09.05.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Změny v Jablonci nám příliš nepřejí

Komňacký: Změny v Jablonci nám příliš nepřejíLos 27. kola Gambrinus ligy na jablonecké Střelnici přichystal duel dvou celků, které na jaře získaly shodně 12 bodů a které už dlouho nepoznaly chuť vítězství. Jenže zatímco prvoligový nováček z Vysočiny aktuální remízovou sérii musí brát jako poměrně příznivou, tak jablonecké výsledky jsou velkým zklamáním. Tým, který na podzim bojoval o první příčku a na jaře chtěl dosáhnout minimálně na 3. místo zajišťující kvalifikaci do Evropské ligy, musí strpět sérii 4 porážek v řadě se skóre 15:4!

 

Pro ambiciózní klub, jehož dlouholetým lídrem je předseda FAČR Miroslav Pelta, byly aktuální neúspěchy velkým šokem a vyústily v časté rozhodnutí českých klubů – odvolání trenéra Václava Kotala společně s jeho asistentem Michalem Šmardou. Po výrazné porážce 5:1 na Slavii byli vedením prvoligového týmu pověřeni trenéři juniorky Roman Skuhravý a Pavel Drsek. A ti se o pár dní později dočkali úspěchu – jejich svěřenci zvládli odvetu pohárového semifinále proti rozjetému Liberci a postoupili do finále Poháru České pošty! Co soudí o aktuální formě jabloneckého celku trenér František Komňacký? Jak hodnotí změny na trenérské lavičce Baumitu? „Aktuální dění v Jablonci nám příliš nepřeje. Jestli měl jablonecký tým herní problémy a výsledkovou krizi, tak nyní se znovu semknul a ukázal svoji velkou kvalitu a sílu pohárovou výhrou 2:0 nad Libercem. Na nedělní zápas se musíme výborně připravit, abychom sehráli důstojnou partii a dokázali bojovat o body,“ řekl zkušený kouč, jenž předchozích pět sezón strávil právě v Baumitu.

Poslední zápasy Jablonce jste jistě sledoval. V čem jste viděl silné a naopak slabé stránky hry našeho nadcházejícího soupeře? Na které hráče si musíte dát v neděli největší pozor? „Dopředu jsou velice nebezpeční zkušení záložníci Piták a Čížek a též útočník Hubník, který se trefil dvakrát po sobě, vzrostlo mu sebevědomí a proti Liberci odehrál velmi dobrý zápas. Pozor si musíme dát i na středové záložníky Loučku a Vaňka, nebo na standardní situace, při kterých hrozí Rossi a Beneš. Tým Jablonce skutečně nemá slabin, o čemž vypovídá účast v pohárovém finále, působení v horních patrech tabulky a též fakt, že ještě před nedávnem pomýšleli i na titul,“ upozornil Komňacký.

Proti Dukle Praha jste sehráli duel dvou rozdílných poločasů. V čem spatřujete nedostatky ve hře svého týmu ve druhém dějství? „Dukle jsme ve druh ne půli nestačili po stránce pohybu a kondice. Už jsme nedokázali účinně napadat hráče soupeře a jejich rozehrávku. Navíc jsme byli pasivní a nedařila se nám rozehrávka postupného útoku či brejků. K tomu se ve druhém poločase přidal zlepšený výkon Dukly. Výsledkem byl zásadní obrat v dění na hřišti. Pokud chceme herně stačit týmům ze špičky tabulky, tak musíme dokázat být aktivní po celý zápas,“ uvedl jihlavský lodivod.

Kvůli disciplinárnímu trestu bude scházet Karol Karlík. Už víte, kým ho nahradíte? Evidujete i další absence? „Můžeme vybírat z poměrně širokého okruhu hráčů našeho kádru. Místo potrestaného Karlíka máme více alternativ – nabízejí se Koloušek a Kučera, nebo lze vysunout do středové řady Marka,“ řekl Komňacký.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Jablonce: 3 utkání 0 – 2 – 1  1 : 2

Vysočina v letošním ročníku Gambrinus ligy na domácí půdě pouze jedinkrát kapitulovala. Stalo se tak 2. listopadu 2012 proti tehdejšímu lídrovi tabulky - Jablonci. O nejtěsnější výhře favorita rozhodl v 63. minutě exjihlavský Jan Kopic, který v akrobatickém zákroku překonal Jaromíra Blažka. Jihlavané podali bojovný výkon, ale absence Kolouška a Tecla byly znát. Svěřenci Františka Komňackého poprvé v sezóně nevstřelili branku - 0:1.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 - Tecl, 3 - Koloušek, Karlík, 2 - Šourek, Vaculík, vlastní, 1 - Jungr, Obert, Kučera, Rada, Masopust, Šimonek.

Inkasované karty: 9 - Rada, 8 - Karlík, 7 - Josl, 6 - Šourek, Jungr, 5 - Vaculík, 3 - Kučera, Obert, Koloušek, Tlustý, 2 - Masopust, Šimonek, Čvirik, Marek 1 - Tecl, Sedláček, Kryštůfek, Blažek, Hanuš, Mešanović.

Absence: Kopic (zranění), Karlík (trest za 8 ŽK a ČK)

FK Baumit Jablonec

Trenéři: Roman Skuhravý a Pavel Drsek

Sestava v posledním ligovém utkání: Špit – Rossi, Štochl, Beneš, Eliáš - Kopic (65. Jablonský), Loučka, Vaněk, Zoubele (55. Novák) - Třešňák (88. Pázler), Hubník.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Rossi a Hubník (přestup SK Sigma Olomouc), Pázler (konec hostování FK Dukla Praha).

Odchody: Lafata (přestup AC Sparta Praha), Kovařík (přestup FC Viktoria Plzeň), Simerský (konec hostování FC Hradec Králové), Haurdić (konec smlouvy).

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu