27.07.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Zbytečně jsme na Slovácku ztratili body

Komňacký: Zbytečně jsme na Slovácku ztratili bodyVysočina na startu nového ročníku Gambrinus ligy naplnila černý scénář. V úvodním duelu nestačila na domácí půdě na favorizovanou Spartu a ve 2. kole potvrdila bídnou bilanci na stadiónu Slovácka. Jak zápas, který z pohledu Jihlavy přinesl smolný průběh a porážku 2:1, zhodnotil kouč František Komňacký?

 

Celkově lze říci, že jsme zásluhou obou celků sledovali hodně průměrný zápas. Myslím si, že se utkání rozhodlo na konci první půle. V průběhu té první jsme si vytvořili několik situací, které jsme měli vyřešit lépe. Bohužel, v této finální fázi jsme nebyli dostatečně přesní a kvalitní. Přesto jsme si do kabiny mohli odnést vedení 0:1. Jenže jsme těsně předtím inkasovali vyrovnávací gól. Ve druhé půli už mnoho šancí na obou stranách nebylo a bylo jasné, že o vítězi může rozhodnout jediná podařené akce či standardní situace. A právě ta tři minuty před koncem rozhodla. Přitom jsme se na standardní situace celý týden připravovali a několikrát jsme chlapcům zdůrazňovali, že je Slovácko v této disciplíně silné. A to navíc nenastoupil zraněný a velmi nebezpečný Došek. Bohužel, teď můžeme spílat jen sami sobě, že jsme zápas na Slovácku neuhráli. Zbytečně jsme tady ztratili body.

Vstup do soutěže se Vysočině nepovedl...
Po dvou úvodních prohraných zápasech už nám začíná docházet, že to bude v tomto ročníku Gambrinus ligy hodně složité a že musíme v celém klubu udělat všechno pro to, abychom tento sestupný trend zastavili. Chytit se musíme už v nadcházejícím domácím duelu proti Znojmu.

V sestavě jste učinil několik změn. Jak jste s nimi byl spokojen?
Po zápase se Spartou jsme se rozhodli provést změny v sestavě, čímž jsme do hry chtěli vnést více dynamiky. Jelikož jsme v zápase měli řadu zajímavých rychlých akcí, které jsme však nedokázali správně dohrát, tak lze říci, že se nám to docela podařilo. Změny rozhodně nebyly k horšímu.

Můžete být při hodnocení nových hráčů konkrétnější?
Jánoš odvedl spoustu cenné práce ve středu hřiště. Samozřejmě do svého herního projevu potřebuje vnést více herních zkušeností. Harba za nás nastoupil vůbec poprvé a předvedl několik zajímavých věcí. Byly tam náznaky toho, čím by nám mohl být v budoucnu prospěšný. Přeučil též nastoupil poprvé v základní sestavě. Měl to složité, ale mohu ho pochválit za napadání a práci pro tým. Útočník je však na hřišti od toho, aby se dostával do šancí a zakončoval, což nesplnil, tudíž s jeho výkonem spokojený nejsem.

Domácí trenér Svatopluk Habanec mohl být po utkání spokojen s výsledkem, což už je při zápasech proti Jihlavě tradicí bez ohledu na to, zda vede Ústí nad Labem nebo Slovácko: „První půle z naší strany nebyla herně dobrá. Nefungovala nám součinnost a dostali jsme branku po hrubé chybě. Jsem rád, že jsme se vrátili do hry a před koncem vyrovnali. Tato branka nás podržela k třem bodům blíž. Ve druhé půli jsme byli herně lepší a aktivnější. Krásnou standardkou jsme nakonec utkání otočili. Tři body jsou pro nás velmi důležité.“

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu