15.07.2013, Miroslav Fuks

Tomáš Jansa se těší na přípravu mladých gólmanů

Tomáš Jansa se těší na přípravu mladých gólmanůTrenérské vedení prvoligového týmu FC Vysočina doznalo před zahájením nového soutěžního ročníku jedné změny. Tomáš Jansa, dlouholetý trenér gólmanů, se rozhodl věnovat výchově mládežnických brankářů FC Vysočina a své místo přenechal Jaromíru Blažkovi. Co bude nyní náplní práce bývalého gólmana Bohemians, Příbrami a Spartaku Jihlava?

 

Metodicky budu mít na starosti přípravu všech mládežnických gólmanů v FC Vysočina. Nezůstanu však jen v kanceláři, neboť povedu speciální tréninky brankařů v kategorii starších žáků a dorostu. Docházet budu i na běžné tréninky mládežnických týmů, kde budu mít na starosti rozcvičení gólmanů předtím, než se brankáři zapojí do tréninku s mužstvem. Platí to i pro dopolední tréninkové jednotky hráčů v rámci sportovních tříd a fotbalové akademie. Má práce bude dále zahrnovat sledování zápasů našich mládežnických celků a konzultaci s trenéry při brankářských otázkách.

Kdo povede speciální brankářské tréninky mladších kategorií?
Mladší žáky a vybrané brankáře ze starší přípravky bude nadále trénovat Pavel Pospíchal, odchovanec našeho klubu a nyní gólman třetiligového Žďáru nad Sázavou.

Znamená to, že se od dospělých gólmanů úplně odpoutáte?
V případě potřeby bude připraven pomoci při tréninku „áčka“ či juniorky. Mojí prioritou však bude mládež.

Nebude Vám scházet kontakt s ligovým fotbalem?
Gambrinus liga je vrcholem klubové struktury v Česku, tudíž mi určitě někdy chybět bude. Na druhou stranu jsem nadále součástí dění v klubu a v kontaktu s trenéry ligového týmu. Počítám, že s Jardou Blažkem budeme řadu otázek vzájemně konzultovat.

Na který moment na lavičce FC Vysočina budete nejraději vzpomínat?
Jsem rád, že jsem se mohl podílet na obou postupech našeho klubu do Gambrinus ligy. To byly bezesporu nejkrásnější chvíle na lavičce FC Vysočina.

Tomáš Jansa při postupových oslavách

První trénink po příchodu Jaromíra Blažka do Jihlavy

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu