19.08.2013, Miroslav Fuks

Pohár České pošty: ve středu v Rosicích

Pohár České pošty: ve středu v RosicíchFotbalisté FC Vysočina ve středu 21. srpna vstoupí do vyřazovacích bojů aktuálního ročníku Poháru České pošty. Atraktivní duel proti účastníkovi Gambrinus ligy si v I. kole vítězstvím nad Pelhřimovem vybojoval divizní FC Slovan Rosice. Zápas II. kola Poháru České pošty má výkop stanoven na 17:00 hodin.

 

Kompletní pavouk národní pohárové soutěže už je znám, tudíž si zkusme v předstihu nastínit, na jaké soupeře by jihlavský tým mohl narazit v dalších kolem. Postup přes Rosice by znamenal duel III. kola na půdě vítěze souboje Karlovy Vary vs. Baník Sokolov. Případné osmifinále, které už se hraje dvoukolovým systémem, by Jihlavě mohlo, ale také nemuselo, přisoudit Sigmu Olomouc. A čtvrtfinále, což už ale zabíháme skutečně hodně daleko dopředu, nejpravděpodobněji ukazuje na mistrovskou Viktorii Plzeň.

Před hráči a fanoušky FC Vysočina by tedy mohla být zajímavá sezóna i v Poháru České pošty. Atraktivní zápasy však mohou přinést pouze úspěchy v zápasech, v nichž je Jihlava papírovým favoritem. Nedojde z pohledu FC Vysočina k podcenění snaživého divizního soupeře? Plánuje kouč František Komňacký nějaké změny v sestavě? „Od toho jsme tady my trenéři, abychom tým připravili tak, že k žádné blamáži a podcenění soupeře v žádném případě nedojde. Na hráče budeme apelovat, že utkání musí odehrát na 100%. K Poháru České pošty přistupujeme se vší vážností a s cílem uspět a postoupit v něm co nejdál. Co se týče sestavy, tak v ní předpokládáme řadu změn. Chtěli bychom, aby méně vytížení fotbalisté prokázali příslušnost a platnost k našemu kádru.“

Pohárový duel jistě vítáte s ohledem na sobotní vyloučení Tomáše Marka. Už víte, jak v Rosicích poskládáte obranou čtyřku? „Při současné formě Teplic by se nám Tomáš Marek v sobotu určitě velice hodil. Věříme, že za své vyloučení bude skutečně pykat pouze jediný duel, který si odbude právě ve středu v Rosicích. Na Teplice se však budeme zaměřovat až od čtvrtka. Nyní se soustředíme na pohárový duel, v němž obranu poskládáme z fotbalistů, které máme k dispozici,“ uvedl jihlavský lodivod.

Vysočina proti Rosicím naposledy nastoupila v ročníku 2011/12, kdy byl tento klub s řadou exbrněnských hráčů ve své sestavě soupeřem juniorky v rámci MSFL. Vzájemné zápasy skončily vždy výhrou domácího celku 1:0, přičemž z jihlavského kádru duel z jara 2012 pamatuje pouze krajní záložník Jan Kliment. Má trenér Komňacký nějaké informace o týmu Rosic a jeho herním projevu? „Před rokem jsem byl shodou okolností přítomen tomu, když Rosice z poháru vyřadili Zbrojovku Brno. I na základě tohoto utkání hráče upozorním, že je nečeká nic jednoduchého. O pohárovém soupeři máme dostatek informací včetně záznamu jejich utkání. Ve středu se však nechceme příliš ohlížet na hru soupeře. Musíme to být my, kdo bude diktovat tempo hry a určovat, co se děje na hřišti,“ zdůraznil Komňacký.

Doplňme, že Rosice do nového ročníku Divize D vstoupily prohrou 3:1 v Blansku a domácí sobotní remízou 1:1 s Uherským Brodem.  V tomto utkání Slovan nastoupil v této sestavě: Lengál – Vítámvás, Klusák, Živný, Chlup – Michna (76. Čejka), Havlásek, Selinger (64. Lang), Šauer (39. Šenk) – Malata, Pšikal (80. Kučera). Tým vede trenér Petr Čejka.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu