06.06.2013, Rudolf Doležal

Vysočinská přípravka si podmanila Azurové pobřeží

Vysočinská přípravka si podmanila Azurové pobřežíTýden po úspěšném tažení mistrovstvím ČR, přišel další velký úspěch fotbalové starší přípravky. Kluci se tentokrát vydali na Azurové pobřeží do francouzské Marseille, kde se 18.-20. května 2013 zúčastnili 14. ročníku mezinárodního fotbalového turnaje v kategorii U10 - U11. V konkurenci dvaceti týmů z Francie, Polska, Ruska, Rumunska a České republiky obstáli na výbornou a po zásluze si na své konto připsali první zahraniční zlato.

 

Turnaj však pro ně nezačal zrovna šťastným způsobem, kdy všechny sobotní zápasy byli pro nepřízeň počasí zrušeny a začínalo se tedy čekáním a nakonec jednodenním zpozděním.

V neděli již počas í fotbalu přálo a tak kluci mohli hned v úvodním utkání skupiny rozdrtit francouzské USPEG 6:0 (b: Kaman 2, Savi 2, Luňáček, Skalický). Stejným stylem si poradili i s dalším francouzským týmem AS Gemenos 3:0 (b: Vacek 2, Luňáček). I ve třetím utkání skupiny si kluci s chutí zastříleli a to proti třetímu týmu domácích JS Saint-Julien 4:0 (b. Vacek 3, Savi). První hrací den a tím i boje ve skupině zakončili bezbrankovou remízou s CO Merlanais. Do pondělních vyřazovacích bojů tedy postoupili zaslouženě z prvního místa s deseti body a krásným skóre 13:0.

V prvním zápase play-off, osmifinále, čekala na tým z Vysočiny polská Baszta Walbrzych, kterou vyřadili lehce 4:0 (b: Savi 3, Kaman). Ve čtvrtfinále udolali tým od francouzsko-německých hranic US Forbach těsně 1:0 (b: Vacek) a ú čast ve finále si zajistili vítězstvím nad francouzským týmem CA Gombertois 2:0 (b: Kaman, Smejkal). Finálovým soupeřem FC Vysočina se stal první tým pořádajícího Marseillského klubu JS Saint-Julien. Finále zahájila česká a francouzská hymna a kluci, zřejmě vědomi si důležitosti momentu, nastoupili do zápasu velmi svázaně a nedokázali tak překonat dom ácí obranu. Avšak jihlavská obrana v čele s nejlepším gólmanem turnaje ani v osmém zápase neinkasovala a vítěze tak musela určit penaltová loterie. V ní jihlavané brankami obránců Šimona, Doležala a Maršíka zvít ězili 3:2 a mohli tak nad hlavu zvednout krásnou, 64 cm vysokou trofej, určenou pro nejlepší turnajový tým. Budoucí naděje jihlavského fotbalu tak zanechali na jihu Francie výborný dojem svou hrou i famozním konečným skóre 20:0!

Tohoto úspěchu dosáhli, pod vedením trenérů Vlastimila Saviho a Dušana Luňáčka, brank ář Václav Duben, obránci Rudolf Doležal, Šimon Homola, Jiří Maršík, Kry štof Smejkal, Adam Šimon a útočníci Martin Kaman, Ondřej Luňáček, Adam Savi, Adam Skalický a Pavel Vacek.

Fotogalerie z turnaje ZDE.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu