06.07.2013, Miroslav Fuks

Vysočina proti Pardubicích zkoušela a prohrála 3:0

Vysočina proti Pardubicích zkoušela a prohrála 3:0V Chotěboři si místní klub pozval k oslavě 95. výročí své existence druholigové Pardubice a prvoligovou Vysočinu k přípravnému zápasu. Ten slavnostním výkopem zahájila slavná rodačka - česká miss Gabriela Kratochvílová. Unaveně působící Jihlava v utkání testovala dva zahraniční fotbalisty a v obou poločasech zkoušela netradiční rozestavení 3 – 2 – 3 – 2. Nutno dodat, že ani jeden pokus nevyšel a Vysočina druholigovému soupeři podlehla výrazně 3:0 (1:0).

 
PardubicePardubice
přát., sobota 6.7.2013, 17:00, Chotěboř
3:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 10. Kakrda, 54. Fusek, 90. Tischler
Rozhodčí: Hájek – Krulík, Bělovský
Diváci: 850
Pardubice: Frydrych – Tischler, Šejvl, Přibyl, Pospíšil – Kudrna, T. Kakrda, Lundák, Fousek – Dostálek, Rešetár. Střídali: Vencl, Polák, Jeřábek, Fusek, Janecký, Norek.
FC Vysočina: I. půle: Blažek - Tlustý, Kopic, Josl - Jánoš, Radosavjevič - Kliment, Jungr, Kosak - Teplý, Přeučil. II. půle: Hanuš - Mikula, Šourek, Kryštůfek - Karlík, Koloušek - Masopust, Alaverdashvili, Vaculík - Šimonek, Marcin.
 

Komentář

Vysočina v poslední přípravě před odjezdem na herní soustředění v Horním Rakousku prostřídala dvě jedenáctky, přičemž postrádala zdravotně indisponované Kučeru, Marka, Mešanoviće a Šilingera.

V první šanci zápasu se v první minutě ocitl Kliment, který střílel pohotově, ale vedle šibenice. Vysočina prakticky po celý zápas více držela míč a snažila se o kombinaci, ovšem narážela na soustředěnou defenzívu Pardubic. Hru druholigového celku zdobily účinné rychlé protiútoky, které byly nebezpečné zejména v křídelních prostorech, které Vysočina neměla při tříobráncovém systému účinně pokryté. V 10. minutě se Pardubice prosadily na pravém křídle a po přízemním centru prostřelil Blažka Kakrda – 1:0. V 15. minutě mohl skórovat Tischler, kterého při samostatném nájezdu vychytal Blažek. Šance Jihlavy se rodily velice těžkou a bylo jich minimum. Za zmínku snad stojí v 36. minutě hlavička Kliment, která po centru Kosaka letěla nad břevno. O šest minut později z dvaceti metrů nebezpečně vystřelil Alaverdashvili, jehož tečovaná rána skončila rohem.

Do druhého dějství se jihlavská sestava totálně proměnila, ovšem nezměnil se obraz hry. Územní tlak celku ve žlutých dresech byl ještě výraznější, ovšem šancí bylo ještě méně. A tak hrozily Pardubice. Hned v 46. minutě scházelo málo Hundákovi, aby přízemní centr tečoval do sítě. V 55. minutě hráči v červeném vykombinovali jihlavskou obranu a Polák měl poměrně jednoduchý úkol zvýšit na 2:0. V 84. minutě šanci Jeřábka po centru Přibyla vychytal Hanuš. Na penaltu v 90. minutě po faulu Šourka už však byl krátký. Proměnil ji Tischler – 3:0.

Tečku za utkáním netradičně obstaral penaltový rozstřel. V něm exceloval gólman Hanuš, který chytil střely všech tří pardubických exekutorů – Pospíšila, Vencla i Jeřábka. Naopak mladíci Kryštůfek, Mikula a Masopust uspěli.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu