08.08.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: V Liberci se chceme pokusit o překvapení

Komňacký: V Liberci se chceme pokusit o překvapeníS jídlem roste chuť. Fotbalová Vysočina získala první tři body v tomto ligovém ročníku a velmi cenné střelecké sebevědomí, když do sítě Znojma vstřelila čtyři branky. Proč se tedy hned v následujícím kole nepokusit získat první body ze stadiónu soupeře! Oříšek to však bude pořádný, neboť jihlavský tým se představí na půdě jednoho z nejlepších celků ligy a tradičního účastníka evropských pohárů – Slovanu Liberec.

 

Historie však ukazuje, že Vysočina by v městě pod Ještědem nemusela být zcela bez šance na bodový import. V dosavadních dvou zápasech zde vždy dokázala remizovat, přičemž před rokem držela vedení ještě v poslední minutě nastavení. Dělbou bodů skončil i vzájemný duel v Jihlavě na promrzlém počátku fotbalového jara. Pro Vysočinu může mluvit i aktuální velké zápasové vytížení Slovanu, který od poloviny července nastupuje v rytmu středa – neděle. Ve čtvrtek 8. srpna odehraje velice důležitou odvetu 3. předkola Evropské ligy na půdě FC Curych, kam si veze nadějné vedení 2:1. Může se toto zápasové vytížení a náročné cestování nějak projevit na hře Liberce v nedělním utkání? Na to jsme se zeptali jihlavského kouče Františka Komňackého? „Se svými celky jsem též hrával poháry a dobře vím, že takový záběr má na tým vliv. Únavu zvyšuje nejen zašlapanější zápasový program, ale i úmorná vedra či náročné cestování. Při takovém zápřahu mohou logicky síly scházet, což nutně vede k rotaci hráčů. Herní příležitost tak dostávají fotbalisté širšího kádru a podle jeho kvality se následně odvíjí i výsledky.“

Změnila se během léta hra Liberce? V čem se projevuje absence nevyzpytatelného matadora Štajnera? „Tu změnu liberecké hry lze pozorovat. Štajner byl dominantní osobností na hřišti, pořád se nabízel a bral na sebe zodpovědnost při vedení útoků. Takový hráč nyní v kádru Slovanu není, což vede k větší přímočarosti a zjednodušení liberecké hry. Nelze však rozhodně tvrdit, že by šlo o změnu k horšímu! Po odchodu Štajnera dostali větší prostor jiní hráči, kteří dokazují svoji kvalitu a nebezpečnost. Velký pozor si musíme dát na jihlavského odchovance Rabušice, který je důrazný, agresivní, odolný v soubojích a umí si v pokutovém území nalézt prostor k zakončení. Ze středu pole ho velmi dobře podporují Delarge, Šural, Rybalka nebo Kalitvincev, který do týmu přišel v létě a prokazuje výbornou kopací techniku,“ upozornil lodivod FC Vysočina.

Nastalo po důležité výhře nad Znojmem zlepšení atmosféry v kabině? Jaký výkon bude třeba předvést v Liberci, aby Vysočinu dobrá nálada neopustila? „Je normální, že po takto vydařeném utkání panuje v kabině lepší nálada. Hráčům se vrátilo sebevědomí, což je ohromně důležité. Ovšem stejně jak jsme nepanikařili před duelem se Znojmem, tak neoslavujeme po něm. Do Liberce pojedeme s pokorou a vědomím, že nastoupíme proti jednomu ze tří nejlepších českých celků. Chceme předvést dobrý fotbal, navázat na kvalitní výkon proti Znojmu a pokusit se o překvapení podobně jako před rokem, kdy jsme na Slovanu odehráli velmi dobrý duel a remizovali 1:1,“ vzpomenul František Komňacký.

Fanoušky jistě bude zajímat zdravotní stav Tomáše Josla, případně další absence ve vašem kádru. Jak to tedy vypadá na jihlavské marodce? „U Josla jde o natržený vaz v kotníku, což si vyžádá absenci v řádu týdnů. Dlouhodobé svalové problémy pak trápí Šilingera. Jinak bychom měli být kompletní,“ informoval trenér Vysočiny.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Slovan Liberec: 4 utkání 0 – 3 – 1   1 : 3

Poslední vzájemné utkání: Vysočina se v 18. kole loňského ročníku Gambrinus ligy střetla s úřadujícím českým mistrem a samotný zápas ukázal, že jde o velice silného protivníka. Zápas nabídl vysoké nasazení, množství šancí a řadu infarktových momentů. Branka sice nakonec žádná nepadla, ale diváci se rozhodně nenudili. V kvalitním utkání se tak zrodila zasloužená remíza a oba celky si připsali po bodu - 0:0.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Šimonek, Masopust, Jungr, Tlustý, Marek, Harba.

Inkasované karty: 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek.

Absence: Josl a Šilinger (zranění)

FC Slovan Liberec

Trenér: Jaroslav Šilhavý

Střelci: 3 – Rabušic, 1 - Rybalka

Sestava v posledním ligovém utkání: Kovář – Coufal, Kováč, Hušek (46. Rabušic), Fleišman – Šural, Pavelka, Sackey, Rybalka, Kalitvincev (46. Frýdek) – Delarge (78. Hadaščok).

Letní změny v kádru:

Příchody: Hroššo a Kolár (přestup FC Nitra/SK), Szabo (přestup FK Slovan Duslo Šala/SK), Kalitvincev (host. Dynamo Kyjev/UKR)
Odchody: Štajner (přestup FK Mladá Boleslav), Janů (konec kariéry), Tóth (konec smlouvy), Ndiaye (host. Bohemians 1905)

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu