09.06.2013, Miroslav Fuks

Dorost oslavu Mladé Boleslavi nepřekazil

Dorost oslavu Mladé Boleslavi nepřekazilStarší dorost Mladé Boleslavi si přijel do Jihlavy pro vítězství a tím i pro potvrzení zisku mistrovského titulu. Hráči FC Vysočina na hlavním stadiónu statečně vzdorovali, ale na kvalitu soupeře neměli. Podlehli mu 0:3 (0:1). Hosté tak v Jihlavě oslavili titul.

 
FC VysočinaFC Vysočina
34.kolo, sobota 8.6.2013, 11:00
0:3
(0:1)
Ml. BoleslavMl. Boleslav
 

Góly: 17. Kozma, 53. Hůlka, 60. Geissler
ŽK: Kriegsmann, Veselský
Rozhodčí: Dobrovolný - Ratajová, Kůrka
Diváci: 0
FC Vysočina: Kolář - Rejthar, Kriegsmann, Hanousek, Ujčík (31. Homola) - Zábrodský - Ločárek, Maruš, Demeter, Hron (65. Veselský) - Duba.
Ml. Boleslav: Hankič - Geissler, Hůlka, Křapka, Živnůstka (89. Prieložný) - Kateřiňák, Eliáš - Hodač (88. Kocourek), Vraštil, Fidrich (84. Lacek) - Kozma (75. Pajer).
 

Komentář

První poločas se odehrál převážně na polovině Jihlavy, která se jen občas pokoušela o brejky. Boleslav byla lepší, což vyjádřila skromně jen jedním gólem. Ve 4. minutě centr zleva si Hodač zpracoval uvnitř jihlavského vápna a křížnou ranou těsně minul cíl. O tři minuty později Hodačův centr proletěl brankovištěm, když Vraštil ani Fidrich na míč nedosáhli. V 9. minutě se do šance dral jihlavský Maruš, naštěstí Hůlka mu míč ukopl do rohu, kterému se boleslavská defenzíva snadno ubránila. V 15. minutě jihlavský útok zleva zakončil nepřesnou střelou Maruš. V 17. minutě  po Fidrichově centru z levé strany hlavičkoval úspěšně do jihlavské branky Kozma - 0:1. Ve 20. minutě po spolupráci s Hodačem se řítil do šance Kozma, když si parádně obhodil obránce, ale další z jihlavských beků mu ve skluzu zabránil ve střelbě. V následující minutě Eliášova bomba minula pravý horní růžek jihlavské branky. Ve 30. minutě Geisslerův přízemní centr před brankou tečoval Kozma těsně vedle pravé tyče. Ve 37. minutě Kateřiňák kopal od pravé postranní lajny trestňák a u vzdálenější tyče Hůlka ve skluzu minul jihlavskou pravou tyč o pár centimetrů z nesprávné strany. Ve 39. minutě Hodačův střelecký pokus zablokoval obránce a z velké výšky padající míč před nejistým jihlavským brankářem Kolářem hlavičkoval Fidrich vedle. Jihlavští odpověděli svižným útokem, v jehož závěru Demeter po zemi střílel vedle pravé tyče Hankičovy branky. Ve 41. minutě boleslavský kapitán Vraštil z dvaceti metrů nastřelil břevno. Těsně před koncem poločasu se Boleslav ubránila druhému jihlavskému rohu. Boleslavští v prvním poločase nekopali ani jeden.

Druhý poločas začal boleslavským náporem, ale trvalo téměř deset minut, než přinesl žádoucí efekt. Obraz hry se podobal dění v první půli.  V 52. minutě prošel do jihlavského vápna ze strany Geissler, přihrál před branku, ale Vraštil a po něm i Kozma pouze nastřelili brankáře. V 53. minutě kopal Fidrich ze strany trestný kop a jeho oblouček Hůlka doklepl do jihlavské branky - 0:2. V 56. minutě si Vraštil uvnitř soupeřova pokutového území dobře zpracoval míč, ale zakončení se mu nepovedlo a brankář Kolář měl snadnou práci. O chvíli později však opět kapituloval. V 60. minutě ve finále útoku z levé strany Fidrich přesně zacentroval a u vzdálenější tyče Geissler z malého vápna hlavou zvýšil boleslavské vedení - 0:3. V 63. minutě nastřelil z nadějné pozice Hodač brankáře a o chvíli později ten samý hráč levačkou těsně minul jihlavskou branku. V 64. minutě Eliášovu přízemní střelu vytlačil Kolář na roh. V 68. minutě kopala Boleslav dva rohy těsně za sebou, Jihlava se ubránila. V 76. minutě  neprošla za brankářova záda Fidrichova bomba. Šest minut před koncem Veselský pronikl až před Hankiče, ale ten jeho střelu vyrazil. Zvládl i další náznak jihlavské šance a uhájil tak čisté konto. Boleslavští závěr utkání mazácky kontrolovali a parádní tečku za vítězstvím zkusil udělat Pajer, když střihnul nůžkami přes hlavu, ale minul branku.

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu