr důležitého a velmi bojovného duelu přinesl několik závarů před oběma brankami, které však k přímému ohrožení skóry nevedly. Oba celky se o body po zásluze podělily.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Příbram | 2:1
23.kolo | Příbram - FC Vysočina | 2:2
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu