24.07.2013, Miroslav Fuks

Tomáš Kučera bude hostovat v Hradci Králové

Tomáš Kučera bude hostovat v Hradci KrálovéDvaadvacetiletý středopolař FC Vysočina Tomáš Kučera (nar. 20.7.1991) míří za pravidelnou zápasovou praxí do druholigového Hradce Králové. Na stadiónu Pod lízátky stráví formou hostování bez přestupové opce minimálně celou podzimní sezónu.

 

Hradec Králové měl o Kučerovo hostování zájem už před startem letní přípravy. Tehdy ho však jihlavský klub odmítl uvolnit. Na prahu startu nového ročníku FNL se oba kluby domluvily, přičemž transfer stvrdí podpisem tento pátek. „Kučera je talentovaný hráč, který ke svému dalšímu fotbalovému rozvoji potřebuje pravidelné herní vytížení. Věříme, že ho během podzimu nalezne právě v Hradci Králové a v zimním přípravném období si řekne o stále místo v prvoligové sestavě FC Vysočina,“ uvedl Josef Jinoch, sportovní manažer jihlavského klubu.

Stejně na své nové angažmá nahlíží i Tomáš Kučera: „Na jednu stranu se mi z Jihlavy neodchází lehce, na stranu druhou před sebou v Hradci Králové vidím možnost větší porce ligových minut. S přestupem Harby se můj boj o základní sestavu v Jihlavě ještě o něco ztížil, tudíž jsem velmi rád za novou fotbalovou výzvu v dresu Votroků,“ uvedl Tomáš Kučera, který v závěru podzimu loňského roku vstřelil nesmírně důležitý gól do sítě Českých Budějovic. Ten rozhodl o třech bodech pro Jihlavu a zároveň byl jeho dosud jediným v Gambrinus lize. V té si dosud připsal 19 startů.

Ve II. lize má na svém kontě zatím 29 utkání a je pravděpodobné, že další si připíše už v nedělní hradecké premiéře ve FNL. A rovnou půjde o ostře sledované regionální derby proti Pardubicím! „V Hradci Králové už trénuji a doufám, že při nadcházejícím prestižním utkání budu alespoň na lavičce. Na základní sestavu to však zatím nevidím,“ řekl před víkendovým ligovým startem Kučera, který si pochvaluje hradeckou partu: „V týmu jsem znal vlastně jen Davida Vaněčka, s nímž jsem působil na jaře v Jihlavě, ovšem se zapadnutím do kolektivu jsem neměl žádný problém. Kluci mne přijali v pohodě.“

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu