23.04.2013, Miroslav Fuks

Vysočina se z Ostravy vrací s prázdnou

Vysočina se z Ostravy vrací s prázdnouFotbalisté FC Vysočina v dohrávce Gambrinus ligy na ostravských Bazalech nepředvedli vůbec špatný výkon, měli proti Baníku optickou převahu, ovšem vstřelení branky jim nebylo přáno. Domácí si vypracovali jen minimum šancí, ale dokázali jednou skórovat. V 35. minutě Fantiš pálil přesně a tím rozhodl o výsledku utkání – 1:0 (1:0).

 
OstravaOstrava
21.kolo, úterý 23.4.2013, 17:00
1:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 35. Fantiš
ŽK: 45. Baroš, 52. Stronati, 60. Soukup – 70. Šourek
Rozhodčí: Nenadál – Jiřík, Hájek.
Diváci: 5890
Ostrava: Bárta – Stožický, Vomáčka, Frydrych, Stronati – Fantiš, Hable (31. Kukec), Droppa, Milosavljev (83. Lukeš) – Baroš, Soukup (69. Staško). Náhradníci: Pavlenka – Kapralík, Kraut, Vašenda.
FC Vysočina: Blažek – Vaculík (46. Koloušek), Tlustý, Šourek, Čvirik - Karlík, Marek – Masopust (40. Kliment), Jungr, Josl (62. Kosak) – Šimonek. Náhradníci: Hanuš – Obert, Kučera, Tomeček.
 

Komentář

Kouč František Komňacký do sestavy nasadil oproti utkání s Teplicemi dvě nové trávě – na pozici podhrotového útočníka Jungra a na post levého beka Čvirika. Na lavičce zůstali záložníci Koloušek a Tomeček, neboť Josl se posunul z levého obránce na křídlo.

Baník nastoupil dle očekávání aktivně, ovšem v první nebezpečné akci se ve 4. minutě objevil Masopust, jehož průnik po pravém křídle přinesl jen rohový kop. V 8. minutě se do šance dostal Baroš, ovšem na Tlustého nevyzrál. V 15. minutě se do dobré možnosti na hranici vápna dostal Josl, ovšem místo střely volil kličku, která mu nevyšla. Následovala standardní situace před brankou Baníku, kdy tečovaný centr doletěl těsně vedle pravé tyče. Ve 21. minutě se dostal za obranu po přihrávce Droppy Milosavljev, ale nedokázal ani vystřelit, ani přihrát. Blažek míč lehce sebral. Ve 22. minutě po centru Vaculíka pohotově vystřelil Šimonek, ale získal jen roh. Baníku se v poli příliš nedařilo, přesto se dočkal úvodní branky zápasu. To se Fantiš za vápnem dostal k odraženému míči, zbavil se Karlíka a krásně se trefil přízemní střelou na zadní tyč – 1:0. Ve 43. minutě Vysočina prováhala velkou šanci, kdy šel po chybě ostravské obrany sám na branku Jungr, ovšem tísněn nahrával Klimentovi. Ten se sice dokázal zbavit zasekávačkami dvou hráčů, ale nakonec vystřelit nedokázal. V první půli tak už branka nepadla.

Vysočina do druhé půle nasadila Kolouška místo zraněného Vaculíka. A hned ve 47. minutě se v šanci ocitl Jungr po přihrávce Klimenta. Jeho tvrdou ránu však gólman Bárta vytěsnil. V 55. minutě se Milosavljev prosadil přes Klimenta a do vyložené šance uvolnil Baroše. Ten však sám před Blažkem selhal a přestřelil. To však byla ze strany Baníku ojedinělá šance, jinak si nebezpečné akce vytvářeli hosté. Nejblíže brance byl v 64. minutě Šimonek, který dostal přesný míč na hlavu od Kosaka, ovšem balón netrefil vůbec ideálně. V 70. minutě kopal Baroš přímý kop z nadějné pozice, jenže střelu tečovala zeď na rohový kop. V 73. minutě Jungr vybojoval míč, našel za vápnem Kosaka a ten vyslal nepříjemnou střelu na první tyč. Bártu však nepřekvapil. V 79. minutě Koloušek posadil roh na hlavu Čvirika, který však hlavičkoval vedle. Závěrečná snaha Vysočiny byla bohužel platonická. Ostrava vybojovala důležité tři domácí body.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Ostrava | 3:2
21.kolo | Ostrava - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu