31.07.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Znojmo připomíná náš loňský start do ligy

Komňacký: Znojmo připomíná náš loňský start do ligyFotbalisté FC Vysočina svým fanouškům dvě sezóny rozdávali radost. Nejprve úspěšným postupovým tažením a poté nad očekávání dobrým účinkováním v Gambrinus lize. Velká očekávání provázal i vstup Jihlavy do aktuálního ročníku 2013/14. Komňackého tým v duelech se Spartou a na Slovácku nebyl favoritem, přesto věřil v bodový zisk. Ten však nepřišel a před Vysočinou je ve 3. kole Gambrinus ligy jasný úkol – v pátek 2. srpna na svém stadiónu proti Znojmu zvítězit!

 

Znojmo je absolutním nováčkem české elitní fotbalové soutěže. Přes nálepku outsidera s nejnižším rozpočtem, který zatím musí nastupovat v brněnském azylu, vstoupil do Gambrinus ligy nad očekáváním dobře. Jak vnímá znojemské remízy na Dukle a s Teplicemi kouč František Komňacký? Jak by hru nadcházejícího soupeře charakterizoval? „Znojmo je našim regionálním sousedem, tudíž jeho výkony sledujeme ve zvýšené míře. Všichni vnímáme velmi pozitivní vstup Znojma do Gambrinus ligy, který připomíná náš loňský start v nejvyšší soutěži. Znojmo k utkáním nastupuje bez bázně a prezentuje se rychlým, běhavým a kombinačním fotbalem. Díky tomu si rychle vydobyli respekt hráčů i fanoušků.“

Na které hráče by chtěl jihlavský lodivod upozornit? Těší se na setkání s Markem Heinzem, s nímž dotáhl Baník Ostrava k legendárnímu titulu v ročníku 2003/04? „Setkání s bývalými svěřenci, s nimiž jsem dosáhl nějakého úspěchu, jsou vždy příjemná. Marek Heinz má v sobě cosi geniálního, dokážeme na hřišti realizovat zajímavá a originální řešení fotbalových situací. V pátek však bude našim soupeřem a pravděpodobně hráčem, který bude naší defenzívě nejvíce zatápět. Proto se na něj pečlivě připravíme a já hráče upozorním na jeho přednosti. Naše pozornost však nemůže směřovat pouze k Heinzovi. Velice platní a nebezpeční jsou Nepožitek, Okleštěk, Yonov a další fotbalisté,“ uvedl Komňacký.

Dres Znojma obléká hned několik exjihlavských hráčů – beci Tomáš Cihlář, David Helísek a Roman Hříbek, krajní záložník Václav Tomeček a hrotový útočník Václav Vašíček. Může jejich zvýšená motivace představovat pro Znojmo výhodu? „Myslím si, že půjde o oboustrannou výhodu. Oni budou mít zvýšenou motivaci a my zase víme, co na tyto hráče platí. Každopádně nás všechny čeká velmi zajímavý a prestižní zápas,“ podotkl trenér Komňacký.

Jihlavský úspěch v nadcházejícím ligovém utkání nebude možný bez zlepšeného výkonu. Co bude muset být oproti duelu na Slovácku jinak? „Musíme se zlepšit jak v obranné, tak i v útočné fázi. Nelze opakovat inkasování zbytečných gólů ze standardních situací či z rychlých brejků. Chceme jít za vítězstvím a prosadit se nátlakovou hrou. Věřím, že budeme schopní měnit rytmus hry, vytvářet si šance a především zlepšíme jejich proměňování. Rád bych touto cestou požádal naše fanoušky o maximální podporu v pátečním duelu. Právě oni mohou být velice důležitým faktorem při našem boji o tři důležité prvoligové body. Ty nutně potřebujeme, abychom se odrazili do dalších těžkých prvoligových kol,“ vyzval František Komňacký příznivce FC Vysočina k zaplnění stadiónu a vytvoření skutečně domácího prostředí.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Šimonek, Masopust.

Inkasované karty: 1 – Kopic, Jánoš

Absence: Mešanović a Šilinger (zranění)

1.SC Znojmo

Základní informace:

Vedení klubu: předseda dozorčí rady: ing. Ladislav Kala, prezident klubu: Ota Kohoutek, manažer: Karel Hodák, sportovní ředitel a jednatel: Michal Sobota.
adresa: nám. Otmara Chlupa 11, 669 02 Znojmo
tel.: 604 250 943
e-mail: klub@1scznojmo.cz
internet: www.1scznojmo.cz
klubové barvy: bílá a modrá
kapacita stadiónu: v rekonstrukci
juniorka: Juniorská liga
mládežnické celky: 11

Pohled do historie:

založen 1953 jako RH Znojmo
1969 – TJ RH Znojmo
1989 – sloučení s TJ Sokol Práče do SKP Znojmo - Práče
1992 – SKPP Znojmo - Práče
1994 – VTJ Znojmo - Rapotice
1995 – VTJ Znojmo
1999 – Fotbal Znojmo
2002 – sloučení s FC Znojmo do 1.SC Znojmo

Úspěchy: Vítěz FNL (2012/2013)

Účast v soutěžích:

Gambrinus liga: 2013
FNL: 1992 – 1994, 2010 - 2012
MSFL: 1988 – 1992, 1994 – 98, 2002 - 2010
Divize: 1965 - 1967, 1968 – 1970, 1987/1988, 1998 – 2002, 2002 – 2009

Vzájemná bilance: 4 utkání  3 – 0 – 1   8 : 1

Ze vzájemných zápasů:

FNL – jaro 12: 1.SC Znojmo - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 4. Lacko
ZNO: Hrubý - Sukup, Avdič, Hnaníček, Hříbek - Mudra, Lacko, Zifčák (69. Okleštěk), Cihlář (90. Lukáš) - Vašíček, Rolinc (85. Mandula). VYS: Blažek - Obert, Komárek, Halama, Gavrić (65. Sedláček) - Helísek, Jungr, Velický (79. Karlík), Kučera - Mešanović, Tecl.

FNL – podzim 11: FC Vysočina Jihlava - 1.SC Znojmo  2:0 (0:0)
Góly: 58. a 67. Sedláček
VYS: Uvarenko – Gabriel, Tlustý, Komárek, Gavrić – Dolejš (56. Krutý), Karlík, Kučera T., Vaculík (87. Šilinger) - Sedláček, Mešanović (70. Tecl). ZNO: Hrubý - Hříbek, Yonov, Mička, Sukup (77. Lukáš) - Krhut (65. Okleštěk), Lacko, Hnaníček, Zifčák - Pacanda, Vašíček.

FNL - jaro 2011: 1.SC Znojmo - FC Vysočina Jihlava  0:4 (0:1)
Góly: 25. a 85. Dort, 75. Görner, 86. Tecl
ZNO: Šustr – Sukup (80. Podzemský), Yonov, Mička, Kazár (75. Trnovec) - Hříbek, Lacko, Nepožitek, Hnaníček, Krhut (63. Krajačič) - Kováč. VYS: Uvarenko - Veselý, Halama, Šimáček, Šilinger – Dolejš (46. Görner), Gába, Dort, Krutý (62. Gabriel) – Kopic (88. Vaculík), Tecl.

Pravděpodobná sestava: Hrubý – Helísek, Yonov, Hnaníček, Mudra – Lacko, Buchta – Hrošovský, Nepožitek, Okleštěk - Heinz

Trenér: Leoš Kalvoda

Střelci: 1 - Hrošovský

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Reljić (host. Crvena Zvezd Bělehrad/SRB), Hrošovský a Mudra (host. FC Viktora Plzeň), Vašíček, Tomeček a Nepožitek (host. SK Sigma Olomouc), Drobisz a Heinz (přestup SK Sigma Olomouc), Simerský (host. FK Jablonec), Zeba (host. SK Dynamo České Budějovice), Stáňa (FC Zbrojovka Brno), Zifčák (konec host. HFK Třebíč)
Odchody: Švarc a Mička (host. Sokol Tasovice), Lukáš a Podzemský (host. HFK Třebíč), Ševčík (konec host. Sigma Olomouc).

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu